Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ


Kάποιες πολύ αγαπημένες φίλες με προσκάλεσαν στα γνωστά  παιχνίδια ερωτήσεων και απαντήσεων.  Επειδή όμως εγώ, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, είμαι .....άλλο φρούτο, αλλά αισθάνομαι και άσχημα που μέχρι σήμερα δεν έχω ανταποκριθεί στις προσκλήσεις σας και μπορεί να με θεωρήσετε και φαντασμένη ή σνομπαρία, σκέφτηκα να παίξω το παιχνίδι με τους δικούς μου κανόνες.
 Νομίζω λοιπόν ότι αυτή η ανατροπή θα το κάνει πιο απολαυστικό κι ενδιαφέρον και θα πλουτίσετε και τις γνώσεις σας για το άτομό μου (μα ποιά είμαι τέλος πάντων...).
Θα σκαρώσω λοιπόν εγώ ένα παιχνίδι με ερωτήσεις συνέντευξης στον εαυτό μου....και φυσικά θα απαντώ εγώ η ίδια (ααααα....δεν τον γλυτώνω τον ψυχίατρο.....δισχιδής προσωπικότητα νομίζω λέγεται η....διαταραχή μου).
Και αρχίζω.....

ΕΡ.  Πόσων ετών είσθε ???
 (με το «καλημέρα σας» έβαλα τα χεράκια μου...κι έβγαλα τα ματάκια μου)
ΑΠ. Θα σας απαντούσα όπως απαντούσε η μάνα μου όταν τη ζορίζανε για την ηλικία της (διακοσίων ετών...έλεγε και μετά δε σου ξαναμίλαγε δια βίου) αλλά επειδή είμαι ευγενής και αρκετά καλοδιατηρημένη θα σας πω την αλήθεια....το καλοκαίρι συμπληρώνω τα 62. Στην εποχή μου πάντως δεν έκαναν τέτοιες ερωτήσεις σε κυρίες.....

ΕΡ.  Πού έχετε γεννηθεί ?
ΑΠ. Στα Κάτω Πετράλωνα, Κειριαδών 82. Το κτίριο υπάρχει ίδιο κι απαράλλαχτο. Εχει κηρυχτεί διατηρητέο και όπου νάναι εντοιχίζεται και η σχετική πλάκα για την αφεντιά μου. Όταν περνάμε με τον άντρα μου, τον βάζω και κάνει το σταυρό του σαν να περνάει από εκκλησία. Είπατε κάτι ???.....αααααα.....

ΕΡ.  Με τί ασχολείσθε ?
ΑΠ. Θα ήθελα να ασχολούμαι με τις τέχνες  αλλά δεν με αφήνει η μαγειρική, η λάντζα και η φασίνα. Βασικά είμαι συνταξιούχος τραπεζικός αλλά τώρα έχω κάνει μετάταξη σε τραπεζοκόμο και σε ό,τι έχει σχέση με τα τραπεζώματα της οικογένειας....

ΕΡ. Έχετε κάνει σπουδές ?
ΑΠ. Ναι, έχω πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας και Πολυλογίας (το πρώτο από το Καποδιστριακό...το δεύτερο ως κατ’ οίκον διδαχθείσα.... από τη «γνωστή» καθηγήτρια που όλα τα έσφαζε και όλα τα μαχαίρωνε).

ΕΡ. Ποιά είναι η οικογενειακή σας κατάσταση ?
ΑΠ. Θα τη χαρακτήριζα απερίγραπτη....παντρεμένη, επίσης με.....ούχο (συνταξιούχο) και με ένα σκυλάκι....έτσι, για να μην πάθω το σύνδρομο της «άδειας φωλιάς» τώρα που τα παιδιά (2 κόρες και 1 γιος) έκαναν τα δικά τους κονάκια (καλέ, ποιά άδεια???....κάθε απόγευμα μετά τις 5.00 ξαναγεμίζει η φωλιά.....τους μαζεύει όλους το καρβέλι).

ΕΡ. Ποιά είναι τα πολιτικά σας πιστεύω ?????
ΑΠ. Ααααα....τώρα μάλιστα....τα πιάσαμε τα λεφτά μας....τώρα πια δεν πιστεύω σε τίποτα και σε κανέναν. Σκέφτομαι μάλιστα να μην ξαναψηφίσω ποτέ για να εξιλεωθούν οι αμαρτίες μου και να αφήσω τα παιδιά μου να καθορίσουν το μέλλον τους. Καιρός τους είναι την ημέρα των εκλογών να μην πηγαίνουν εκδρομούλες.... να επιλέγουν μόνοι τους αυτούς που θέλουν να τους κυβερνήσουν... και να μη περιμένουν το έτοιμο ψηφοδέλτιο στην κονσόλα.....δίπλα στη νουαζέττα. Οσο για μένα, αρκετά τραβήχτηκα στα εκλογικά κέντρα....αφήστε που πολλές φορές μαλλιοτραβήχτηκα και με τον άντρα μου.....(όταν μάθαινε ότι θα ψήφιζα άλλο κόμμα από το δικό του χρειαζόταν ...εξορκισμό για να ηρεμήσει.....δεν θα εκτρέφω εγώ έναν λύκο στο σπίτι μουουουουου......ούρλιαζε...αλλά ο λύκος δεν χαμπάριαζε από τέτοια και το «΄ριχνε» όπου γούσταρε).

EΡ.  Πιστεύετε στο Θεό???
ΑΠ. Ναι, πιστεύω...θέλω να πιστεύω....νιώθω την ασημαντότητα και την αδυναμία μου και έχω ανάγκη τη στήριξή του.....και επικοινωνώ μαζί του  με το δικό μου μοναδικό τρόπο...με την προσευχή και την ευγνωμοσύνη για όσα μου χάρισε....και είναι πολλά.

ΕΡ.  Πώς φαντάζεστε το μέλλον σας ????
ΑΠ. Αν δεν πατήσω τα 100 (πρώτα ο Θεός.....) δεν σκέφτομαι ν’ αφήσω το μάταιο τούτο κόσμο. Σκέφτομαι μόνο τα παιδιά μου που θα με γηροκομούν με δικά τους χρήματα γιατί μέχρι τότε η σύνταξή μου θα φτάνει μόνο για το γιαουρτάκι μου....άντε και για κάποιο αξεσουάρ του υπολογιστή μου.

ΕΡ.  Ο θάνατος σας τρομάζει ?
ΑΠ. Θα σας έλεγα τί μου κάνει αλλά σέβομαι τους αναγνώστες (μου). Απάνω μου τα κάνω....και για να τον εξορκίσω απασχολώ συνέχεια το μυαλό μου και τα χέρια μου. Και νιώθω και μεγάλο θυμό επειδή πλαστήκαμε τόσο φθαρτοί κι ευάλωτοι....σχεδόν ψεύτικοι.

ΕΡ.  Ποιά είναι τα πράγματα που δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα και θα θέλατε πολύ να κάνετε ?
ΑΠ. Θα φανεί ίσως λίγο σαν πολυτέλεια, στις μέρες που ζούμε. Αλλά θα ήθελα να κάνω το γύρο της γης, οριζοντίως και καθέτως.
Επίσης θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα ν΄ακολουθήσω μία φιλανθρωπική αποστολή και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε ανθρώπους που υποφέρουν (π.χ. να μαγειρεύω κάτω από μια τέντα στην Αφρική....αφού δεν μπορώ να είμαι γιατρός...).
Και τέλος θα ήθελα να έχω άφθονο χρόνο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (και μόνο για καλλιτεχνίες).
Πιστεύω ότι οι ερωτήσεις που έθεσα στον εαυτό μου και οι απαντήσεις που έδωσα ήταν πιο ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές από το να απαντούσα.....ας πούμε στην ερώτηση.....σας αρέσουν τα ξινά ???...ή τα γλυκά ??? (την έχω δει....). Σκεφτείτε λοιπόν να σας απαντούσα τα...ξινά. Ωραία εντύπωση.....
Φιλιά πολλά......

19 σχόλια:

  1. Χαχα....καλημέρα...είσαι απόλαυση!Μου αρέσει που η μαμά σου δε λείπει από καμία σχεδόν ανάρτησή σου...σχέση δυνατή!Καλά έκανες που άλλαξες το παιχνίδι και μας έδωσες ένα μικρό βιογραφικό.Ο τρόπος που γράφεις μοναδικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Villioti μου.....και απάντησα σε όσα δεν θα τολμούσαν να με ρωτήσουν.....και δεν το έκανα και πάσα σε άλλες.....φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Ωραία συνέντευξη, κούκλα..... Τι κρίμα να μην είμαι δημοσιογράφος να σούρθω, έχω κάτι ερωτησούλες ακόμα... Αυτή την αποστολή σε Αφρική ή όπου αλλού, νάξερες πόσες φορές την έχω σκεφτεί και λαχταρήσει!!!!! "Ταυτότης απόψεων" που λένε και τα 300 όντα της Βουλής μας όταν συνεντευξιάζονται!!!! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακου δισχιδης!!
    Πολυσχιδης,πολυπραγμων και ανησυχο πνευμα εισαι Ελενη μου!
    Εκεινο το ταξιδι, δε το κανουμε... διαγωνια,μηπως μας βγη πιο ευκολο?!
    Που να ψαχνουμε τωρα ποιος μεσημβρινος και παραλληλος εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελενίτσα είσαι... ποίημα!!!! πολύ γέλασα, έτσι ωραία που μας τα γράφεις. Κοίτα κακομοίρα μου, μην γίνει "μόδα" το ερωτηματολόγιό σου στην γειτονιά και μας το πασάρουμε και 'μας...... γιατί εσύ θα φταίς!!! χαχαχα, φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι καλά σε γνωρίζω μόλις σήμερα,που έκανες ανάρτηση το βιογραφικό σου, γλαφυρότατη περιγραφή. Ελένη μου,( η οικιότητα του συνομηλικου) θα τα ξαναπούμε.
    καλο απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ πολυσχιδής...εγώ εξαρτημένη! Αν δεν μπω να διαβάσω τα κατεβατά σου νιώθω μία στέρηση! Ασε που νιώθω και υστέρηση αφού δεν έχω καθόλου ταλέντο λογοτεχνικό......Για σήμερα όμως πήρα τη δόση μου...αύριο πάλι. Φιλιάααααα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Villioti μου.....και απάντησα σε όσα δεν θα τολμούσαν να με ρωτήσουν.....και δεν το έκανα και πάσα σε άλλες.....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλία.....η μία θα μαγειρεύει κάτω από την τέντα από μπανανόφυλλα.....και η άλλη θα καθαρίζει πατάτες...στο όρος πατάτα....θυμάσαι τη διαφήμιση ???....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρένααα....η Φιλία έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή.....άλλος με τη βάρκα μας ????? Μωρέ ας μην είχα όλο αυτό το ασκέρι σπίτι....και θα σου έλεγα που θα βρισκόμουνα.....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφρούλαααα......και πολυσχιδής και σχιζοφρενής θα γίνω στο τέλος.....το ταξίδι το κάνουμε όπως θες....δεν έχω πρόβλημα....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αννέτα, δεν νομίζω να γίνει μόδα.....εκτός κι αν για τους εαυτούς σας επινοήσετε ακόμα πιο σκληρές ερωτήσεις.....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία μου....είδες, ένα παιχνιδάκι πήγα να ανατρέψω και βγήκε βιογραφικό. Τώρα που κοντεύει να κοπεί εντελώς η σύνταξη...ένα βιογραφικό μου χρειάζεται μήπως ξαναβγώ στη βιοπάλη.....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταυρούλαααα.....μη μου ανάβεις φωτιές κι ανεβάζω δύο αναρτήσεις τη μέρα να έχεις να περνάς την ώρα σου....Έχω μπόλικο υλικό πάντως....σε φιλώ και σ' αγαπώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελένη μεσα σε μια αναρτηση -ανακριση του εαυτού σου , έμαθα αρκετά και ενδιαφεροντα πραγματα για σενα .
    Να εισαι καλα
    φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τάνια.....μόνον εμείς μπορούμε να γίνουμε οι πιο σκληροί κριτές κι ανακριτές του εαυτού μας.....άμα το θελήσουμε....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελενιτσα μου για οοοοολα αυτα σαγαπω κακουργα
    καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχαριστώ Ειρηνάκι μου...κι εγώ σ' αγαπώ και το ξέρεις....να είσαι καλά....καλό μήνα...πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή