Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΖΙ ΤΖΙ ΜΠΥΡΑ (μοναδική....)



Είπαμε ότι φέτος το καλοκαίρι μπορεί να δημιούργησα ελάχιστα αλλά όλα κι όλα.....το διάβασμά μου το έκανα. Και όχι μόνο από βιβλία αλλά και από το άλλο....το ιντερνετικό.
Αργά το βραδάκι λοιπόν έκανα ανελλιπώς την τσάρκα μου στο διαδίκτυο για πληροφορίες και κυρίως χαλάρωση (όπου «χαλάρωση»...σκέψου σημάδεμα και σκάσιμο εκατομμυρίων φουσκών...τρακάρισμα και γκρεμοτσάκισμα χιλιάδων διαμαντιών...σημάδεμα και εξολόθρευση δεκάδων πτηνών και διάφορα τέτοια αιμοχαρή και θανατηφόρα στα οποία επιδόθηκα μετά μεγάλης μανίας και αϋπνίας).
Στον τομέα της πληροφόρησης όμως έμαθα ότι φέτος... «φορέθηκε» πολύ η τζιτζιμπύρα κι εντυπωσιάστηκα που σε αρκετές σελίδες βρήκα πληροφορίες για ελόγου της, την προέλευσή της αλλά και συνταγές για την παρασκευή της.
Κι αφού διανύουμε ακόμα το λεγόμενο «Μικρό Καλοκαιράκι» (η λέξη Φθινόπωρο φαίνεται δεν αρέσει στους περισσότερους γι’αυτό επινοούμε χαριτωμένα ψευδώνυμα...) σκέφτηκα
 να σας παρουσιάσω κι εγώ με τη σειρά μου το θέμα για να δείτε πόσο καλά το εμπέδωσα αλλά και να σας μεταφέρω το θαυμασμό μου αλλά και τη γνώση μου γι’αυτή τη συνταγή.
Διάβασα λοιπόν ότι η τζιτζιμπύρα διαδόθηκε στα Επτάνησα από τους Άγγλους αλλά άρεσε πολύ στους Επτανήσιους που την υιοθέτησαν και στη συνέχεια την έκαναν δικό τους τοπικό προϊόν.
Βούτηξα και τη συνταγή  κι έτσι φέτος για μας το καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία ως «Καλοκαίρι Τζιτζιμπύρας...2013»
Περνάω τάχιστα στη συνταγή.....
Για ένα πλαστικό μπουκάλι νερού του 1 ½  λίτρου θα χρειαστούμε
α) Ενα ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού (μισό χυμό και μισό ζάχαρη.
β) Ενα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ στο μέγεθος ενός καρυδιού πολτοποιημένο με λίγο νερό στο μούλτι.
γ) Ξερή μαγιά στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού (περίπου το 1/3)



Όλα τα παραπάνω τα βάζουμε στο πλαστικό μπουκάλι που είπαμε και συμπληρώνουμε με νερό (της βρύσης) αλλά δεν γεμίζουμε εντελώς...αφήνουμε κενό τρία περίπου δάχτυλα. Και κλείνουμε το πώμα πολύ καλά.....


Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για περίπου 12 ώρες....ας πούμε από τις 10 το πρωί που το ετοιμάζουμε μέχρι τις 10 το βράδυ.
Θα παρατηρήσουμε ότι ενώ στην αρχή το μπουκάλι μας είναι μαλακό και ζουλιέται....όσο περνάει η ώρα και καθώς γίνεται η ζύμωση σκληραίνει πολύ και μέχρι το βράδυ έχει γίνει τούμπανο...
 Πριν πάμε για ύπνο το βάζουμε στο ψυγείο.....
Την άλλη μέρα το βγάζουμε....το βάζουμε μέσα στο νεροχύτη....και με εξαιρετική προσοχή αρχίζουμε να ξεσφίγγουμε το πώμα μέχρι να φύγει ο αέρας της ζύμωσης.
Αφού το ανοίξουμε εντελώς, το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι σε ένα άλλο καθαρό πλαστικό μπουκάλι....δοκιμάζουμε αν μας ικανοποιεί η γεύση του  (κυρίως μήπως θέλει λίγη παραπάνω ζάχαρη)...το βάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμο για κέρασμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το μπουκάλι πρέπει να είναι ΜΟΝΟΝ πλαστικό.....
Επίσης μη διανοηθείτε να το ανοίξετε εάν προηγουμένως δεν το έχετε παγώσει στο ψυγείο.
Την πρώτη φορά που την έφτιαξα , σκέφτηκα να κάνω την Κινέζα και να πηδήσω το στάδιο του παγώματος, η αυθαίρετη και απείθαρχη γυναίκα,  και άρχισα να ξεσφίγγω το πώμα πριν το κρυώσω λίγο τουλάχιστον. Τί να σας πω.... Αν είχα κάνει γεώτρηση στον κήπο μου, λιγότερο εντυπωσιακή θα ήταν.....  Ένας ασυγκράτητος πίδακας ξεπήδησε ορμητικά από το μπουκάλι, έσκασε στο ταβάνι και μετά με....έλουσε κανονικά. Το καπάκι ακόμα το ψάχνω..... Τέτοιος χαλασμός....Ακόμα και οι απέναντι γείτονες ανησύχησαν και με πήραν τηλέφωνο.....
Μέχρι σήμερα θα πρέπει να έχω φτιάξει τουλάχιστον 100 λίτρα τζιτζιμπύρας κι έχω εισπράξει τα καλύτερα σχόλια. Ακόμη και μαθήματα έκανα επί τόπου σε πολλούς επίδοξους παρασκευαστές.
Είναι ένα εξαιρετικό αναψυκτικό με τη φρεσκάδα και το άρωμα του λεμονιού και την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ.
Δροσερό, ευχάριστο, χωνευτικό και με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των επί μέρους συστατικών του....Πίνεται ευχάριστα και με το φαγητό αντικαθιστώντας την μπύρα. Γιατί....μήπως δεν κυκλοφορεί ήδη και μπύρα με γεύση λεμονιού ????......
Φτιάξτε την, όσο ο καιρός είναι ακόμα ζεστός...και θα με θυμηθείτε.


Στην υγειά σας....και καλή επιτυχία.


42 σχόλια:

  1. Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα με το πώμα που το ψάχνεις ακόμα..
    Γιατί δεν άκουσες τι σου είπανε ?? ε ??
    Πάντως σ ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας, φυσικά και θα το φτιάξω
    γιατί έχω μία αδυναμία στην παρασκευή διαφόρων λικέρ.. μέχρι τσάι έχω κλείσει
    σε μπουκάλι.. τέτοια έκρηξη πάντως δεν έχω ζήσει ποτέ ..πλάκα θα είχε !!
    Καλό σου βράδυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα βρε Ράνια τη σκοπιμότητα του πράγματος.....είπα, θα το ανοίξω πολύ προσεκτικά και δε θα συμβεί τίποτα....αμ δε όμως....γι'αυτό θέλει καλό πάγωμα πρώτα για να σταματήσει λίγο η ζύμωση. Να σκεφτείς ότι και σουρωμένη που είναι στο μπουκάλι, έτοιμη για σερβίρισμα, κάθε φορά που το ανοίγεις για να σερβίρεις....ένα μικρο-μπαμ το ακούς. Σ΄'ευχαριστώ και σε φιλώ....

      Διαγραφή
  2. μου είπε η κόρη τα κατορθώματα σου και φυσικά σαν καλή μαθήτρια το έφτιαξα. Είναι ένα τέλειο σπιτικό αναψυκτικό. Στο μπουκάλι που έχω τώρα στον ήλιο έβαλα και ξύσμα πορτοκαλιού το βράδυ θα ξέρω πως είναι και με αυτό. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο καλή μαθήτρια......άξιος ο μισθός σου και χαλάλι τα μαθήματα. Τώρα άκου να δεις διαστροφή. Σκέφτηκα να κάνω τζιτζιμπύρα με συμπυκνωμένο χυμό ροδιού, τώρα που θ'αρχίσει η συγκομιδή τους. Να δούμε τί άλλο θα σκεφτώ η άθλια. Σ'έυχαριστώ και σου στέλνω φιλιά.....

      Διαγραφή
  3. Μμμ οι απειθαρχία αυτά τ'αποτελέσματα έχει. Κι εγώ παρακάμπτω οδηγίες από βιασύνη και την έχω πατήσει... όχι με πώμα... κι όχι αναγκαστικά με συνταγή...Πάντως μου άνοιξες την όρεξη να το επιχειρήσω. Έχω πιει πριν χρόνια αυτό το ρόφημα αλλά για να'μαι ειλικρινής δεν θυμάμαι την γεύση του, ούτε αν μου άρεσε. Ευκαιρία να το διαπιστώσω! Φιλιά πολλά Ελενίτσα μου και καλό μικρό καλοκαιράκι να 'χουμε!!!χαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε......είναι λάθος να μην τηρούμε πιστά τις οδηγίες. Να....τώρα εγώ ας πούμε θα μπορούσα να γιαλίζομαι στον καθρέφτη....με ένα μάτι, χα χα χα.Να το κάνεις πάντως, αξίζει, Είναι ξεχωριστό ποτό και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει. Φιλάκια πολλά Βιλλιωτάκι μου αγαπημένο....

      Διαγραφή
  4. Ώστε έτσι φτιάχνεται λοιπόν!
    Την είχα πολύ ακουστά αλλά δεν γνώριζα ότι φτιάχνεται με αυτόν τον τρόπο!
    Πρέπει να είναι πολύ δροσερή!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...έτσι φτιάχνεται κυρία Ερμιόνη μου.....Μόνο εσύ δηλαδή θα μας δίνεις οδηγίες για φαγώσιμα ????...Άσε λοιπόν τα πόσιμα και για μας. Να το κάνεις και θα δεις τί τέλειο που γίνεται. Φιλάκια πολλά και στις ζουζούνες επίσης.....

      Διαγραφή
  5. Τολμηρή μου εσύ.....!!! Σου αρέσει να τολμάς και να πειραματίζεσαι, τυχερές εμείς που άκοπα και εκ του ασφαλούς βρίσκουμε έτοιμες τις συνταγές για ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα !!! Σε ευχαριστούμε που μας γλιτώνεις απο χασομέρια,αναποδιές και περιττά έξοδα...... !!!Ελενίτσα είσαι υπέροχη , οι χρυσομέλισσες θα πιούνε μιά τζιτζιμπύρα στην υγειά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Κλαυδία μου ????.....αυτό ονομάζεται αυτοθυσία. Τί νομίζεις ???....λίγα έχουν πάθει οι πρωτοπόροι ερευνητές ????....Είπα κι εγώ να θυσιαστώ για τις φιλενάδες μου, ως άλλη Ιφιγένεια. Για σας το έκανα βρε κουτά. Ευχαριστώ και σε φιλώ....

      Διαγραφή
  6. Φαίνεται αρκετά εύκολο και λέω να το δοκιμάσω! Ευτυχώς που μας προειδοποίησες για τα ευτράπελα που μπορεί να συμβούν γιατί ως γνωστή γκαφατζού σίγουρα θα την πατούσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου...αν ήμουν πιο ψηλή από το μπουκάλι, τώρα το πώμα θα μου είχε βγάλει το μάτι. Την πλήρωσε όμως το ταβάνι και το παράθυρο του νεροχύτη. Γι'αυτό προσοχή. Καλό πάγωμα πρώτα και μετά ξεβίδωμα αργά αργά. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  7. Είσαι επικίνδυνη πάει και τελείωσε!!!!!! Καλημέρα Ελένη με τις δροσερές και πετυχημένες συνταγές σου!!!!!!! Φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικίνδυνη δε θα πει τίποτα. Δημόσιος κίνδυνος κοντεύω να γίνω. Γι'αυτό όχι πολλά πολλά μαζί μου. Γιατί και βόμβες κατασκευάζομεν βεβαίως βεβαίως. Σταυρουλίνι μου, σ'ευχαριστώ και σου στέλνω πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  8. χαχαχα!!!!!! μολότοφ έφτιαξες!!!!! Πολύ ωραία συνταγή, ευχαριστούμε Ελενίτσα, σίγουρα θα την δοκιμάσω (χωρίς να παρακάμψω τίποτα) φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννέττα, σκέφτομαι την άλλη φορά που θα γίνουν συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα να πάρω καμιά δεκαριά μπουκάλες (ξέρεις....από τις ζεστές, χωρίς προηγούμενο πάγωμα....) και να τις ανοίξω μπροστά στη Βουλή....χα χα χα...και μετά να κεράσω τον κόσμο. Ευχαριστώ και σε φιλώ....η "γνωστή-άγνωστη".

      Διαγραφή
  9. βρε ''κακουργ'' τι αλλο θα μας βαλεις να φτιαξουμε???
    εδω εχουμε καποιον εισαγωγεα της τσιτσιμπυρας απο την Αυστραλια , κανει χρυσες δουλειες , δεινει σε ολη την Ελλαδα
    μονο που αυξανει την πιεση λογο τζιντζερ
    καλοπιοτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, δεν ντρέπεστε λιγάκι οι Χιώτες. Έχετε παραγωγό φιλενάδα και παίρνετε από τον Αυστραλό ????....Αυτουνού να του ανέβει η πίεση όσο θέλει....που πρόλαβε και μου πήρε τη δουλειά. Φιλιά πολλά Ειρηνάκι μου...

      Διαγραφή
  10. ΧΑ χα βρε πλακατζού μας, μας έλειψες πολύ!!!Εγω σε παρακολουθούσα τα βράδια του καλοκαιριού και σ ευχαριστώ και για τις ζωούλες χι χι.Καλά λέει το Αννετάκι μολότοφ εφτιαξες εσύ!!Να σου πώ οτι θα το επιχειρήσω θα είναι ψέμα πάντως χάρηκα πολύ που γύρισες κι ανυπομονώ να δώ τις Ελενίστικες δημιουργίες αου!!!ΦΙΛΙΆΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Αννετάκι μου έβγαλε το όνομα και τώρα θα με παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική. Πώς λέμε "Πυρήνες της Φωτιάς ????" εεε...εγώ θα ιδρύσω τους Πυρήνες της Συμφοράς και της Τρελής Νοικοκυράς. Για τα έργα θα περιμένεις λίγο γιατί δεν είμαι ακόμα σε φόρμα λόγω της.....έκρηξης. Ζωούλες θα λαμβάνεις πάντα όσο παίζω τα παιχνιδάκια μου...αν γλυτώσω τη δικιά μου ζωή από τις τζιτζιμπύρες....Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  11. Τζι τζι η τζιτζιμπύρα!!!! Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά με τούτη την ανάρτηση φοβάμαι το ...πωμα και το ..τζιτζιμπυρο-μπανάκι!!! χαχα!!
    Καλό Σαββατοκύριακο, Ελένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μη φοβάσαι τίποτα. Αφού πρώτα θυσιάστηκα εγώ για να την φτιάξετε μετά εσείς με ασφάλεια....Τί λέμε τώρα....αυτοθυσιάστηκα η γυναίκα. Να την κάνεις (μου φαίνεται ότι βαριέσαι λιγάκι και ψάχνεις δικαιολογίες...) και θα μ'ευγνωμονείς. Φιλιά πολλά Πέπη μου....

      Διαγραφή
  12. "Τόσο απλή είναι η συνταγή;" αναρρωτήθηκα το πρωί που είδα την ανάρτηση και ήδη το πρωτο μπουκάλι λιαζεται στο παράθυρο της κουζίνας, το τι θα γίνει αυριο έναε Θεός το ξέρει!
    Χα,χα, το κρίμα στο λαιμό σου αν αρχίσουν να ακούγονται εκρήξεις ανα την επικράτεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή είναι απλούστατη και θα δεις ότι θα σας αρέσει. Εγώ όταν την έκανα, ετοίμαζα τρία τρία τα μπουκάλια γιατί ξοδευόταν αμέσως. Θέλει και κάμποσες ώρες να ωριμάσει....Άμα συμβεί οτιδήποτε...σου επιτρέπω να με κατονομάσεις. Είμαι πολύ μπουχτισμένη και κουρασμένη κι ένας "Κορυδαλλός" θα ήταν ό,τι πρέπει.....αμάν πια. Φιλιά πολλά και σε σένα.

      Διαγραφή
  13. ΜΗ ΣΑΣ ΜΑΖΕΥΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!!!
    ΖΗΛΕΨΑ, ΛΕΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΡΕΑ!!!!
    ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!!!!!
    Η ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΚΡΑΝΟΣ;
    ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΕΛΕΝΙΤΣΑ, ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΑ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεθερά έχεις ????....αν ζει ακόμα, να βάλεις αυτή ν'ανοίξει το μπουκάλι...χα χα χα. Εγώ πάντως το δήλωσα και παραπάνω. 'Άμα ξαναμαζευτούν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, εκεί θα με βρείτε με τις μπουκάλες μου. Φιλιά πολλά Ρένα μου.

      Διαγραφή
  14. Τζι τζι μπύρα έ;; χμμμμμ πολύ δελεαστηκή πρόταση συμπεθερα Ελενα μου..... μια δροσιστική τωρα θα ήταν ότι έπρεπε... θα φυλαξω την συνταγή...και θα το επειχιρήσω ακομα εδώ καλοκαιρακι ειναι.. προς το παρόν.. να εισαι καλα που μας ανοιξες τα μάτια..κατα το κοινώς μας διαφώτισες..φιλια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου, κι εμείς εδώ έχουμε έναν υπέροχο Σεπτέμβρη και η τζιτζιμπύρα είναι ό,τι χρειάζεται. Να την κάνεις όποτε μπορείς να καταπλήξεις τους Κρητικούς. Τί....όλο παγωμένες ρακές θα πίνετε εκεί κάτω ???. Σε φιλώ πολύ.

      Διαγραφή
  15. Καλησπερα.Πραγματικα δεν ηξερα τι ειναι η Τζι τζι μπυρα!Όλο ακουγα αλλα δεν εψαχνα να βρω στο ιτερνετ τι ειναι.Τωρα βεβαια για κολλα εψαχνα για ντεκουπαζ και βρεθηκα στο μπλογκ σας και διαβασα μερικα αρθρα σας και ειδα καποιες κατα σκευες.Γραφετε με πολυ χιουμορ ,και ανετα και ευχαριστα μπορει να διαβασει κανεις τα αρθρα σας. :-)Eγινα μελος σας,Εχω και εγω ενα μπλογκ το http://tizitas.blogspot.gr/ που συνεχεια βρισκεται ολο στην προσπαθεια. :-) καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου, ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια. Θα σε επισκεφτώ σύντομα να δω τί κάνεις και σου εύχομαι να έχεις πάντα έμπνευση και δημιουργική διάθεση και καλή επιτυχία στη σελίδα σου. Θα τα λέμε....φιλιά.

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το καλοκαίρι βλέπω ασχολήθηκες εκτός των άλλων και με την παρασκευή τζι τζι μπυρας με μεγάλη επιτυχία, με το καλό να φτιάξεις και μπιραλ να θυμηθούμε τα παλιά.Είσαι άπαιχτη κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού το θυμήθηκες πάλι το μπυράλ.....καλέ, εγώ μάλλον δεν θα είχα γεννηθεί τότε....χα χα χα. Τί λέω πάλι η τρελή. Τη γεύση του και το χρώμα του τα θυμάμαι ακόμα. Ευχαριστώ πολύ και σου στέλνω τα φιλιά μου...

      Διαγραφή
  18. Εγώ πάλι η μικρούλα , την άκουγα σε κάτι Ελληνικές ταινίες εποχής ,και πίστευα οτι είχε περισσότερο γεύση μπύρας και όχι αναψυκτικού.Μα κομμάτι επικίνδυνο αναψυκτικό!!!!!!και επειδή μένω κοντά ( 100 μ) σε στρατόπεδο σίγουρα δεν την βγάζω καθαρή θα πάρω όμως κι εσένα μαζί μου!!! ισως ξεκουραστούμε τότε.Φιλάκια από μία κουρασμένη και ταλαιπωρημένη μπλοκογειτόνισσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ κι εσύ μικρούλα μου, αν ποτέ συναντηθούμε όχι μόνο δεν θα ξεκουραστούμε αλλά μάλλον θα....ξεκοτσιαστούμε από τις πάσης φύσεως δημιουργίες. Τώρα για το στρατόπεδο που αναφέρεσαι,,,,,πριν ξεκινήσω θα πάρω ειδική άδεια από το Εθνικής Άμυνας για να μην προκληθεί κάνα επεισόδιο...και μετά θα στήσουμε κι ένα καρότσι στην είσοδο με παγωμένες τζιτζιμπύρες που θα πουλάμε στα φαντάρια (μη κάμεις λάθος και διαβάσεις....φανάρια). Χρυσές δουλειές θα κάνουμε οι τρελόγριες...Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ ωραία ιδέα!! Μόνο μιά φορά στην Κέρκυρα είχα πιεί και μου άρεσε πολύ, αλλά δεν φανταζόμουν ότι γίνεται τόσο εύκολα!!!!! Αφου δεν γκρέμισες το σπίτι, πάλι καλά!
    Φιλάκια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ξεκαρδιστικα βραδιάτικα, να' σαι Καλά!!!
    Μου θύμισες τη δικιά περιπέτεια... μ' ένα μπουκάλι μπούστο λιγαααααακι ζυμωμενο!! Να φανταστείς το μπουκάλι από τετράγωνο είχε γίνει στρογγυλό!!
    Και το ανοίγω η γυναίκα στο τραπέζι της κουζίνας... ούτε καν στο νεροχύτη!
    Ένας παρόμοιος χαλασμός με τον δικό σου έγινε... Με το καπάκι χαμενο για 3 μήνες!!! Αλλα εγώ είχα να μαζεύω μουστους και από τα πατώματα!!
    Χώρια το σοκ που έπαθαν τα παιδιά μου που ήταν μπροστά...ποση ώρα στήριζαν κοιτάζοντας το ένα το άλλο , το μουστο να χύνεται συνεχώς από το μπουκάλι και τη μάνα του σε πλήρη απόγνωση!!!
    άστα σου λέω, άστα!!!!
    Μετά απ'ολο αυτό έχω μια ερώτηση.
    γιατί στη φωτογραφία το δείχνεις στον ήλιο ενώ στη συνταγή δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξεκαρδιστικα βραδιάτικα, να' σαι Καλά!!!
    Μου θύμισες τη δικιά περιπέτεια... μ' ένα μπουκάλι μπούστο λιγαααααακι ζυμωμενο!! Να φανταστείς το μπουκάλι από τετράγωνο είχε γίνει στρογγυλό!!
    Και το ανοίγω η γυναίκα στο τραπέζι της κουζίνας... ούτε καν στο νεροχύτη!
    Ένας παρόμοιος χαλασμός με τον δικό σου έγινε... Με το καπάκι χαμενο για 3 μήνες!!! Αλλα εγώ είχα να μαζεύω μουστους και από τα πατώματα!!
    Χώρια το σοκ που έπαθαν τα παιδιά μου που ήταν μπροστά...ποση ώρα στήριζαν κοιτάζοντας το ένα το άλλο , το μουστο να χύνεται συνεχώς από το μπουκάλι και τη μάνα του σε πλήρη απόγνωση!!!
    άστα σου λέω, άστα!!!!
    Μετά απ'ολο αυτό έχω μια ερώτηση.
    γιατί στη φωτογραφία το δείχνεις στον ήλιο ενώ στη συνταγή δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, για τη φωτογράφηση το έβγαλα στην αυλή, που ήταν πιο συμμαζεμένη. Αν έβγαζα φωτό στον πάγκο της κουζίνας θα γινόμουν ρεζίλι από το σύστριγκο που γίνεται συνήθως εκεί πάνω. Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη....γέλασα πολύ και με τα δικά σου τα χάλια. Τί να κάνουμε οι τρελοί εφευρέτες. 'Εχουμε και τα "τυχερά" μας. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  23. Ελενίτσα, πολύ τη χάρηκα ΚΑΙ αυτή την ανάρτηση. Τα ατυχήματα της κουζίνας μπορεί να ακούγονται χιουμοριστικά και χαριτωμένα ενίοτε όμως αποδεικνύονται εξαιρετικά επικίνδυνα!!!! Ας μη μιλήσω για τα δικά μου "κουζινικά" κατορθώματα γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος!!!!!!!!!!!!!! Η τζιτζιμπύρα φαίνεται πολύ ωραία και δροσιστική και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Τη φύλαξα τη συνταγή για να καταπλήξω κι' εγώ!!!!! Ευχαριστούμε Ελενάκι....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φιλία μου....καλέ ποιά τζιτζιμπύρα ??????....εδώ μιλάμε για μεγάλες τρέλες. Άνοιξα χύτρα ταχύτητας ενώ έβραζα μαγειρίτσα (Πάσχα) και ο πίδακας ήταν καυτός και ζεματίστηκα. Άσε που δεν πήγα και Ανάσταση γιατί στέγνωνα με πιστολάκια τους υαλοβάμβακες της κουζίνας για να μπορέσω να την αποτελειώσω. Μιλάμε για πολύ επικίνδυνο κορίτσι...τύφλα να 'χουν τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ....Τη συνταγή να την κάνεις και θα με θυμηθείς. Φιλιά πολλά πολλά....

      Διαγραφή
  24. Λενάκι μου καλό χειμώνα!!!ακουγα και γω στο χωριο για την τσιτσι μπυρα αλλα ουτε που πήγαινε το μυαλό μου!!!ενθουσιαστηκα με τα γραφομενα ..αφου δεν εχει αλκοολ λεω γιουπι, ειναι για μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή