Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ΩΡΑΙΑ TΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά σας είχα απειλήσει ότι η μανία μου με τον χαρτοπολτό θα έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Από ροϊδάκια ξεκίνησα......σε ζωάκια προχώρησα....και σε προτομές κατέληξα (προς το παρόν......για το μέλλον δεν μπορώ να σας εγγυηθώ τίποτα....μέχρι αυθαίρετο στην εξοχή από χαρτοπολτό θα μπορούσα άνετα να σκαρώσω....)
Σήμερα θα σας δείξω την πρώτη μου απόπειρα σε προτομή από χαρτοπολτό, η οποία είναι εντελώς πειραματική και ως τοιαύτη δεν διαθέτει εικόνες από τα διάφορα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση. Δηλαδή την ξεκίνησα για πλάκα και στην πορεία μου προέκυψε η εν λόγω κυρία. Για τις επόμενες όμως που έχω στα σκαριά θα δείτε και φωτό των διαφόρων σταδίων.
Αυτή λοιπόν η .....άτυχη νέα, μέχρι να πάρει σάρκα και οστά,  πέρασε στα χέρια μου του λιναριού τα πάθη. Αν δεν ξέρετε τί σημαίνει αυτή η έκφραση ρωτείστε καμιά παλαιά από χωριό, που να έχει επεξεργαστεί το λινάρι και θα σας πει πόσο χρονοβόρα και υπομονετική εργασία είναι αυτή (παλαιότερα μου την είχε διηγηθεί η πεθερά μου....και με έπιασε πονοκέφαλος).
 Η προτομή μου λοιπόν  υπέστη αλλεπάλληλες αλλαγές ως προς τη στάση.....το ντύσιμο....το χτένισμα και τέλος το μακιγιάζ. Μάλιστα, αν είχε φωνή θα μου έρριχνε μεγάλο βρισίδι αλλά εγώ η πτωχή πλην τιμία καλλιτέχνις προσπαθούσα επί μήνες να την κάνω όσο γίνεται ομορφότερη.....
Εν τω μεταξύ, όσο εγώ πασπάτευα την κοπελιά μου και προσπαθούσα να πετύχω ένα όσο γίνεται φυσικότερο χρώμα του δέρματος, οι κόρες να ξεκαρδίζονται, να μου την κοροϊδεύουν ότι πότε έμοιαζε με ερυθρόδερμη Απάτσι και πότε ήταν σαν να είχε ίκτερο και να μου προτείνουν τα δικά τους make up για να τη βάψω (μεταξύ μας......πιστεύω ότι τη ζήλεψαν για την ομορφιά της και την είδαν ανταγωνιστικά.....τα παλιοκόριτσα).
Και για να την αποζημιώσω για την ταλαιπωρία της, αλλά και για να πικάρω και τις κόρες,  την ονόμασα Η ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.....παρ’ όλο που η εξωτική ομορφιά της παραπέμπει σε άλλα μέρη...μακρινά.




Εν τω μεταξύ το κοριτσάκι μου, μου έμοιασε και σε ένα άλλο σημείο.....Ενώ στην πραγματικότητα είναι μία κούκλα....στις φωτογραφίες βγαίνει χάλια. Δεν πειράζει όμως....μου φτάνει που εγώ κάθε μέρα την καμαρώνω εκ του φυσικού (το styling με το φουλάρι και το καπέλο ήταν ιδέα των θυγατέρων....για να μετριαστεί λένε η ασχήμια της).

(Τελικά, ψάχνοντας στο αρχείο των φωτογραφιών μου, ανακάλυψα και δύο φωτό της κοπελίτσας, πριν από τον καλωπισμό της.....προσέξτε και το περίτεχνο χτένισμά της.....όχι παίζουμε).



Εγώ και η κουκλίτσα μου σας στέλνουμε τα φιλιά μας.....

27 σχόλια:

  1. Τσακίστηκα να έρθω πρώτη-πρώτη μη μου πάρουν τα πρωτεία!!!!!!!
    Οοοουυυυάαααοοοοουυυυυυυ!!!!!!! Θεία Λένα αν είχες κάνει το μάτι βιολετί, ίδια η Ελίζαμπεθ Τέιλορ θα ήταν και φυσικά πολύ πιο όμορφη!!!! Δεν το συζητώ!!!!!!Κρίμα που δεν έίχες το διαμάντι των δεν ξέρω πόσων καρατίων του Ρίτσαρντ να της κρεμάσεις στο λαιμό...αλλά κι αυτό που έβαλες καλό είναι!!!!! Και για να σοβαρευτώ...πολύ μ' αρέσει η ωραία σου!!!!!!!! Ασε τις κόρες να λένε..σίγουρα ζηλεύουνε!!!! Φιλιάααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταυρούλα, σίγουρα σκάσανε από τη ζήλια τους...το τί έχει ακούσει το κακόμοιρο....δεν περιγράφεται....χαίρομαι που σ' αρέσει....άλλωστε ήταν η πρώτη απόπειρα...ευχαριστώ....φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγχαρητήρια για το έργο σου.
    δεν ξέρω αν θα με πιστέψεις, αλλά έχω ΄δει παρόμοιο μπουστο σε μουσείο στο εξωτερικό.
    μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφησε την στη φυσικη της ομορφια χωρις φουλαρια και καμαρωσε μαζι της ασε τις θυγατερες τι ξερουν τα παλιοκοριτσα απο δημιουργιες [σορι για την κριτικη με την καλη ενοια] εχω κι φγω δυο τετοια βασανακια νασαι καλα να μας δειχνεις τις δημιουργιες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Μαρία μου σοκατζού....κι εγώ θα κάνω ένα μουσείο για τα εργάκια μου γιατί από τους απογόνους δεν βλέπω προκοπή....τουλάχιστον να τα θαυμάζει το κοινό χα χα χα χα...φιλιά πολλά καλό βράδυ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Ριτάκι, πατριωτάκι από τα Τρίκαλα (ο μπαμπάς μου ήταν από ορεινό χωριό του νομού)....καλέ, στο σπίτι σκέτη την καμαρώνω...δεν πα να λένε οι.....παλιοκόριτσες....χα χα χα....φιλιά πολλά....να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανεμορφη σε ολες τις στυλιστικες εκδοχες η ωραια σου!
    Τα χρωματα στο ..δερμα, στα ματια και στα χειλη εντυπωσιακα! Σιγουρα ειναι ξεχωριστη,ηλθε για να μεινει!
    Το ταλεντο της makeup artist, μας το αποκαλυψες σημερα κυρια μου!Αντε να παιρνουμε σειρα για συμβουλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, εκτός από πολύ ωραία (και άσε τις κόρες σου να λένε, σε πειράζουν και σε καμαρώνουν, είμαι σίγουρη..... ξέρω από τα δικά μου) δείχνει και την τέχνη σου με τον χαρτοπολτό!!!! Πως το έκανες τόσο λείο!!!! Μπράβο Ελενίτσα, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρία 'Αφρα....όποτε θέλετε να περάσετε για ένα βαψιματάκι.....κούκλα θα σας κάνουμε (ειδικότης μας οι κούκλες)...φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αννέτααααααα.....η κούκλα έφαγε τέτοιο στοκάρισμα.....και άπειρα απανωτά στρώματα makeup....κι έστρωσε το δερματάκι....ευχαριστώ πολύ ....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ, ΤΕΛΕΙΑ Η ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!!!!!!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΡΟΖΟΥΛΙ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΜΟΔΟΣ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ!!!!!!
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
    ΒΑΛΕ ΩΧΡΑ, ΛΙΓΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.
    ΚΑΝΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!!!!!!
    ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!
    ΤΟΣΟ ΧΑΡΤΙ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ, ΜΑΖΕΥΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικώς, η ωραία των Αθηνών είναι ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!! Και με το φουλάρι στο κεφάλι, μ' αρέσει πολύ! Και, μανδάμ, τον χαρτοπολτό τον "δουλεύετε" τέλεια......
    Φιλιά πολλά, Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελένη πέρνα όποτε μπορείς από το blog μου, σε περιμένει βραβείο.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φανταστική δουλειά και υπέροχος ο συνδιασμός των χρωμάτων..μπράβο γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φανταστική δουλειά!!!τέλειο αποτέλεσμα!!!Εγώ και τις στυλίστικες επεμβάσεις.... τις ευχαριστήθηκα!!!! Σε κάθε εκδοχή είναι μια όμορφη κυρία....άξια να σταθεί δίπλα σε έργα "διασήμων"!!!Φιλιά και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eυχαριστώ πολύ μανδάμ Φιλία...τον δουλεύω και με...δουλεύει (δηλ. με παιδεύει)...πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρένα, ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες....την ωραία σκοπεύω να την ξαναβάψω....αν και στις φωτό δείχνει πιο ροζουλί απ' ότι είναι στην πραγματικότητα....να είσαι καλά...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαντρίνα μου...σ΄ευχαριστώ πολύ....σε πρώτη ευκαιρία θα περάσω να το πάρω ...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχτιδούλα μου, χίλια ευχαριστώ, να είσαι πάντα καλά....φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ασπα, σ' ευχαριστώ πολύ και χάρηκα περισσότερο που σε γνώρισα....η σελίδα σου είναι εξαιρετικά χρήσιμη...τη χρειαζόμουν....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συχαρητηρια ειναι πολυ ομορφο το εργο σου!!!!!Μπραβο σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
    ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΚΥΡΙΑ ΣΟΥ!!!!!!ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ....
    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΟΥ ΑΡΕΕΕΕΕΣΕΙ..ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!ΜΑΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατρίνα.....
    Έφη.....
    Μαρία....
    Σας ευχαριστώ πολύ όλες.....η πρώτη προσπάθεια ήταν....ακολουθούν κι άλλες κοπελίτσες. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελενάκι μου, κούκλα η "Ωραία" σου...αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως της πάει πολύ και το φουλάρι, τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ναι Decofairoula μου....έχεις δίκιο.....άμα παιδί μου είσαι όμορφη....ό,τι και να βάλεις σου πάει....χα χα χα...Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπέροχη !!και τόση δουλειά μπραβο υπομονή!!!ασε τις κόρες σου να λενε οτι θέλουν ειναι κουκλα η κουκλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή