Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟΣ ( νέα συνταγή)



Όλα τα μέχρι σήμερα έργα μου, τα έκανα με την προηγούμενη συνταγή για χαρτοπολτό, που σας είχα δώσει παλαιότερα......αυτή με τις μουλιασμένες εφημερίδες ντε.....

Και αφού μου τέλειωσαν όλες οι ντάνες με τις παλιές εφημερίδες που προμηθευόμουν απ’όλους τους φίλους και γνωστούς....κι επειδή ανανέωση του υλικού δεν προβλέπεται γιατί άλλος λίγο, άλλος πολύ το ‘κοψε κι αυτό το έξοδο (δυστυχώς και για τον Τύπο αλλά και για μένα...), έπρεπε κάτι να κάνω για την εξεύρεση της πρώτης ύλης που μου χρειάζεται, για να συνεχίσω τα έργα μου.

Η καλή μου τύχη λοιπόν με βοήθησε να βρω το νέο υλικό μέσα από το διαδίκτυο. Όχι πως δεν το είχα ακουστά από παλιά αλλά να.....με τις παλιές εφημερίδες ένιωθα καλύτερα με την οικολογική μου συνείδηση.

Είχα ακούσει λοιπόν ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από πίτουρα και διάφορα άλευρα μέχρι πριονίδια σε σκόνη από τα μαραγκούδικα της γειτονιάς και είχα δει απίστευτα βιντεάκια όπου διάφοροι καλλιτέχνες από μέρη της Ασίας κυρίως, τσαλαβουτάγανε με τα πόδια μέσα σε κάτι καζάνια κι έκαναν χαρτοπολτούς σαν να πατούσαν τα σταφύλια και πολλά άλλα γραφικά και φολκλορικά....

Ετσι κατέληξα στην παρασκευή χαρτοπολτού από χαρτί τουαλέτας που μου ταίριαζε καλύτερα (........??????) και με πόνο ψυχής άρχισα να ξετυλίγω ρολάκια ... να τα χώνω σε μια παλιά μαξιλαροθήκη...


 

...και να τα μουλιάζω σε ζεστό νερό.

Ακολούθως καλό στίψιμο της μαξιλαροθήκης (μαζί με το περιεχόμενο εννοείται) και μάδημα του υλικού σε πολύ μικρά κομματάκια για να εισχωρήσουν εύκολα οι κόλλες.



Από κόλλες βάζω κυρίως γλουτολίνη διαλυμένη φυσικά σε κρύο νερό (σαν παχύρρευστο τζελ), ατλακόλ ή κάποια άλλη ξυλόκολλα (δεν είναι απαραίτητο να είναι απ’αυτές που όταν στεγνώνουν γίνονται διάφανες), λίγο ακρυλικό στόκο (σε κρέμα) και πάντα λίγο λάδι φαγητού (καλύτερα αν είναι κάποιο σπορέλαιο).

Και για να πάρετε μια μικρή ιδέα, όσον αφορά τις αναλογίες, ιδού μια συνταγούλα να την έχετε για τυφλοσούρτη.

Ένα ρολό τουαλέτας (μουλιασμένο, μαδημένο κτλ.)

2 κουταλιές της σούπας γλουτολίνη

2        «                   «       ακρυλικό στόκο

2        «                   «       ατλακόλ

2        «                   «       σπορέλαιο

Αν δείτε ότι τα υγρά υλικά είναι λίγα και δεν βοηθάνε στο καλό ζύμωμα, προσθέστε ακόμα λίγη γλουτολίνη ή λίγο στόκο.

Μετά, πολύ καλό ζύμωμα για να ομογενοποιηθεί το υλικό  και είμαστε έτοιμοι για δημιουργία. 



Συμπέρασμα.

Ο τρόπος παρασκευής του υλικού είναι εύκολος και καθαρός, χωρίς πολλή διαδικασία, βρωμιά και ατσαλιά (με τις εφημερίδες γίνεται ο κακός χαμός στην κουζίνα.....ενώ παιντί έχει μαύρο νύχι.....για μέρες).

Το προϊόν είναι κατάλευκο και λείο και όταν στεγνώσει δεν απαιτεί πολλά πολλά στοκαρίσματα και τριψίματα.

Όσον αφορά τα έξοδα......εεεε....ας μην το κάνουμε θέμα. Το μόνο που κοστίζει είναι το χαρτί τουαλέτας,  γιατί και οι εφημερίδες  χρειάζονται όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Με την πρώτη μου παρτίδα από το νέο υλικό έφτιαξα αυτό το κασπώ.





Αυτή τη φορά είπα να ξεφύγω λίγο από τα κλασικά σχήματα γι’αυτό το βλέπετε έτσι.....ποντικοφαγωμένο.
Και φυσικά στολίστηκε με μοτίβα χαρτοπετσέτας.



 

Εγώ λοιπόν που τσίριζα κάθε φορά που έβλεπα τα τέκνα να σπαταλούν ασυστόλως το χαρτί τουαλέτας, κατάντησα να θυσιάζω ολόκληρα ρολά  προς χάριν της τέχνης.

Αλλά χαλάλι της.....



Φιλιά σε όλους.

64 σχόλια:

  1. Έγινε υπέροχο!!!! Και έχεις δίκιο με το "πωπώχαρτο" γίνεται πιο λείο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη μου πολύ την συμπάθησα τη νέα σου συνταγή!!!! Για να πω την αλήθεια αυτή με τις εφημερίδες δεν μου γέμιζε το μάτι γιατί τη μουτζούρα δεν την αντέχω....έχω δει κι εγώ βιντεάκια και ήθελα να δοκιμάσω. Τώρα που είδα και το κασπό σου ( μ' αρέσει που είναι ποντικοφαγωμένο!!)με βλέπω να μουλιάζω χαρτί τουαλέτας για να δοκιμάσω ένα υλικό διαφορετικό από την αλατοζύμη και τον πηλό! Ενας άλλος τρόπος μουλιάσματος είναι να βάλεις ολόκληρο το ρολό στο νερό και μόλις μουλιάσει τραβάς το χαρτόνι και βγαίνει πολύ εύκολα .....Αραγε αυτό το υλικό μπορείς να το φυλάξεις για αρκετές μέρες ή πρέπει να το χρησιμοποιήσεις αμέσως?????? Φιλάκιαααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Φώφη μου. Γέλασα πολύ με το "ποπόχαρτο".....Πραγματικά το κασπώ έγινε πολύ όμορφο. Ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταυρούλα, το έχω δει αυτό που λες αλλά μετά είναι πιο δύσκολο το μάδημα. Ενώ ξετυλιγμένο και μουλιάζει καλύτερα αλλά και μαδιέται σε μικρότερα κομμάτια ευκολότερα. Το καλοκαίρι έκανα κι εγώ πραγματάκια με αλατοζύμη αλλά δεν πρόλαβα να τα βάψω και θα τα ανεβάσω προσεχώς γιατί τα θέματά τους είναι καλοκαιρινά. Κάνε ένα ρολάκι για πρώτη φορά και θα δεις ότι βγαίνει αρκετή ποσότητα πολτού. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Εγώ πάντως από δω κι εμπρός θα ταράξω τα χαρτιά τουαλέτας. Θα βογκήξουν οι καμπινέδες χα χα χα. Πιστεύω ότι διατηρείται μια χαρά στο ψυγείο. Εγώ έτσι έκανα και δεν παθαίνει τίποτα. Βέβαια εμένα είναι από την παραγωγή...κατ'ευθείαν στην κατανάλωση. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικά έξυπνη συνταγή και "καθαρή" διαδικασία.Το κασπώ "τα σπάει" ,όπως λέει κ η κόρη μου.Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κασπό έγινε τέλειο και η συνταγή είναι εύκολη!!!Να'σαι καλά που τη μοιράστηκες μαζί μας!!!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχεις.Η συνταγουλα τέλεια και με καθαρό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν κουράζομαι να το λέω ¨"είσαι άπίστευτη". Τελικά νομίζω οτι είναι πιο φτηνή λύση απο ότι οι εφημερίδες και το αποτέλεσμα φαίνεται καλύτερο.
    καλό βράδυ και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι μου έκανες τώρα;;;;;θα αρχίσω το ζύμωμα.Το κασπό σου τέλειο. Φιλάκια καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι του πιντακι ασπρου νυχακι κι του χαρτουπουλτακι λιφκο πιριστιρακ αι σι καλος γελασα παλι!!!!!ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟΣ ΝΟΜΙΖω?ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαντασικό!Υπάρχει έτοιμος πάντως χαρτοπολτός μα ο...ποποχαρτος σου υπέροχος , γέλασα κι εγώ κι με βλέπβ να κλέβω τα χαρτιά υγείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΑΑΑΑΑ!!!!!
    ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΔΑ ΤΩΡΑ;
    ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!
    ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ!
    ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΙΝΟ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΥΡΙΟ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελένη μου, αυτόν τον χαρτοπολτό τον έφτιαξα προχθές (μόνο που εγώ το μουλιασμένο χαρτί υγείας το χτύπησα με μούλτι χειρός για να γίνει λείο και να μην χρειάζεται μάδημα)) σε μια κατασκευή ιστιοφόρου του γιού μου αλλά για να γεμίσω τα ίσαλα και τον έκρυψα κάτω από άλλα υλικά. Τέτοια χρήση δεν την φανταζόμουνα, μόνο εσύ μπορείς να τα κάνεις αυτά! Κι' έγινε υπέροχο, τίποτε δεν θυμίζει την ταπεινή καταγωγή του!Μπράβο Ελένη! Κακή εβδομάδα και καλό μήνα! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο Ελένη μου πολυ μου άρεσε η νέα σου συνταγή.
    Θα την δοκιμασω! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. για το κασπω χρησιμοποιησατε καλουπι;πωσ δωσατε αυτο το σχημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ηταν ανάγκη το κ να είναι στο πληκτρολόγιο διπλα στο λ?Εννοείται πως ήθελα να γράψω "καλή εβδομάδα"! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α..μαλιστα Ελενιτσα ,τωρα με την αναβαθμιση της πρωτης υλης ,εκανες τη τεχνικη πιο φιλικη στο νεο χρηστη, δλδ εμενα!
    Εχει γουστο, γιαυτο το λογο να υπηρχε χθες ελλειψη στα ραφια των ΣΜ, των πωποπέιπερ!!Πρεπει να εισηγηθουμε περαιτερω μειωση τιμης οταν προοριζεται για καλλιτεχνικη εργασια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριακή μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και χαίρομαι που σου άρεσε το εργάκι. Να είσαι καλά. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Marileni....
    H συνταγή γίνεται στο πιτς φυτίλι που λένε....πανεύκολη και πεντακάθαρη. Και το έργο πολύ λείο και έτοιμο σχεδόν για δικόσμηση. Να είσαι καλά. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό μήνα Δημιουργία μου, επίσης. Σε ευχαριστώ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαράκι μου....μου λύθηκαν τα χέρια με τη νέα συνταγή. Τώρα προχωρώ ολοταχώς με νέα έργα. Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολυ ομορφο το κασπο Ελενακι μας
    και κομματι κομματι μπορεις να το κολλας με ατλακολ χωρις να το κανεις χαρτοπολτο το χαρτι σου
    ειχαμε κανει ετσι κουμπαραδες τοτε που τα παιδια ηταν μικρα
    φιλια και γεια στα χρυσα χερια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κατερίνα (κυκλάμινο...στου βράχου τη σχισμάδα)...
    Καιρός να δοκιμάσεις και τον χαρτοπολτό. Η γλυπτική έρχεται μόνη της....δεν διδάσκεται. Και πάλι ό,τι χρειαστείς εδώ...ο γιατρός του χαρτοπολτού....πώς λέμε ο γιατρός της πείνας ???? καμία σχέση χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρε Ρίτα.....γιατί εγώ δεν γέλασα μ'αυτά που έγραψες ???...χα χα χα...ακόμα γελάω. Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αχτιδούλα μου, τον γνωρίζω και τον έτοιμο. Αλλά δεν συμφέρει ο ¨"κύριος". Είναι αρκετά ακριβώς. Και αν σκεφτείς τα έργα που έχω κάνει θα έπρεπε να έχω πουλήσει οικόπεδο....χα χα χα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρένα μου...όχι μόνον φίνος....τέλειος γίνεται μιλάμε. Κι έχουν πάρει φωτιά τα χέρια μου. Να δούμε ποθ θα με βγάλει αυτή η ιστορία. Φαίνεται ότι τελικά αυτό ήταν το πεπρωμένο μου...χα χα χα. Να τον δοκιμάσεις και θα με καταλάβεις. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Νένα....εμένα να δεις πόσο μου άρεσε. Εύκολος και με ωραίο αποτέλεσμα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αρετούλα μου....το προϊόν είναι για επικάλυψη και όχι για γέμισμα. Το γέμισμα των έργων γίνεται με άλλα υλικά...τσαλακωμένες εφημερίδες κλπ.
    Το λάθος σου το πήρα χαμπάρι με το δεύτερο σχόλιο. Αν δεν το έλεγες δεν θα το είχα προσέξει καθόλου. Μα είναι δυνατόν να πιστέψω κάτι τέτοιο για σας ?????....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αφρούλα.....να σε δω "χρήστη" και μετά ας πεθάνω. Για την τιμή του ποπόχαρτου μην το πεις ούτε του παπά. Είναι φτηνό γιατί αυτό του αξίζει (για τη χρήση που κάνει....) Αν υποψιαστούν ότι κάνουμε και άλλα πιο αξιόλογα πράγματα σίγουρα οι τιμές θα ανέβουν στα ύψη...χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ειρήνη μου....εγώ θέλω παιδί μου να ζυμώνω. Να βγάζω το άχτι μου που δεν ξέρω να κάνω ούτε ψωμί ζυμωτό ούτε φύλλο για πίτα. Γι'αυτό ανασκουμπώνομαι και εκτονώνομαι. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χαχαχχαα είσαι η χαρούμενη νότα του Απρίλη,Ελενάκι. Γέλασα και έμαθα!
    Καλό ξημέρωμα και ποτέ ξανά με μαύρο νύχι!!!!χαχαχαχα Κυρία πράμα,ε μα!
    Το κασπώ το ξέχασα καλέεέέέέ, Μ ΑΡΕΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΓΩΜΕΝΟ
    Φιλάκια Καλλιτέχνη, η Τέχνη θέλει θυσίες, ενώ παλιά σκουπίζονταν και με σβώλους ή αμπελόφυλλα(άλλοθι αυτό για τις δύσκολες μέρες,χαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τί άλλο θα μάθουμε ακόμα από σένα, Ελενάκι??? Τέλειος μου φαίνεται αυτός ο χαρτοπολτός! Το ποντικοφαγωμένο κασπουδάκι έγινε υπέροχο και με την πολύ όμορφη χαρτοπετσέτα που διάλεξες!!
    Φιλάκια και καλό μήνα !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαρά....
    Η χαρά του Απρίλη σε καλημερίζει και σου εύχεται καλό μήνα. Τί να πω τώρα????....ευτυχώς που ανακαλύφθηκε το χαρτί τουαλέτας ???...Εγώ πάντως ακόμη και από τους σβώλους και τα αμπελόφυλλα θα μπορούσα να παράξω τέχνη. Μιλάμε για μεγάλη τρέλα....σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μαριαννάκι...
    Να είσαι πάντα συντονισμένη στη σελίδα μου για να μαθαίνεις κι άλλες τρελές τεχνικές που σκοπεύω να εφαρμόσω. Με τη βοήθεια του διαδικτύου και των φιλενάδων μου διαρκώς μαθαίνω και πειραματίζομαι. Ευχαριστώ και σου στέλνω πολλά φιλιά....και καλό μήναααα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλό μήνα σου εύχομαι!!Την σημείωσα κι εγώ την συνταγούλα....Α ρε δόξες το ποπόχαρτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σου Άσπα μου.....χαμός με το ποπόχαρτο...δεν προλαβαίνω να μουλιάζω μαξιλαροθήκες με ρολά. Νομίζω ότι θα χρειαστώ και παπλωματοθήκη χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπέροχη ιδέα αυτή! Όντως με τις εφημερίδες λερώνεται όλος ο τόπος, τη μια και μοναδική φορά που έκανα κάτι τέτοιο η μαμά αφινίασε! Μπορεί να δοκιμάσω αυτή τη μέθοδο (Φέρε πίσω το χαρτί υγείας παιδί μου!!!!).. Το κασπό είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις Ελενάκι, γίνεται πανεύκολα, πολύ καθαρή δουλειά και το προϊόν κατάλευκο. Με ένα ρολάκι μπορείς άνετα να κάνεις ένα κασπώ σαν αυτό. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  38. Τι μαθαίνω η γυναίκα στα γεράματα!!!!
    Αυτή η συνταγή μάλιστα! Καθαρή, άσπρη άσπρη ποποχαρτοζύμη και χωρίς μαύρο νύχι!!!! Το κασπώ έγινε πανέμορφο κι' ας το λες εσύ ποντικοφαγωμένο!!!! Κι' αν θες να κάνεις οικονομία, βάζεις στην τουαλέτα..... εφημερίδες!!!!!!!!
    Χαρούμενο μήνα Ελενάκι...
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φιλία μου....το ποπόχαρτο κάνει θαύματα. Δηλαδή χαραμίζεται για τη "δουλειά" που το χρησιμοποιούμε...χα χα χα.
      Είχα πει να κάνω λίγο κράτει με τους χαρτοπολτούς αλλά τώρα με το νέο υλικό μάλλον θα συνεχίσω. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  39. Ωραία συνταγή και ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα!!!Μια φορά δοκίμασα να φτιάξω πολτό με πριονίδια και ήταν σκέτη απογοήτευση...Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πριονίδια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Δεν πρέπει να δουλεύεται και πολύ εύκολα. Δοκίμασε με το τουαλετόχαρτο και θα με θυμηθείς. Φιλιά πολλά και καλό μήνα επίσης.

      Διαγραφή
  40. Και ανάρτηση ευχαριστήθηκα και έμαθα και γέλασα!!!τι άλλο θέλω Δεν επιχειρούσα κάτι διότι δεν γνώριζα ακριβώς τα υλικά .Μου αρεσε διότι φαίνεται πολύ φίνο το μπολάκι και το ντεκουπάρισες υπέροχα με όμορφο μοτίβο!!!!Καλό βράδυ και καλό μήνα με πολλές δημιουργίες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη....η απάντηση είναι πιο κάτω γιατί οι κόρες μου αλλάξανε το σύστημα απαντήσεων και μπερδεύτηκα η γυναίκα. Φιλιά.

      Διαγραφή
  41. υπεροχο έγινε , να σου πω την αμαρτια μου τοχω χρησιμοποιησει και εγω σε διαφορες κατασκευες παλιοτερα , είχα βρει την λυση απο την Νικητα στο Πειραια που έπαιρνα μια 24αδα με 1 ευρω τωρα που θα κατεβω για κερια για να φτιαξω λαμπαδες θα παω να παρω να βρισκεται πανεμορφο έγινε σε φιλω καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marilise....20 ποπόχαρτα ένα ευρώ ????.....τί με λες τώρα ????. Και σας κάνω και την οικονόμα. Αααα...έχω χρόνια να κατέβω Πειραιά αλλά αν πάω και ψωνίσω....με φαντάζεσαι με 10 πακέτα ποπόχαρτο στο λεωφορείο ???.....Τί θα φαντάζεται ο κόσμος για μένα....χα χα χα. Ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ.

      Διαγραφή
  42. Πολύ όμορφο, ευχαριστούμε για τη συνταγή! Και καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λινάκι μου. 'Εχω επισκεφτεί πολλές φορές τη σελίδα σου και μάλιστα σε σύστησα και στις κόρες γιατί έχεις εξαιρετικές οδηγίες για blogging κλπ. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και σίγουρα θα τα λέμε (οι κόρες μάθανε ραπτομηχανή πριν ένα μήνα και τώρα το παίζουνε μοδίστρες και στυλίστριες TAILOR SPY το λένε το μπλογκόσπιτό τους). Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  43. Γεια σου Έφη μου...να το δοκιμάσεις το νέο υλικό. Γενικά ο χαρτοπολτός είναι εξαιρετική ασχολία, πολύ δημιουργική και χαλαρωτική. Άσε που ανακαλύπτεις στα γεράματα (όπως εγώ...όχι εσύ) ότι κρύβεις μέσα σου και μία γλύπτρια....χα χα χα. Ευθυμήσαμε και πάλι. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Άλλη φορά μην ξανατσιρίξεις για τίποτα και κανέναν.
    Μου φαίνετσαι ότι αυτή συνταγή είναι η καλύτερη και με τα καλύτερα αποτελέσματα.Το μαρτυράει το κασπώ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α πα πα πα....δεν πρόκειται να ξανατσιρίξω γιατί θα είμαι σαν το δάσκαλο που δίδασκε. Το κασπώ έγινε πολύ χαριτωμένο. Οι φωτογραφίες το αδικούν. Όπως κι εμένα...χα χα χα. Ευχαριστώ πολύ Σωσώ μου και σε φιλώ.

      Διαγραφή
  45. Πολυ χρήσιμες οι οδηγίες!!!


    Ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ Marileni μου....δεν κάνει τίποτα. Και άμα είσαι καλή μαθήτρια και τακτική επισκέπτρια θα μάθεις κι άλλα πολλά. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ.

      Διαγραφή
  46. Διαβαζω και εγώ η ασχετη συνταγή...για χαρτοπολτό.. λεω τι να ειναι αυτό άραγε... θα τρώγεται;;;χι.χι. συμπεθερα με μπερδεψες... παω παρακατω και τι βλέπω...!!! ενα αριστουγημα κασπώ... και ολο απο ποπόχαρτο...οπως το λες και εσύ..... αν δεν ειναι αυτό ανακύκλωση τότε τι ειναι;;...χι.χιχ.. φανταστικο εγινε.... επρεπε.. να το εβαζες Ελενα μου σαν αινοιγμα ... απο τι ειναι φτιαγμενο αυτό το κασπώ.;;;;....και αν το εβρισκε κανείς να μου τρυπούσεςτην μύτη..χιχχ..χι.. το κοιτω και δεν το πιστευω........ιδεα!!!!!! μπορείς να χρεισημοποιήσεις και χαρτί κουζίνας μήπως;;; πουλανε μεγαλα ρολα 1 ευρώ....θα ειναι και πιο ......σίκ.......αλλο χαρτι κουζίνας..και αλλο ποποχαρτο... θα εχουν αλλο πρεστίζ.......χι.χιχ.. φιλακια πολλα ...και καλλες και πολλες δημιουργίες..καλο σου Απριλη..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα μαρή συμπεθέρα μη κάνεις κάνα λάθος και μαγειρέψεις τη συνταγή...και πάω φυλακή....αλοίμονό σου κακομίτσα μου (που λένε και στην Κρήτη...) Θα δοκιμάσω και με το χαρτί της κουζίνας...όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην παραπέμπει σε σιχαμερά πράγματα το υλικό μου. Χαίρομαι που το κασπώ σου άρεσε και το θαύμασες πολύ. Ευχαριστώ πολύ και σου στέλνω τα φιλιά μου....

      Διαγραφή
  47. Τέλειος ο χαρτοπολτός.ειμαι καινουργια ( γενικα) ,και στο να φτιαχνω πραγματα αλλα και να γραφω.εχω λιγο τρακ .θελω πολλα να πω αλλα και πολλα να ρωτησω απλα λεω καλώς σε βρήκα! ειναι υπεροχα ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πολυ ωραιο το κασπω σου με το χαρτι τουαλετας. Εγω τον χαρτοπολτο τον κανω με αυγουλιερες χαρτινες και με το εσωτερικο του χαρτιου τουαλετας. ΜαιρηΧα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτός ο πολτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε "φόρμες" σιλικόνης και να φτιάξει αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν σε διακόσμηση ξύλινων κατασκευών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. καλησπερα λεγομαι χαρης και φτιαχνω κατασκευες απο papier masche ...μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να τα πουλησω ...ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα, αυτό ακριβώς έψαχνα. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εγώ χρησιμοποιώ τις χάρτινες αυγοθηκες χωρίς να ξοδεύω τίποτα. Τις έχεις δοκιμάσει; Είναι εξ ίσου εύκολες μόνο που το χρώμα του κάθε κασπω είναι πιο σκουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή