Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ......ΤΕΛΟΣ



Την Κυριακή που μας πέρασε αποχαιρετήσαμε τις Αποκριές και τα Καρναβάλια, κι εγώ η αναποδιασμένη, αντί να στρωθώ και να γράψω κάτι γι’αυτά στην ώρα τους, θυμήθηκα να κάνω ανάρτηση με ένα θέμα σχετικό, τώρα που τελείωσε το πανηγύρι.

Ο λόγος βέβαια, είναι ένα έργο που μου προέκυψε από το πουθενά, συγκεκριμένα από ένα λάθος που έκανα σε ένα έργο μου από χαρτοπολτό.

Είχα ξεκινήσει λοιπόν να σκαρώνω μία κυρία από το περασμένο καλοκαίρι. Κάθε τόσο την πασπάτευα για να της δώσω την τελική της μορφή. Όμως η κυρία κλώτσαγε. Μου έκανε τη δύσκολη. Τη μια ο λαιμός της, μακρύς και κοκκαλιάρικος σαν ξεπουπουλιασμένο φλαμίγκο της Πρέσπας. Την άλλη η κεφάλα της που κάθε τόσο της πρόσθετα διάφορα....μαλλιά, κορδέλες, κότσους περίτεχνους. Ήρθε κι έγινε ένα τέρας της Κολάσεως. Δυσανάλογο με το μπούστο της, όλο μπάταρε πότε μπρος και πότε πίσω. Και μια μέρα μου έσπασε και την κούπα με τον καφέ μου και με έκανε και χάλια. Τότε είπα....μέχρις εδώ. Και βουτάω το ηλεκτρικό μαχαίρι της κουζίνας και της ρίχνω έναν αποκεφαλισμό....τύφλα να ‘χουν οι αποκεφαλισμοί του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς (πάλι καρφώθηκα.....). Μόνο που ο δήμιος ήταν τόσο ατζαμής που μάτωσαν και τα δαχτύλια του....  Κι έτσι έμεινα με ένα ακέφαλο μπούστο και μια ασώματο κεφαλή. Φυσικά δεν το πέταξα. Τόσο κόπο είχα κάνει....

Και μπαίνει εντός μου, που λέτε, το πνεύμα της Αποκριάς , την ώρα που έπνεε τα λοίσθια (η Αποκριά....) και μου υπαγόρευσε να το κάνω κεφάλι Αρλεκίνου.

 Η αρχική ιδέα μου να το βάψω μονόχρωμο σε μπρονζέ, σαν το μνημείο του Πολυτεχνείου και να στολίσω (λέμε τώρα...) ένα ράφι της βιβλιοθήκης, απορρίφθηκε  ομόφωνα από την προκριματική επιτροπή (είπαμε...τα τρία καμάρια μου), η οποία, επίσης ομόφωνα θεώρησε ότι έπρεπε να το πετάξω γιατί πολύ αγριευότανε όταν το έβλεπε πάνω στον πάγκο εργασίας.  Δεν περίμενα να έχει τέτοια εξέλιξη το έργο γι’αυτό και δεν φωτογράφησα το μακάβριο θέαμα πριν αρχίσω τους καλλωπισμούς.

Επειδή το κουζινομάχαιρο δεν υπάκουε, του είχε κάνει ένα λοξό κόψιμο (τζάμπα πήγαν τα μαθήματα από την τηλεοπτική σειρά...) οπότε σκέφτηκα να κάνω μία βάση για να το στηρίζει αλλά και να δίνει την εντύπωση του γιακά της στολής του αρλεκίνου (και να διασκεδάζει και την εντύπωση του αποκεφαλισμού....)

Γι’αυτό το σκοπό επιστρατεύτηκε ένα αλουμινένιο ταψάκι από μπακλλλλαβά (τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο....) που ντύθηκε κι αυτό με χαρτοπολτό και φυσικά ζωγραφίστηκε.



Και για να μην έχετε αγωνία τί απέγινε το ακέφαλο μπούστο, σας πληροφορώ ότι κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε νέα κεφαλή (σωστή αυτή τη φορά...) οπότε το έγκλημα καλύφθηκε (και παραγράφηκε) και το θρίλερ έλαβε τέλος.

Καλή Σαρακοστή να περάσουμε. Σας φιλώ.

27 σχόλια:

  1. Αψογος αποκεφαλισμός!!!!Αψογο το αποτέλεσμα. Μπράβο Ελενίτσα.
    καλή Σαρακοστή
    σε φιλώ καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ πολύ Μαρία μου...πολλές ευχές και σε σένα. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελενη μου καλημερα!Βαρεθηκα και ισως ειναι και κουλο να σου λεω τελειο!τελειο!σε οτι κανεις αλλα πιστεψε με ειναι η αληθεια.Μαθαινω επισης και φυσικη ιστορια.Αληθεια εχει φλαμιγκο στις Πρεσπες?Επισης θα ωπρεπει να μας πεις πως κανεις το χρτοπολτο.Να εισαι καλα να μας δειχνεις ομορφιες!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΟΥ ....ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΑ!
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΑΛΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΟΥ,...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελενη ελεος!!!μη βαρας τη βρηκα τη συνταγη!!!!!χα!χα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από εδώ το πήγες, από εκεί το έφερες, μια χαρά τα κατάφερες Ελένη μου!!
    Χαλάλι οι αιματοχυσίες λοιπόν, χα χα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Ριτάκι....δεν ξέρω αν έχουν φλαμίγκος οι Πρέσπες αλλά εγώ ¨ποιητική αδεία" τα έβαλα εκεί χα χα χα. Τώρα ετοιμάζω νέα συνταγή για χαρτοπολτό και θα την ανεβάσω μόλις τελειώσω ένα έργο που κάνω με τη νέα συνταγή. Σ'ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Νένα μου.....και δεύτερο έργο απέκτησα αλλά και η κυρία που ετοιμάζω γίνεται κούκλα. Θα την δεις σύντομα (μαζί με μια φίλη της χα χα χα). Ευχαριστώ και σου στέλνω φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερμιόνη....μια χαρά έγινε το εργάκι από σπόντα. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια που λένε. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θέλω μπακλαβαααααααα!!!!!!Μου άνοιξες την όρεξη...κάτι με το ταψάκι, κάτι με τον Αρλεκίνο με τα μπακλαβαδάκια στο κεφάλι!!!! Ελένη μου τι να σχολιάσω τα ατυχήματα στα χέρια σου γίνονται "ευτυχήματα"....καλά μη βαράς ίσως δεν είναι η σωστή λέξη, αλλά εσύ έβαλες φλαμίγκο στις Πρέσπες!!!!!!!! Φιλάκια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bρε Σταυρουλίνι μου....για λύσε μου την απορία.....δεν υπάρχουν φλαμίγκος στις Πρέσπες ???....γιατί κι άλλη με πρόγκηξε......(πάω στη Βικιπαίδεια να μορφωθώ). Φιλιά.
    (στην ανάγκη διορθώνω και την ανάρτηση)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελένη δεν μας εντυπωσίασες, δεν μας εξέπληξες, δεν μας ξετρέλλανες....τίποτα απο τα παραπάνω, μας έριξες στα πατώματα απλώς !!! Είναι απίστευτα υπέροχος ο αρλεκιίνος σου κι εσύ η Θεά του χαρτοπολτού και των μεταμορφώσεων ενδεχομένως και των αποκεφαλισμών...είναι φανερό πως έχεις δεχθεί επιρροές....πάντως το αποτέλεσμα Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελένη μου κι εγώ ξεράθηκα στα γέλια,πολύ μ αρέσει ο τρόπος που τα λές!!!!Οσο για τον Αρλεκίνο είναι κούκλος και η βάση υπέροχη!!!Πολλά πολλά μπράβο!!!Περιμένω να δώ και την κυρία σου καλά έκανες και έσωσες το μπούστο!!!Φιλάκιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...Σκιαχτηκα με τη καρατομηση ,Ελενιτσα,αλλα θαυμασα την εφευρετικοτητα με το ταψακι -γιακα!
    Ωραιο φινιρισμα και βαψιμο!!
    Τωρα ο θλιμενος; μας αρλεκινος περιμενει τη κολομπινα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΣ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΣΑΙ!
    ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΣΗΡΙΑΛ!
    ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;
    ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
    ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!!!
    ΕΓΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΟΥ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ!!!!
    ΘΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελένη μου θα στο ξαναπώ: Ειναι απόλαυση να διαβάζω τις αναρτήσεις σου,γέλασα με την καρδιά μου! Ο αρλεκίνος σούπερ έγινε! Περιμένουμε να δούμε και με την άλλη μισή κυρία τι θαύμα έκανες! Καλή Σαρακοστή και καλό τριήμερο! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Xρυσομέλισσες......
    'Ετσι είναι οι αποκεφαλισμοί....πέφτεις στα πατώματα χα χα χα. Είναι γεγονός ότι τώρα τελευταία όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω. Προς χάριν της Τέχνης καλέ.....Σας φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Νάσια...
    Το σκέφτηκα πολύ πριν προβώ στη βάρβαρη πράξη. Αλλά δεν γινόταν αλλιώς.'Ημουν έτοιμη να διαλύσω όλη την κυρία, η οποία τώρα ετοιμάζεται, μαζί με μία φίλη της και θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε προσεχή ανάρτηση. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 'Αφρα....
    Αν σκιάχτηκες εσύ...τί να πουν και οι άλλες...Θες και Κολομπίνα εεεε ???Δηλαδή θα γίνεις ηθικός αυτουργός στο επόμενο έγκλημα ????....Αν είναι να καταδικαστώ μαζί σου και να πάμε φυλακή παρέα....το κάνω αμέσως. Φιλιά πολλά Αφρούλα μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρένα.....
    Η προκριματική επιτροπή, όπως πάντα, λέει τον κακό το λόγο όταν κάνω τα εργάκια μου. Μόλις τα τελειώνω και αρχίζει ο θαυμασμός των άλλων....η επιτροπή μούγκα στη...στρούγκα. Για να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα μου λένε...χα χα χα.
    Ρένα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διαφορετικά γίνονται τα χαρτοπολτένια με το βάψιμο. 'Αντε προχώρα. Τελειώνει η χρονιά και θα σε αφήσω μετεξεταστέα.....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αρετούλα, ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα λόγια σου. Χαίρομαι που σου άρεσε. Η Κυρία ετοιμάζεται και θα έχει και παρέα....προσεχώς. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χχχχχααααααα.......
    Πολύ τη διασκέδασα την ανάρτηση σου Ελενάκι μου.... νάσαι καλά!!!!
    Βάρβαρος ο αποκεφαλισμός - άκου με ηλεκτρικό κουζινομάχαιρο!!! - αλλά ήταν για καλό!!!! Ο αρλεκίνος έγινε πάρα πολύ ωραίος και η βάση - γιακάς του έκατσε γάντι!!!! Να πεις στην κριτική επιτροπή να κάτσει στ' αυγά της και να μην εκφέρει γνώμη πριν δει το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας γιατί στερείται παντελώς φαντασίας!!!!!!!!
    Περιμένω με ανυπομονησία το ακέφαλο μπούστο.......
    Φιλιά πολλά και καλό τριήμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από χθές προσπαθώ να σου αφήσω σχόλιο και όλο μου κολλάει η σύνδεση.Πάω να σκάσω !
    'Ουδέν κακόν αμιγές καλού', έτσι δεν λένε? Μετά τον αποκεφαλισμό της κυρίας, να που προέκυψε ο υπέροχος Αρλεκίνος σου με το τόσο ευρηματικό κολλάρο του!!! Τέλειος έγινε! Περιμένουμε να θαυμάσουμε και τις κυρίες !
    Πολλά φιλιά και καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ηρωδιάδα και Σαλώμη μαζί (την κεφαλήν επί πίνακι). Πανέμορφο το αποτέλεσμα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σου Φιλία μου....άσε...πενιά δεν μπορώ να ρίξω στα έργα μου και να μην ακούσω σχόλια. Στην καλύτερη περίπτωση μου χαϊδεύουν το κεφάλι και μου λένε...."η μικρή Μαριανίνα από το ίδρυμα...πάλι δημιουργεί", χα χα χα....Αλλά δεν μας πτοούν κάτι τέτοια. Ας κάνουν κι αυτοί άμα μπορούνε. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαριάννα μου, τώρα δουλεύω και τις κυρίες....κι εμένα με "δουλεύουν" τα παιδιά μου. Θα πάρω καμιά ώρα κάνα φραγγέλιο σαν τον Κύριο και θα τους εξωπετάξω μου φαίνεται. Σ'ευχαριστώ και σου στέλνω πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατερίνα....Ηρωδιάδα και Σαλώμη και Ταλιμπάν θα έλεγα. 'Έχω αγριέψει μου φαίνεται τώρα τελευταία. Ευχαριστώ πολύ και σου στέλνω φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή