Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η ΜΙΚΑ



Η κόρη η μικρή ανέκαθεν έτρεφε μεγάλη αδυναμία στις γάτες. Δεν ξέρω από που την κληρονόμησε γιατί κανείς άλλος στην οικογένεια δεν ήταν τόσο......γατόφιλος.
Οι γατούλες μας ήταν πάντα στον κήπο, τις ταϊζαμε και τις γατροπορεύαμε όποτε χρειαζόταν αλλά μέχρι εκεί.....
Η Μίκα λοιπόν είναι το  πρώτο κατοικίδιο που μπήκε στο σπίτι μας.......
Πέρασε για μια μίνι νοσηλεία κάποτε που συναχώθηκε αλλά μετά κατσικώθηκε στο δωμάτιο της μικρής κι άρχισε να ζει ζωή πριγκήπισσας.
Βέβαια την καταγωγή της και τα ένστικτά της δεν τα ξέχασε ποτέ,  γι’αυτό όποτε έβρισκε την ευκαιρία το έσκαγε για...άλλες πολιτείες και δεν την ενδιέφερε καθόλου που θα έχανε την πριγκηπική ζωή που της παρείχε η κόρη αλλά και δεν έδινε πεντάρα για τους κλαυθμούς και οδυρμούς της κυράς της που έτρεχε στις γειτονιές να τη βρει και να την ξεσφηνώσει κάτω από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τα μπαλκόνια της διπλανής πολυκατοικίας. Τον γύφτο τον κάναν βασιλιά κι αυτός γύρευε πάλι τα....κάρβουνα.
Όταν μεγάλωσε κάπως κι άρχισε να ερωτοτροπεί από το μπαλκόνι, ως άλλη Ιουλιέττα,  με τους κεραμιδόγατους της αυλής, πήγε κατευθείαν στο.....γυναικολόγο της για στείρωση κι έτσι αποκαταστάθηκε η ηρεμία του σπιτιού.
Είναι μια γάτα με εξαιρετικά ανεξάρτητη προσωπικότητα. Ξέρουμε ότι οι περισσότερες γάτες έτσι είναι αλλά η Μίκα είναι το κάτι άλλο.
Δεν είναι από εκείνες τις χαριτωμένες γατούλες που ψοφάνε για χάδια κι αγκαλιές, γιαυτό όποτε μας ερχόταν η επιθυμία να την χαϊδολογήσουμε, έπρεπε να φοράμε από εκείνα τα σιδερένια γάντια που φοράνε οι χασάπηδες.......Χάδι και δάγκωμα.
Οταν δε μπήκε στη ζωή μας και ο Πάκης (βλέπετε σχετική ανάρτηση ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ) το σπίτι μετατράπηκε σε ριγκ με αποτέλεσμα να μπουν τα σχετικά.....συρματοπλέγματα στις βεράντες και ν’ αποφευχθεί η πλήρης κατεδάφιση του διαμερίσματος.
Η τάξη πάντως αποκαταστάθηκε εντελώς μόλις μετακόμισε η κόρη με τη Μίκα σε δικό της διαμέρισμα κι εμείς μπορούμε πλέον  να κυκλοφορούμε με άνεση στο ίδιο μας το σπίτι (και ο Πάκης επίσης......).
Κι επειδή όσο ζούσε σε μας δεν μπορούσαμε να την αγγίξουμε......αρκέστηκα να τις βγάλω κάποιες φωτό εκ του μακρόθεν για να δείτε περί ποίου πλάσματος μιλάω τόση ώρα........










Κι όταν, επιτέλους, κάθησε να ποζάρει οικειοθελώς....βρήκα την ευκαιρία κι έβαλα στη διπλανή θέση το ομοίωμά της από....χαρτοπολτό φυσικά. 



Νιάουουουου........(φιλιά από τη Μίκα)

33 σχόλια:

  1. ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΤΙ ΓΛΥΚΟ ΓΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΜΩΣ!!!!!ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ!!!!!ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΥΤΣΙΚΙΑ Ε; ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ...Η ΜΠΛΑΝΚΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΔΑΓΚΩΣΕ ΟΥΤΕ ΣΤΡΙΓΓΛΙΖΕ ΑΜΑ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΙΖΑ..Η ΜΠΕΛΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΑ...
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω και εγω Εlen ενα γατο που τον φωναζω Θαναση!Τον εχασα για 5 μηνες και ηρθε παλι πισω ποιο αγριος απο πριν!Κουκλα η Μικα!Οσο για το ομοιωμα της Μικας,τελειο!Περιμενω να βρεθουμε να μου πης για αυτην την τεχνικη!Καλη εβδομαδα φιλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυχαριστώ 'Εφη μου.....για να είμαι ειλικρινής δεν είναι και πολύ συμπαθής γιατί έχει άσχημη συμπεριφορά. Είναι κακομαθημένη και ακοινώνητη....Αλλά έχει πλάκα η φάτσα της....παμπόνηρη είναι. Ο Πάκης είναι εξαιρετικός σαν χαρακτήρας, εντελώς αθόρυβος αλλά έτσι και πας να του φτιάξεις το μαλλί ή να του βγάλεις κάνα άχυρο από το σώμα του,.....την έβαψες. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Δήμητρα...νομίζω ότι ο Θανάσης είναι ο τέλειος γαμπρός για τη Μίκα. Να την αρχίσει στις γρήγορες μπας και μαζευτεί το αγριόγατο. Θα συναντηθούμε οπωσδήποτε....να περάσει και η μπόρα της Μαριάννας και θα τα πούμε. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχεις τον Θεό σου!!!!!! Τι γατοπορτραίτο είναι αυτό!!!!!!!!!!! Μα δεν το ξέρεις πως οι γάτες αντίθετα με τους σκύλους είναι ανεξάρτητα ζώα???? Η γάτα απαιτεί...ο σκύλος είναι ζήτουλας γι αυτό δεν σταματάει να κουνά την ουρά του!!!! Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου θύμισες την αναρτηση περί "αυτογνωσιας μέχουν σαν πριγκίπισσα πρεπει να είμαι Θεά"!!!
    Κατι τετοιο ειναι και η γατούλα σας με τα εξυπνα μάτια!!
    Φιλιά Ελένη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανονική πριγκίπισσα και πολύ όμορφη!
    Ζήλεψα τη ζωή της.
    Έχω να σου προτείνω, σοβαρά, να πάρω τη θέση της στον καναπέ σου...ίσως σου λείπει!:)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πωωωωωωω.... Καλέ, αυτή φαίνεται από μακριά πως είναι αγριογατάρα!!!!
    Κράτα το ομοίωμα, Ελένη μου και άσε το original να το "παλεύουν" άλλοι!
    Το έκανες τέλειο απ' ό,τι κατάλαβα, η φωτό δε βοηθάει πολύ να το δούμε με λεπτομέρεια!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελένη μου καλημέρα δεν είχα ποτέ μου γάτα, μου αρέσει όμως να τις παρακολουθώ. Πριγκίπισες με τα όλα τους. Ραχάτι, καλοπέραση, εγωισμός.
    Εγω είμαι οπαδός των σκυλιών, σεμνά και ταπεινά ζωάκια.
    φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Μίκα σας είναι μια γλύκα!!!Υπέροχο και το ομοίωμα που έφτιαξες!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χα χα χα!!!!! Καταπληκτική ανάρτηση!!! Η Μίκα πολύ μου αρέσει, άλλωστε λατρεύω τις γάτες! Πολλά φιλάκια και... φόρα το σιδερένιο γάντι να της δώσεις ένα χαδάκι κι από'μένα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σταυρούλααααααααααα....γι'αυτό δεν συμπαθώ πολύ τις γάτες...γιατί δεν μας έχουν και τόσο ανάγκη....ενώ ο σκυλούκος μου σκέτος καρπαζοεισπράχτορας.....χα χα χα...φιλιά πολλά Σταυρουλίνι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τάνιαααααα.....θα πάω να βρω τη σχετική ανάρτηση.....τέτοιο είναι το παλιόγατό μας....φιλιά πολλά.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζαμπίααααααααα....δεν πιστεύω μόλις κάτσεις στον καναπέ μου να βγάλεις.....νύχια και δόντια ????.....έλα εσύ κι ας με κάνεις κομμάτια...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία μου.....συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί σου (το έγραψα και στη Σταυρούλα)...φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλία, δε σου λέω τίποτα....αυτή έπρεπε να ζει στα άγρια δάση. Θα κοιτάξω αν έχω φωτό του ομοιώματος να το ανεβάσω μόνο του....Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σπυριδούλα,
    Μαρία....σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά..φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ "μαγκιόρικο" γατί!!!! χααα!!! Και το έκανες το ίδιο με τον χαρτοπολτό, μπράβο.
    Σε σκεφτόμουνα με τις φωτιές κοντά στο εξοχικό σου, όλα καλά;;;; φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι μου κάνεις Λενάκι;Δεν εφτασε η φωτιά σε σας; ευτυχώς!!!τα έκαψε όλα εδω γύρω..ασε πολύ στεναχωρέθηκα ...τα καμμένα πια δεντράκια τα είχαμε φυτέψει στην αναδάσωση το 1997 και καθε φορα που βόλταρα τα θαύμαζα που μεγάλωναν και χαιρόμουν με την ομορφιά τους ....είχαμε κάνει τόσο κόπο και τοση δουλειά ......τέλος παντων ....πανε.....

    Αγριόγατα η Μίκα και δεν της φαίνεται!!!!!πριγκιπισσούλα την έχει η κόρη σου...και ομορφο κρεβατάκι...εχω τρέλλα με τις γάτες..και εχω φάει πολλές γρατζουνιές..Παρολο αυτα δεν πτοούμε ....Ελένη θέλω να εκτυπώσω σε φωτογραφία το γατόνι αθλητή σου σε παρακαλώ μπορώ;;;;;σου εχω αφήσει σχόλιο στην αναρτηση του αλλά δεν θα το είδες...απαντησε μου ετσι:Ο))
    φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα μας τρελάνεις τελείως;;;; Τι υπέροχη που την εφτιαξες; Τυχερο γατι! :)
    Λατρευω τις γατες και δεν με σταματαει να τις έχω δίπλα μου ούτε η αλλεργία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aννέτταααααααααα....προσπάθησα να κάνω ίδια τη στρίγγλικη μούρη της. Οι φωτιές ήταν γύρω τριγύρω μας. Είμαστε έτοιμοι με τα λάστιχα όλη μέρα. Ο αέρας να φυσάει λυσσασμένα, χωρίς ρεύμα μέχρι αργά το βράδυ, νερό ελάχιστο.....εφιαλτικό και λυπηρό. Σ' ευχαριστώ πολύ. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ντέμη μου οι φωτιές μας είχαν περικυκλώσει από βορρά και ανατολή. Ευτυχώς δεν ήλθε πολύ κοντά μας, τα βλέπαμε όμως όλα που καιγόντουσαν. Εγώ λυπήθηκα περισσότερο για τα δάση της Λαυρεωτικής....τα χιλιοκαμμένα. Το γατόνι μπορείς να το κάνεις ό,τι θες....για σένα τα δίνω όλα. Φιλιά πολλά....και στη ζουζού επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Decofairoula μου....σ' ευχαριστώ πολύ....και η ψεύτικη έγινε αρκετά στρίντζω....δε νομίζεις ???....φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kαι πανω που πηγαινε να με ψησει η κορη μου να παρουμε μια γατουλα!!!!!Μου φτανει το Λουνακι μου!!!!Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ "φάτσα" το γατί!!! Οσο για το ομοίωμα, απίθανο! Ηταν καλό και ήσυχο μοντέλο ή κουνιόταν συνέχεια?? Χαχα!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καατρίναααααα......η Λούνα είναι το σκυλάκι σας ?????.....μια χαρά είναι τα σκυλάκια....πιστά και υπάκουα....να το χαίρεστε. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Πέπη.....δεν περίμενα να μου ποζάρει το αγριόγατο....κάθε μέρα το έβλεπα και το έκανα από....μνήμης που λένε. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απόλαυσα τη γατοαφιερωση! Στρίγκλικο-στρίγκλικο τσίμπησε όμως έξυπνα μία ανάρτηση κι ένα ολόσωμο ομοίωμα...άρα σε τούμπαρε φιλενάδα!ομολόγησέ το, τη θαυμάζεις που είναι τόσο ανεξάρτητη.
    Αλλά απόλαυσα κι όλη αυτή τη "διάσταση προτιμησεων" της μπλογκοπαρέας. Τι να πω κι εγω που έχουμε δυο γάτους (κούκλους,δε το συζητώ,στο χρώμα της γαζίας)και ενω μικρά έπαιζαν (είναι αδέλφια δίδυμα) τώρα σκοτώνονται μόλις και κοιταχτούν και κάνουμε τους ειρηνευτικούς μεσολαβητές!ΚΑΙ 3 σκυλιά, όλα αδέσποτα,που περιμαζεύτηκαν αφού ήρθαν στην αυλή μας! Ααα, είναι να μη ζητήσει στέγη κάποιος υιοθετείται αμέσως!χαχαχα
    Φιλιά πολλά πάω να διαβάσω και για τον Πάκη,μη μείνω ανημέρωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κούκλα η Μίκα!!!...τον θέλει τον φακό!...όλο πόζες παίρνει!...
    Ελένη έχεις γίνει ειδική στον χαρτοπολτό!....τέλειο το ομοίωμα της Μίκας!...Θα το έχεις για να την θυμάσαι....και χωρίς να σου κάνει αταξίες!....
    Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαρά....απ' όλα έχει και ο δικός μας ο μπαξές. Προσεχώς θα κάνω ειδικό αφιέρωμα και για την άλλη....μούρη. Το πιτμπουλ του γιου την Σάντυ. Αλλά και για τον Σεμπάστιαν (άκου όνομα για γατί.....) ένα κουκλάκι που επίσης περιμάζεψε η μικρή. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευχαριστώ πολύ Χρυσούλα μου. Το ομοίωμα δεν το αλλάζω με καμία Μίκα χα χα χα...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καταπληκτική η φωτογραφία με την Μίκα και το ομοίωμά της !! Ολόϊδια την έφτιαξες ! Πολύ φάτσα η Μίκα! Εμείς γεμίσαμε γατάκια φέτος...οκτώ τα έχουμε να τα χαιρόμαστε από τρείς διαφορετικές μαμάδες που τα θηλάζουν εναλλάξ !!!!Εννοείται ότι στο σπίτι δεν μπαίνουν...ο κήπος τους φτάνει και τους περισσεύει ! Μήπως θέλει η κόρη κανένα για παρέα της Μίκας και του Σεπάστιαν? χαχαχα!!!!
    Καλό ξημέρωμα Ελένη μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΟΥΚΛΑ Η ΓΑΤΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!!!
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΝΑ ΜΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΑΠΟ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή