Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

TI ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ?????


Δεν ξέρω εσείς, που είστε υπεύθυνοι για το φαγητό της οικογένειας,  πώς χειρίζεστε το μέγα θέμα του ...ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ????....αλλά εγώ θα σας πω τί κάνω, για να μην πελαγοδρομώ και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στις διαφορετικές προτιμήσεις του καθενός.
 Θυμάμαι τη μάνα μου, που από βραδίς μας έπρηζε μ’ αυτή την ερώτηση.....πήγαινε στον έναν «τί να μαγειρέψω αύριο ???», πήγαινε στον άλλον, τα ίδια και δος του αναστεναγμοί και άγχος.
 Σιγά τον προβληματισμό.....που θ’απασχολήσω τον.....προικισμένο μου εγκέφαλο με τέτοια θέματα. Εγώ πιο πολύ τον απασχολώ με τις...καλλιτεχνίες μου, παρά για το τί θέλει ο καθένας εδώ μέσα για να γεμίσει την κοιλιά του....
Bέβαια, πέρασα κι εγώ παλιότερα απ’αυτό το στάδιο αλλά επειδή κατάλαβα ότι με τις προτιμήσεις της οικογένειας δε βρίσκεις άκρη, άλλαξα τακτική. Εγώ λοιπόν, κάθε πρωϊ που σηκώνομαι (πρωϊ......τρόπος του λέγειν), κι αφού κάνω την τουαλέτα μου και φάω το ξεγυρισμένο πρωϊνό μου.....κάνω την εξής αναρώτηση....ΤI ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΦΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ?????..... Κι αποφασίζω. Καμιά φορά αυτή την αναρώτηση την κάνω από βραδίς γιατί πιθανόν να χρειαστεί κάτι να ξεπαγώσω.
 Κι επειδή, όπως έχω πει, είμαι και καλοφαγού και μερακλού, και τρώω τα πάντα, εννοείται ότι μαγειρεύω τα πάντα...κι όποιος θέλει το μεσημέρι τρώει. Κάποια μέρα, θα υπάρχει και το φαϊ που του αρέσει.  Και μου γυρίζουν , που λέτε, απ’ τις δουλειές τους, και όλοι...μα όλοι, όσο κι αν γκρινιάξουν στην αρχή, στην περίπτωση που δεν τους αρέσει το μενού, μετά κάθονται και το εξαφανίζουν. Αλλιώς υπάρχουν και τα ετοιματζίδικα.......(εγώ εν τω μεταξύ....σφυρίζω αδιάφορα).
Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω τη συνταγή του φαγητού που τους έκανα για το μεσημέρι, και που όταν παλιότερα τους πρότεινα τα επί μέρους υλικά του...άκουγα πολλά μπλιαχ.....Τώρα πια όμως, με ρωτάνε πότε θα το ξανακάνω.....
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ (και βιταμινούχα) ΛΑΧΑΝΙΚΑ...


Βράζουμε ένα πακέτο βίδες (αν τα άτομα είναι πολλά βάλτε και μισό πακέτο ακόμα......είναι σίγουρο ότι το φαγητό θα εξαφανιστεί). 
Τις στραγγίζετε και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. 




Κόβουμε σε κυβάκια  4-5 κολοκυθάκια







Επίσης σε κυβάκια 5-6 καροτάκια







Σε μικρά τετραγωνάκια 3-4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.
Επίσης μπορείτε να βάλετε πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές.
Οχι πράσινες γιατί σκεπάζουν όλες τις μυρωδιές των άλλων λαχανικών.



Σε κυβάκια κόβω ένα πακέτο φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους...αγκάρικους...πόρτο μπέλλο)

Στην ανάγκη ρίχνετε μία κονσέρβα ψιλοκομμένα.




Και φυσικά ψιλοκομμένο ένα αρκετά μεγάλο κρεμμύδι και 2-3 σκελίδες σκόρδο





Σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά μας....αρχίζοντας φυσικά από το κρεμμύδι, και το σκόρδο
τα καροτάκια
τα κολοκυθάκια 
τα μανιτάρια και                           
την κόκκινη πιπεριά
Αν θέλουμε βάζουμε και ντομάτα (φρέσκια ή πελτέ)

Τα σιγοψήνουμε, να βγάλουν όλα τα υγρά τους και χωρίς να προσθέσουμε νερό. Προς το τέλος ψιλοκόβουμε λίγο άνηθο και λίγο μαϊντανό.

Αν θέλουμε, κατά το σωτάρισμα ρίχνουμε λίγο λευκό κρασάκι.

Σερβίρισμα
Ενώνουμε τις 2 κατσαρόλες σε μία και ανακατεύουμε..ή
Πρώτα τις βίδες και από πάνω τα λαχανικά (με τυράκι ή χωρίς)

Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε......καλύπτει τα γούστα όλων.....και αυτών που λατρεύουν τα ζυμαρικά αλλά και εκείνων που αγαπούν τα λαχανικά.......και τους προσφέρετε άπειρες βιταμίνες.
Και μη ξαναρωτήσετε κανένα για το φαγητό της ημέρας.....
ΟΡΕΞΗ....ΦΑΝΤΑΣΙΑ....και ΜΕΡΑΚΙ χρειάζεται από μέρους σας μόνο.....
Καλή επιτυχία.....
Καλή όρεξη...
Πολλά φιλιά.

15 σχόλια:

  1. Kαι η μαγειρικη,Ελενη μου,μορφη καλλιτεχνιας ειναι με την ευρεια εννοια του ορου, προς τερψη των οφθαλμων και των γευστικων καλυκων!
    Αλλα και εγω, τηρω το manger pour vivre et non pas vivre pour manger!(Ειδες που χρειαζονται και οι γαλλικουρες;!)
    Προοριζω το περισσευμα του χρονου μου
    για.. ψυχοθεραπευτικοτερα για μενα..αθληματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφρούλα μου.....τώρα που το σκέφτομαι...λες να μου αρέσει το μαγείρεμα επειδή μου αρέσουν οι καλλιτεχνίες ?????.....και έχεις δίκιο....μου αρέσουν τα πολύχρωμα φαγητά....μόνο μη γίνει κάνα μπέρδεμα φοβάμαι.....και ρίξω κόκκινο ακρυλικό αντί για πελτέ καμιά ώρα....ξέρω κι εγώ λίγα γαλλικούλια...κάναμε 3 χρόνια στο γυμνάσιο...θυμάμαι λίγα...αλλά με βοηθούν και τα λατινικά και τα αγγλικά....φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ καλά κάνεις!!! Τι θα πει μπλιαχ....Εγώ μαγειρεύω, εγώ ορίζω!!!
    Δημοκρατικές διαδικασίες!!!!
    Η συνταγή υιοθετήθηκε και θα εκτελεστεί οσονούπω!!!! Ευχαριστούμε
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ!!!!!
    ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!!!
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΡΩΤΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΗΡΘΑ!!!!!!!!
    ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΣΟΥ...ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ..ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΗΣΤΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ; ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!
    ΤΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!!!!!
    ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλία...και Ρένα,
    Πολύ δημοκρατικές σας βρίσκω...σαν κι εμένα. Έχετε σκεφτεί αν δεν τρώγαμε τόσες ώρες κάθε μέρα πάνω από τις κατσαρόλες....τί ωραία πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε???
    'Αντε..μεγάλη η χάρη τους....που χαραμιζόμαστε καλλιτέχνιδες γυναίκες....Φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εφηηηηη.....το φαί δεν είναι νηστήσιμο αφού έχει τυράκι από πάνω...και καμιά φορά ψιλοκόβω και λίγο bacon στο σωτάρισμα....αλλά δεν το 'γραψα....για να μη μας μαλώνουν κάτι γιατρέσσες που μας παρακολουθούν χα χα χα.....και κάτι θεούσες σαν τη μάνα μου....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΜΟΝΟ, ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!!!!
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!!!!!!
    ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχχ βρε Ρένα...πώς τα λες....εγώ πάλι ονειρεύομαι από χρόνια....΄να γεράσω με 2-3 φίλες μαζί....και να μαγειρεύει κάποια από τις άλλες...τα ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ στην τιβί τα θυμάσαι???.....εεε...εγώ θα είμαι η πιο νέα και η πιο ωραία απ' όλες.....χα χα χα....φιλιά, σ' αγαπώ Ρένα μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο δίκιο έχεις. Μένω με το γυιό μου. Κάθε φορά που τον ρωτούσα τι θέλεις να φας, μου απαντούσε ό,τι θές. Μόλις όμως το έβλεπε, έκανε ένα μπλιάχ και δήλωνε ότι δεν του αρέσει. Τώρα επειδή κάνουμε δίαιτα και οι δύο, ακολουθούμε τις οδηγίες της διατροφολόγου και έτσι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kυρια Ελενιτσα μου,τη συνταγη σας την εκανα σημερα και μονο που δεν φαγαν και τα πιατα!!Με μπολικη φετα τριμμενη με το χερι απο πανω,εγινε λουκουμι!Βεβαια αναγκαστηκα να το συνοδεψω και με μπριζολα γιατι καθε μερα μαγειρευω κρεας για το σκυλακο μας αλλα και για τον συζυγο!Ολη τη μερα στο νεροχυτη ειμαι!Για να μη μου τα κανουν λιμπα εκει!Τι τραβαμε οι νοικοκυρες!!!!Κανω ομως και τις χειροτεχνιες μου!Καθημερινα σας διαβαζω.Μπραβο για το κεφι σας για δημιουργια!Ολα τα εργα σας μου αρεσαν!!!Μη μας λειψετε ξανα.Οσο για τη νηστεια, ας την κανουν αυτοι που νομιζουν οτι πραττοντας ετσι θα εξιλεωθουν απο τις κακες τους πραξεις.Εγω μεγαλωσα μεσ΄τις εκκλησιες και ολοι οι παππαδες ειχαν κοιλια!!!!Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.
    Σας στελνω την αγαπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο φαγάκι..νοικοκυρίσιο που έλεγε η γιαγιά μου..Εγώ πριν λίγο έφτιαξα ντολμαδάκια γιαλαντζί για τη κόρη μου που νηστεύει και ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά για φαγητό για αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία μου, σ' ευχαριστώ πολύ...σου έκανα επίσκεψη και σου έγραψα πολλά...να είσαι καλά...πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλλιόπη μου....μόνον εσείς οι μανάδες με παιδιά μπορείτε να με καταλάβεται...φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο Αχτιδούλα μου στο κοριτσάκι σου που νηστεύει....όποιος αντέχει καλά κάνει...είναι πολύ προσωπικό θέμα.....Καλοφάγωτα και τα αρτύσιμα....Καλό βράδυ...φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή