Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ



Στο σπίτι, όταν αναφερόμαστε σ’αυτό, λέμε  «...εκείνο το παλιοντούλαπο που είχαμε παλιά την τηλεόραση». Γιατί τώρα η τηλεόραση έχει αναβαθμιστεί κι έχει πιάσει άλλο στασίδι, πιο μοντέρνο.


Αυτό λοιπόν το παλιό ντουλάπι σήκωνε για χρόνια το βάρος μια παλιάς τηλεόρασης (σκέτη γκουμούτσα) και τα έβγαλε πέρα παληκαρίσια. Από κάτω δε, στα ραφάκια του φιλοξενούσε το πλήθος των περιοδικών μου («Πρακτική», «Εκείνη», «Εργόχειρο», «Εγώ και το πλέξιμο»....και το Κέντημα, και το Ράψιμο, και το Βελονάκι, περάσαμε κι αυτές τις φάσεις κάποτε, μανιωδώς....)

Μετά παροπλίστηκε και πέρασε στη βεράντα με καύσωνες και με χιονιάδες....με τέτοια αχαριστία πληρώθηκε το κακόμοιρο για 2-3 χρονάκια.

Ομως φέτος που γιορτάζω το Έτος Αναπαλαίωσης παλιών Επίπλων ήλθε η σειρά του για μεταμόρφωση.

Πριν προχωρήσω πρέπει να αναφέρω ότι το εν λόγω επιπλάκι ήταν έργο του συζύγου ο οποίος εκείνη τη εποχή δήλωνε, εκτός από χτίστης, ηλεκτρολόγος και υδραυλικός,....και μαραγκός. Φυσικά τα σχέδια ήταν  δικά μου γιατί είχα κακούς σκοπούς (κάπου έπρεπε να βολέψω όλη εκείνη την προίκα των περιοδικών). Γι’αυτό του είχα πει να το κάνει πολύ στιβαρό κι αυτός φρόντισε να το κάνει...τεθωρακισμένο.

Ήταν από σουηδικό ξύλο στο φυσικό του χρώμα, περασμένο με βερνίκι, όπως τα περισσότερα έπιπλα εκείνης της εποχής.



Τη μια μέρα λοιπόν το αστάρωσα με αστάρι νερού (2 χεράκια) και την επομένη το αποτελείωσα.

Θυμάμαι, εκείνες τις μέρες εκανε αρκετό κρύο και ο βοριάς σάρωνε τη βεράντα, ενώ η τρελή έβαφε. Ευτυχώς που έχω καλαμωτή στο μπαλκόνι και δεν με έβλεπαν οι γείτονες (Για δες καιρό που διάλεξε...κλπ. κλπ.). Και δε ζει και η μάνα μου, που είχε λόγο στα πάντα για να με κατσαδιάσει (τόσες λιακάδες πέρασαν...σήμερα βρήκες να το βάψεις ?????... θα γελάει και ο κόσμος που σε βλέπει απ’ τα μπαλκόνια......αναποδιασμένη...χα χα χα).

Στο θέμα μας τώρα......

Το έβαψα με ριπολίνη νερού σατινέ.....μη με ρωτάτε την απόχρωση. Τη σκάρωσα μόνη μου. Πολύ λευκό, λίγο καφέ, λίγο μαύρο....κι έτοιμο το μπεζάκι που ήθελα.

Όταν το τελείωσα μου θύμιζε ντουλάπι κουζίνας, αδιάφορο, χωρίς προσωπικότητα και δεν μου άρεσε καθόλου.

Βούτηξα λοιπόν το πινέλο και το πασάλειψα σε πολλά σημεία με καφέ χρώμα και αμέσως μετά το πέρασα με το ρολό με το κυρίως χρώμα κι έσβησα γλυκά τις καφετιές πινελιές. Κι έγινε όπως ακριβώς το ήθελα. Του παλιού καιρού ……(vintage).




Πριν πιάσει η μεγάλη μπόρα (πού ‘σαι μάνα να με δεις και να μου ρίξεις κάνα μπινελίκι.....) το μετέφερα στο σαλόνι παρακαλώ, σε περίοπτη θέση (καλύτερη από αυτή της τηλεόρασης....) και το στόλισα με τις αγαπημένες μου πάπιες και τα κουτιά μου. Του άναψα κι ένα αμπαζουράκι, έτσι για ατμόσφαιρα, κι όποιος έμπαινε σπίτι και το έβλεπε άνοιγε το στόμα του σαν χάνος, σε ένα μακρόσυρτο ....αααααααααααααα.....



Tην επόμενη μέρα το στόλισα με τα πομολάκια του (είχαν αγοραστεί από παλιά αλλά τώρα βρήκαν τη θέση τους....) κι έκανα στα πορτάκια του κι ένα σχεδιάκι με στένσιλ και ακρυλικό στόκο.






Έτσι, για να μάθουν που είχαν φαγωθεί να το πετάξω (εδώ μαζεύουμε τα ξένα από τους κάδους....τα δικά μας θα πετάξουμε ?????....Τί λέμε τώρα....)

Καλό δεν έγινε ??????

59 σχόλια:

  1. Μόνο καλό? Τέλειο έγινε!!!!
    Και αυτό το στένσιλ το απογείωσε! Μπράβο Ελενίτσα, του έδωσες νέα ζωή! Και τί όμορφα που στολίζει τον χώρο! Είμαι σίγουρη ότι και ο άντρας σου θα χάρηκε πολύ!
    Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Εμεινα άφωνη !
    Καταπληκτικό το έκανες, έχω και εγώ
    διάφορα από το μαγαζί που δεν
    κλείνει ποτέ ! [βλέπε δρόμο)
    Θα το επιχειρήσω.
    Το στένσιλ πραγματικά το έκανε
    ξεχωριστό. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο
    είναι..... πολλά φιλιά ,
    καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έγινε πολύ όμορφο! Με γεια το επίπλο! Καλές γιορτές!!!andria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελειο εγινε τι ρωτας εεεε θελει και ρωτημα???υπεροχο καλως σε βρηκα καλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο!!!Μπράβο Ελενίτσα...είναι όνειρο...Εκείνο το σουηδικό με το γυαλιστερό λούστρο...δεν έχω χειρότερο...χαχα...και ήταν όλα έτσι!Τώρα όμως,άλλη κατάσταση.Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι καλο ΤΡΙΚΑΛΟ!!!Καλα μπραβο σου.Οι ιδεες σου απιστευτες αλλα και τα σχολια που ακολουθουν την τεχνη σου δεν υπαρχουν..τελικα ολες οι μανες ιδιες.Να εισαι καλα και καλες γιορτες.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανεμορφο! Το δανείστηκα
    http://www.cretablog.gr/2012/12/blog-post_1882.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φταίω εγώ τώρα που σε λέω πολυμήχανη??????...Εχω κι εγώ μια αρχαία αηδία , λες να το αποφασίσω????? Την Άνοιξη όμως γιατί δεν διαθέτω τα δικά σου κότσια......Καλό απόγευμα Θεία Λένα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Μαριάννα μου. Τώρα αρέσει πολύ σε όλους το παλιό επιπλάκι μας. Και στο σύζυγο επίσης. Σ'ευχαριστώ και σου στέλνω τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σοφία, σ'ευχαριστώ πολύ. Το στένσιλ ήταν πανεύκολο. Το αγόρασα προχτές από τη Magia, το κεντράρισα και το πέρασα με ακρυλικό στόκο, μπόλικο, σε όλη την επιφάνεια του stencil. To τράβηξα...κι έτοιμο. Θα του έκανα κι αυτουνού μια παλαίωση με πατίνα αλλά κάνει ωραία αντίθεση με το γκριζομπεζ πορτάκι. Κι έτσι το άφησα λευκό. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Αντρια σ'ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές και σε σένα και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ArtatHome....σ'ευχαριστώ πολύ. Καλώς ήλθες κι εσύ. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά,έγινε υπέροχο!!!!!!!!Το ζηλέψαμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aspa μου, χαίρομαι που σου άρεσε και σ'ευχαριστώ. Σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βιλλιωτάκη μου. Τώρα που πήρα φόρα θα κανονίσω όλες τις παλιές σουηδικές αηδίες. Το τί έχω ήδη σουτάρει στο εξοχικό...δε λέγεται. Το καλοκαίρι (πρώτα ο Θεός....) έχει να πέσει μεγάλη μεταμόρφωση σε όλααααααα.....θα βγάλω το άχτι μου. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 'Ιριδα σ'ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου άρεσε. Μα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη του αρέσει. Τα μούτρα από τα παιδιά μου να δεις...που μου έλεγαν να το πετάξω από το μπαλκόνι.....χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Ριτάκι μου. Αν ζούσε η mother θα πάθαινε εγκεφαλικό αν έβλεπε τα ξαναβαμμένα έπιπλα. Τώρα ετοιμάζω το παλιό τραπεζάκι της που έβαζε την τηλεόραση (όλο ξύλινο) αλλά και το τραπεζάκι του σαλονιού της. Θα κάνω δύο ξεχωριστές αναρτήσεις και φοβάμαι μη δω δύο ξεχωριστά όνειρα με απειλές....ή αν θυμώσει πολύ μπορεί να μη μου ξαναεμφανιστεί ποτέ. Τί λες ???....να το διακινδυνεύσω ???...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Marileni...μη το ζηλεύετε...όλο και κάποια παλιατζούρα θα έχετε για να της ξαναδώσετε ζωή. Τολμήστε το....σας ευχαριστώ και σας στέλνω πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρίκη...καλά έκανες και το δανείστηκες. Αν κι εσύ δεν έχεις ανάγκη από ιδέες. Σε έχω επισκεφτεί πολλές φορές κι έχει τρομάξει το μάτι μου από τις ιδέες σου. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σταυρουλίνι μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Να το τολμήσεις την Άνοιξη....και μέρα που να μη φυσάει ειδικά αν το κάνεις με chalk paint (την έχω δουλέψει και ξέρω....κι ετοιμάζω άλλα με αυτή τη μπογιά). Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταπληκτικό!!!!!!!!!
    Άξιζε τον κόπο!!!!!!!
    Ελένη μου ,φιλάκια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλα, ριζική αλλαγή! Εγινε θαυμάσιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ελένη μου Ελένη μου τι ρωτάς ;τέλειο εγινε και του φαίνεται!!!!!!!!!!!!μπραβο ωραιο το vintage και η μεταμόρφωση φυσικά!!!!Μεγειά λοιπόν και εννοείτε πως δεν πεταμε τιποτα καλά τα λες εδω τα μαζευουμε απο τους καδους θα πεταξουμε τα δικά μας .....οχι τιποτα αλλο μην το παει και καμμια γνωστη και το δουμε σε μπλογκοβόλτα θα μεινουμε καγκελο χαχα
    σε φιλώ !!!καλες γιορτες !!(και γω μεταμορφωνω κατι για το παιδικό αλλα εχω και την μικρη με βηχα
    κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ααααααααααααααά πολύ ωραία η μεταμόρφωση του ντουλαπιού.
    Να λες καλά που ηπήρξε αυτή η μόδα του σουηδικού κάποτε, για να έχουμε εμείς τώρα .... δουλειά!!!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. έγινε φανταστικό , μου αρέσει πολύ που φαινεται παλιο..τέλεια δουλειά
    μπράβο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!ΤΕΛΕΙΟΟ ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟ
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΣ....
    ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΣΙΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΚΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ...???ΑΠΙΘΑΝΟ...
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πω πωωω τι τελεια μεταμορφωση ειναι αυτη????Ειλικρινα εμεινα αφωνη!!!μπραβο και παλι μπραβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπράβο χρυσοχέρα μου!!!!Εγινε τέλειο!!!!Ξημέρωσε όμως!!Πάω για ύπνο!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάρα πολύ όμορφο έγινε! του έδωσες και κατάλαβε, μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλέ τι καλό; Μόνο καλό;;;;
    Εκπληκτικό έγινε! Είσαι φοβερή Ελένη μου, γεια στα χεράκια σου!!! Το στένσιλ με τον στόκο δεν κάνει φανταστική δουλειά; Το λατρεύω και το κάνω συχνά! Κι εσύ έβαλες πάρα πολύ ωραίο σχέδιο! Μπράβο σου........
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελενιτσα ,νομιζω οτι η μαννα θα ηταν πολυ περηφανη για σενα,οταν θα εβλεπε τα εργα σου ..κιας λες εσυ!!..κι ας ελεγε κι εκεινη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αντιγόνη μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Η μάνα κατ'αρχήν θα χαιρόταν που το μάζεψα από τη βεράντα. Τέτοιο "αριστούργημα" και το είχα πεταμένο έξω τόσο καιρό ????....απαράδεκτη. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εφη, σ'ευχαριστώ πολύ. 'Αξιζε τον κόπο όντως αλλά και δεν με παίδεψε ιδιαίτερα. Σε 2 μέρες το έκανα. 'Επρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα αλλά με τρόμαζε η ιδέα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ντέμη μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Τώρα όλα τα παλιά τα βλέπω με άλλο μάτι. Καλές γιορτές και σε σένα και την οικογένειά σου και σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευγενία μου, έγινε αγνώριστο. Σ'ευχαριστώ και σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σωσώ, όπως τα λες. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους...Σουηδούς και τη μόδα τους...χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλά, έγινε τέλειο!!! Εχεις ταλέντο, φαίνεται από τις δημιουργίες σου!!! Χαίρομαι που σε γνώρισα και ελπίζω να τα λέμε συχνά! ΑΑΑΑ, σε περιμένω στο "σπίτι" μου, κάνουμε ανταλλαγή δώρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ράνια, σ'ευχαριστώ πολύ. Στα άλλα που σκοπεύω να κάνω θα τα βαρέσω με σφυριά και αλυσίδες για να φαίνονται όχι μόνο παλιά αλλά και "κακοποιημένα" (είδα κάτι βιντεάκια πώς τα κάνουν και τα λυπήθηκα....). Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Νένα, στα επόμενα θα πέσει στένσιλ με το κιλό. Κολλάς το στένσιλ με λίγο σελοτέϊπ πάνω και κάτω για να είναι σταθερό και μετά το μπλαστρώνεις με τον ακρυλικό στόκο και το ξεκολλάς με προσοχή....και έτοιμοοοοοο. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΜαΘε....σ'ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σου άρεσε. Καλές γιορτές και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χρυσάνθη μου...ήλθε η ώρα να σου πω ότι πηγή της έμπνευσής μου ήσουν εσύ με κείνο το παρατημένο τραπέζι που έκανες κι έγινε αριστούργημα. Μόνο που εγώ δεν έκανα τόση δουλειά. 'Αρπα κόλλα έγινε ....Σ'αγαπώ και σε φιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παναγιώτα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. 'Ηταν παλιό αλλά πολύ γερό κι έτσι το τόλμησα. Και να μην πετύχαινε αυτό που είχα στο μυαλό μου...κάπως αλλιώς θα το έκανα. Πάντως ο Σουηδός....... θα πέθαινε οπωσδήποτεεεεε........Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γεια σου Φιλία μου και σ'ευχαριστώ πολύ. Τώρα σκέφτομαι να προμηθευτώ κι άλλα στένσιλ γιατί πραγματικά είναι καταπληκτικά. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αφρούλαααααααα....η μάνα ήταν της γνώμης τα ξύλα να φαίνονται. Δεν πα να ήτανε και σαπλαμάδες...χα χα χα. Προσεχώς θα την αποτελειώσω με το τραπεζάκι του σαλονιού της που έχω κρατήσει. Να δούμε...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γεια σου Χαρά μου....Ναι, το ταλέντο περισσεύει κι από τα παντζάκια μου που λένε...χα χα χα. Θα σε επισκεφτώ αμέσως. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΥΠΕΡΟΟΟΟΟΧΟ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ελενάκι, έγινε κουκλί ! Και το στένσιλ υπέροχο ! Εμένα δεν μου βγαίνουνε καλά αυτάαααα :(((((
    Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι ! Να περάσεις όμορφα με τους αγαπημένους σου και να έχεις και το 2014 τέτοιες δημιουργικές ιδέες ! Φιλιά πολλά πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ……………★
    …………..ωe
    ………..✻ωíʂђ✻
    …….✻✻ყøʊ a✻✻
    ….✻✻✻мεяяყ✻✻✻
    ..✻✻✻Cђяiʂʈмaʂ✻✻✻
    ………….♥▒♥

    ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΆ ΣΟΥ,ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  49. Σ' αυτό το σπίτι που 'ρθαμε,
    πέτρα να μη ραγίσει
    κι ο νοικοκύρης του σπιτιού
    χρόνια πολλά να ζήσει.

    ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μαρία μου...σ'ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσει. Να είσαι καλά και χρόνια πολλά. Σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φωτεινούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Καλέ ποιό 2014 ????? Το 2034 να μου ευχηθείς...χα χα χα. Χρόνια πολλά και σε σένα και πολλά πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χαρά μου.....ευτυχώς που μου έγραψες τις ευχές και στα ελληνικά, με κεφαλαία μάλιστα και μπόρεσα και τα διάβασα.....η γκαβή. Ευχαριστώ, αντεύχομαι και σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δημιουργία μου.....
    Σ'αυτό το σπίτι που 'ρθατε
    Πέτρα να μη ραγίσει
    Και του σπιτιού η νοικοκυρά
    Να 'χει χρόνο να...δημιουργήσει

    Χα χα χα χα.....Ευχαριστώ για τις ευχές, σου στέλνω τις δικές μου και σε φιλώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΚΑΛΑ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΟΥ , ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!!!!!
    ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΜΑ!!
    ΟΛΑ ΚΡΥΦΑ ΤΑ ΚΑΝΩ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ!!!!
    ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ!!!
    ΕΓΙΝΑ ΤΕΛΕΙΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ!
    ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Χαχαχαχα, βιάζομαι να σου ευχηθώ και του χρόνου !!! Βρε τί ΄μαι ΄γωωωω !!! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ειναι φανταστικο, δεν έχω λόγια, μόνο μπραβο.καλως σε βρηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή