Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

XAΡΤΙΝΑ ΚΟΥΤΙΑ


Τα χάρτινα κουτιά, κυρίως παπουτσιών, δεν τα πετάω εύκολα. Δεν θα το πιστέψετε αλλά μου θυμίζουν πάντα τα καινούρια παπουτσάκια που μου αγόραζαν όταν ήμουν μικρή. Κι επειδή είχα στοκάρει πάρα πολλά, είπα ν’ αρχίσω να τα μεταμορφώνω για να έχουν κι αυτά έναν πρακτικό αλλά και διακοσμητικό λόγο ύπαρξης. Σε μερικά κόλλησα όμορφα χαρτιά περιτυλίγματος αλλά αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας. Ελα όμως που εμένα μ’ αρέσουν τα πιο δύσκολα .....Κι άρχισα να τα φαντάζομαι βαμμένα, με κρακελαρίσματα και ντεκουπάζ.
Είχα διαβάσει σε μια παλιότερη ανάρτηση που είχαν κάνει εκείνες οι τετραπέρατες πολυτεχνίτισσες, η Μαρία και η Μισιρλού από το Handmadeart2,  ότι μπορούμε να κάνουμε μόνες μας ωραιότατο κρακελέ, χωρίς να αγοράζουμε το ειδικό προϊόν (οι εταιρείες θα βάλουν μπράβους να με καθαρίσουνε, μου φαίνεται.......γιατί στο μέλλον σκοπεύω να σας δείξω κι άλλες σχεδόν τζαμπατζίδικες πατέντες χι χι χι...) κι έτσι αποφάσισα να πειραματιστώ. Λοιπόν κρατείστε σημειώσεις μαθητούδια μου.....
1)    Πέρασα τα κουτάκια μου με αστάρι νερού (αυτό των τοίχων καλέ....)
2)    Μετά τα πέρασα ένα χεράκι με καφέ ακρυλικό χρώμα.
3)    Οταν στέγνωσε καλά πέρασα ένα χέρι ατλακόλ κρυσταλιζέ αρκετά παχύρρευστη .
4)    Πριν στεγνώσει εντελώς (να τσιμπάει λίγο στο χέρι....) πέρασα το τελικό χρωματάκι (εγώ προτίμησα ένα εκρού).
5)    Αμέσως μετά, βούτηξα το πιστολάκι των (κοντών) μαλλιών μου κι άρχισα να το στεγνώνω μετά μανίας.
6)    Και ώ του θαύματος...μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου.....άρχισαν να εμφανίζονται κάτι καφετιές  ρωγμές (λόγω του καφέ υποστρώματος που είχα περάσει),  που τα κουτάκια μου έμοιαζαν σεισμόπληκτα.
Τέλος ακολούθησα τη γνωστή στους περισσότερους τεχνική της ντεκουπάζ και στο τέλος ένα χεράκι βερνίκι ακρυλικό νερού για ν’ αντέχουν και τις υγρασίες.
Εύχομαι τα κοριτσάκια που ανέφερα να είναι πάντα καλά γιατί σκοπεύω να κάνω πολλά πράγματα και θα γλυτώσω αρκετά χρήματα.
Τα δύο πρώτα κουτάκια έγιναν με χαρτί περιτυλίγματος και χαρτοπετσέτα. Τα υπόλοιπα ...αριστουργήματα με την τεχνική που προανέφερα.





8 σχόλια:

  1. Τέλεια τα κουτιά!είναι κάτι που θέλω κι εγω να κάνω και ποτέ δεν βρίσκω χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΡΘΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΟΥ!!!!ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ!!!!
    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΣΟΥ !!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Yπέροχα τα κουτιά σου και η τεχνικη που γραφεις δεν φαίνεται δυσκολη ..μεχρι στιγμής δεν εχω ασχοληθει με κρακελε και τα υπολοιπα...αλλα μαρέσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα Ελένη ! Πολύ όμορφα έγιναν τα κουτιά σου. Θα χαρώ πολύ εάν περάσεις κι από το δικό μου σπιτάκι. Ελπίζω να τα λέμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I love the boxes. Lovely blog you have here. Thank you for the wonderful comments you left at my blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε εντόπισα φιλενάδα!!!!
    Παρεπιπτώντως...τέλεια τα παπουτσοκουτιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή