Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ



Μια από τις τελευταίες τάσεις της μόδας, στο χώρο του επίπλου, είναι κατ’αρχήν η απόκτησή τους από τα πεζοδρόμια δίπλα στους κάδους απορριμάτων και κατόπιν η μεταμόρφωσή τους με τα ίδια μας τα χεράκια.....
Η τάση αυτή ξεκίνησε σαν ιός που πρώτα χτύπησε εμένα και μετά τις κόρες.....οι οποίες, σημειωτέον, κάθε φορά που κουβάλαγα ένα σούργελο στο σπίτι με αντιμετώπιζαν (εμένα και το εύρημά μου....) πότε με φρίκη και πότε με λοιδωρίες και ειρωνικά σχόλια. Αργότερα έγιναν κι αυτές fαn του αθλήματος και μπορώ να πω ότι με ξεπέρασαν.
Ετσι και φέτος, μόλις γύρισα σπίτι από τις διακοπές με περίμεναν διάφορα «επιπλάκια» γιατί ναι μεν τα μάζεψαν αλλά περίμεναν την «καλλιτέχνιδα» μάνα να τα μεταμορφώσει. Η οποία (μάνα) ξετρελαίνεται να ξετινάζει όλες τις σχετικές σελίδες του διαδικτύου που έχουν σχέση με τοιούτου είδους μαστορέματα.
Την έναρξη λοιπόν της νέας σεζόν την έκανε μια παλιά ταλαιπωρημένη συρταριέρα που πετάχτηκε ευτυχώς δίπλα στο δικό μας κάδο, την περιμάζεψε η κόρη η μικρή κι ακολούθως ανέβηκε στην ταράτσα όχι βέβαια για να πάρει τον αέρα της, αλλά για να της πάρω εγώ τον δικό της και να την κάνω του γούστου μου....
Η κόρη πρόλαβε να την ξαρματώσει από τα συρτάρια της πριν τη φωτογραφήσω κι έτσι το θέαμα που παρουσίαζε ήταν αυτό......



Μετά τρίφτηκε ελαφρά με ηλεκτρικό τριβείο (για να είμαι ειλικρινής τη δουλειά αυτή την έκανε ο αδελφούλης μου γιατί εγώ δεν διαθέτω το κατάλληλο εργαλείο αλλά πού θα μου πάει ????....σκοπεύω να το αποκτήσω γιατί είμαι σίγουρη ότι θ’ακολουθήσουν κι άλλες παραγγελίες....)
Ακολούθως ασταρώθηκε με ακρυλικό αστάρι νερού, στοκαρίστηκε με ξυλόστοκο όπου χρειαζόταν κι άρχισε κάπως να συνέρχεται.....



Φυσικά η ίδια διαδικασία εφαρμόστηκε και στα πέντε συρτάρια.......



Τώρα, σχετικά με το τελικό χρώμα, εγώ θα προτιμούσα να της εφαρμόσω μία τεχνοτροπία παλαίωσης αλλά η κόρη που είχε και τον τελικό λόγο, την ήθελε απλή και ολόλευκη.
Οπότε βάφτηκε με μία λευκή ριπολίνη νερού σατινέ κι έγινε σαν καινούρια......



Περίμενα ότι θα της έβαζε και τα κατάλληλα πομολάκια για να απογειωθεί......αλλά εκείνη προτίμησε να την αφήσει εντελώς σκέτη και να την προσγειώσει στην....τραπεζαρία της.

Kαι δεν έχασε την ευκαιρία να μου στείλει και φωτό της (γνωστής) γάτας της Μίκας, που μου την χαρακτήρισε σαν "Διευθύντρια Διακόσμησης"...χα χα χα)

Σας χαιρετώ και σας υπενθυμίζω...... ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΕΤΑΓΜΕΝΟΙ.....ΘΗΣΑΥΡΟΙ.

44 σχόλια:

  1. Σκέψου τώρα να πάρει χαμπάρι ο γείτονας που την πέταξε, να του έρθει ταμπλάς, ν' αναλογιστεί τι έκανε και να έρθει να την ζητήσει πίσω!!!!! Μην ενδώσεις...άλλη φορά να προσέχει τι πετάει και που το πετάει!!!!!! Η χομπίστα αναλαμβάνει τη μεταμόρφωση και δεν επιστρέφει τίποτα......Φιλιααααά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΣΤΕ ΕΣΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΠΟΤΑ;
    ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα
    Η συρταριέρα έγινε καλύτερη από καινούργια. Νομίζω πως σωστά η κόρη σου επέλεξε αυτή την απλή λύση...είναι πιο σικάτη.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο πατριωτισσα χρυσοχερα!Ζουμε σε λαθος καιρους και δεν θα αναγνωριστουν τα εργα μας!!!Να εισαι καλα καλο ΣΒΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα που τα βρίσκετε τόσο όμορφα έπιπλα? Η συρταριέρα έγινε πολύ φινετσάτη και "κομψή" μές στην απλότητά της! Μπράβο Ελένη! Να'χεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ....ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΜΕ ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΕΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήππως....λέω μήπως να αλαξεις επάγγελμα συμπεθέρα;;;;γιατί σε κοβω για επιπλοποιό.....δεν θα μπορούσε να βρεπεί σε καλήτερα χέρια ...η ...συρταριέρα....και ναι..θα συνφωνήσω με την Σταυρούλα ..που λεει...οτι αν την δεί εκείνος που την πέταξε θα τού ρθει ταμπλάς...χι..χι..μπραβο χρυσοχέρα μου...σε φιλώ σταυρωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη μου μπράβο για την μεταμόρφωση!!!!!Έχει πολύ δουλειά κάτι τέτοιο!!!!Άντε καλορίζικια!!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματική μεταμόρφωση! Χαρά στο κουράγιο σου ! Αν ήταν για σένα σίγουρα θα την είχες κάνει την παλαίωση αλλά βλέπεις τα νιάτα έχουν άλλα γούστα !
    Εχω κι εγώ δύο μικρά να φτιάξω και δεν αξιώθηκα ολόκληρο καλοκαίρι...
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ βρε Ελένη θαύμασα και γέλασα.... καμάρωσα και την Μίκα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η τελευταία σου φράση είναι μια μεγάλη αλήθεια!Πολύ ωραίο αποτέλεσμα και κούκλα η Μίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέλειο το "καινούριο" έπιπλο της κόρης σου! Πολύ μου αρέσουν αυτές οι μεταμορφώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ασε γιατί αυτή η μόδα πολύ .....λανσάρεται τελευταία και είναι και ακρως μεταδοτική.
    Τα γούστα παιδιών και γονέων σπανίως συμπίπτουν, πάντως την πέτυχες την μεταμόρφωση.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχει άδικο η κόρη να τη θέλει έτσι απλή, κάτασπρη!!!! Ωραία είναι και η παλαίωση και η διακόσμηση με λουλουδένια μοτίβα αλλά..... νομίζω πως το παρακάναμε.... Φορέθηκαν πολύ!!!!!!!!
    Πάντως, δηλώνω fan της διακόσμησης, ίσως επειδή δεν τη "χόρτασα" ακόμα!!!
    Φιλιά πολλά....... Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Ελενίτσα!!!Κυριακή θα'χει πράμα στους κάδους...χαχα...Τέλεια η συρταριέρα!Φιλιά κούκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ Ελενιτσα μου,την εσωσες τη φτωχια συρταριερα απο τη χωματερη και την εκανες να αισθανεται θεα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σταυρούλααααα......αυτή τη σκέψη κάναμε κι εμείς με την κόρη μου.....πού είναι ο άχρηστος να τη δει και να πάθει....χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρέναααααα.....δεν έφτασα ακόμα Θεσσαλονίκη για να μαζέψω κι από κει. Η Αθήνα έχει πολύ "πράγμα" ακόμα. Μην ανησυχείς λοιπόν....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελένη, σ'ευχαριστώ πολύ. Καλή έγινε και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τη δούμε με κάνα παράξενο πόμολο. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρίτα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Η μαμά μου πάντως μου έλεγε ότι εγώ ζω σε λάθος εποχή....βλέποντας αυτά που κάνω. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πέπη, ακόμα δεν είδες τίποτα. Προσεχώς θα θαυμάσεις κι άλλα. Είπαμε....έχω πολλές παραγγελίες...χα χα χα. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νένα, σ'ευχαριστώ πολύ. Τώρα ετοιμάζω κάτι δικό μου (όχι από τα σκουπίδια αυτή τη φορά...) και θα το κάνω με παλαίωση. Να το δοκιμάσουμε κι αυτό. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρουλάκι μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Αν είμαστε κοντά είμαι σίγουρη ότι θα μου έδινε και κάποια χείρα βοηθείας ο....συμπέθερος. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έφη, ευχαριστώ πολύ. Δυό βδομάδες την πασπάτευα την κυρία. Από λίγο κάθε μέρα. Να σκεφτείς ότι κάθε πρωί που ανέβαινα ταράτσα, την είχαν κουτσουλίσει η 18ούρες. Καθάριζα και ξανάβαφα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαριάννα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Κι εγώ έχω κάποια κομμάτια που χρονίζουν και πρέπει να στρωθώ. Το κακό είναι ότι θα με προλάβει ο χειμώνας....κι αυτές οι δουλειές γίνονται έξω γιατί με τα γιαλόχαρτα γίνεται ο χαμός. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστώ Φώφη μου....είμαι σίγουρη ότι η Μίκα θα σου άρεσε περισσότερο....χα χα χα. Σε φιλώώώώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πινελιά μου, σ'ευχαριστώ πολύ και δεν μπορώ κι εγώ να καταλάβω με τί ευκολία πετάνε τα παλιά τους πράγματα. Ή τα έχουν βαρεθεί...ή δεν πιάνουν τα χέρια τους φαίνεται.....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βέφα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Και για μένα είναι πρόκληση να τα διασώζω και να τα μεταμορφώνω...Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σωσώ, νομίζω ότι εσύ είσαι πιο πρωτοπόρα από μένα...με το παλιό σαλονάκι που έκανες.'Οσα για τα γούστα των τέκνων....άστο καλύτερα. Απέχουν πολύ από τα δικά μας. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φιλία μου, κι εγώ συμφωνώ μαζί σου. Πολύ στο ρομαντισμό και στο shabby chic το έχουμε ρίξει οι περισσότερες. Αλλά το επόμενο θα γίνει τουλάχιστον με παλαίωση. Το έχω καημό να το κάνω....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βιλλιωτάκι μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Μπα...δε νομίζω.....τα Σαββατοκύριακα οι κάδοι είναι τίγκα με υπολείμματα φαγητών. Από Δευτέρα αρχίζει το "πάρτυ με τις παλιατζούρες". Κάποιοι κάδοι μάλιστα είναι εντελώς....."σεσημασμένοι". Δηλ. έχω προσέξει ότι μοιάζουν με υπαίθρια παλαιοπωλεία. Κάτι σαν το Γιουσουρούμ....χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αφρούλα μου....η συρταριέρα είχε την τύχη που έχουν μερικά τυχερά παιδιά όταν υιοθετούνται από καλούς γονείς....Ή και ζωάκια αδέσποτα ακόμα (βλέπε Πάκης.....) Σε φιλώ και σ'αγαπώ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου, να είσαι καλά. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα Ελένη και καλή εβδομάδα!
    Πολύ εντυπωσιακή μεταμόρφωση, ειλικρινά μπράβο!
    Ολοκαίνουρια έγινε η συρταριέρα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λενάκι μου γειά σου !!!Καλά εκανες και την περιμάζεψες απο τα σκουπίδια μια χαρά την μεταμόρφωσες ....κούκλα έγινε και δεν κόστισε ακριβά εκτός απο την δουλεια που έκανες !!!σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ερμιόνη μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά δεν χορταίνουμε να την κοιτάζουμε. Φιλιά πολλά (και στο Φιφίνι σου....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ντέμη μου, αγαπημένη. Δεν μας στοίχισε όντως τίποτα γιατί τα υλικά τα είχαμε όλα κι έτσι τα αξιοποιήσαμε. Αν η κόρη αποφασίσει να βάλει πομολάκια υπολογίζω ότι θα πάνε κάνα 30άρι (κάποια που της αρέσουν.....). Σ'ευχαριστώ και πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. οΤΑΝ ΒΛΈΠΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΣ ΕΤΣΙ...
    Αν ήταν έτσι δνε θα τα πετούσες ποτέ!Καταπληκτική και μ αρέσει που έγινε έτσι απλή κατάλευκη,στο μέλλον δε ξέρεις...
    Μπράβο Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φοβερο το αποτελεσμα....
    Μαστορισσα εισαι και εσυυυυ!!!!!
    Φιλακια πολλαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρε παιδιά, γιατί εγώ ποτέ να μην έχω βρει τέτοια πράγματα στα σκουπίδια ;;; Θα μου πεις, δεν πετάω εγώ πότε τα σκουπίδια χαααααα !!! Μήπως, ν΄αρχίσω ;
    Κι εγώ είμαι του πεπαλαιωμένου, αλλά τελικά στο σπίτι μας όλα λευκά και απείραχτα τα έχω ! Κάποια στιγμή θα επέμβω βέβαια, θέμα χρόνου είναι ...
    Αφού δεν του έκανες τα rectangle του επίπλου ! Φαντάζεσαι ; Σούπερ θα γινόταν, μόνο που θα ζωγράφιζες για κανα χρόνο ! χαχαχαχα
    Φιλιά Πολλά, Αρτίστα μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χαρά μου, σ'ευχαριστώ πολύ. 'Ετσι την ήθελε η "πελάτισσα". Τί να κάνουμε ?????? Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σοφία, σ'ευχαριστώ πολύ. Μέχρι τώρα η ειδικότητά μου ήταν οι τοίχοι. Στα έπιπλα είμαι μαθητευόμενη ακόμα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγώ Φανούλα μου, όχι μόνο πετάω τα σκουπίδια μου μόνη μου.....αλλά βγαίνω παγανιά και σε άλλους κάδους. Ασε....βίτσιο μιλάμε....Αλλά αξίζει τον κόπο. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή