Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

EΠΕΤΕΙΑΚΟ (3)


Σήμερα έχω επέτειο. Συμπληρώνω 36 συναπτά χρόνια γάμου. Δεν θα το ανέφερα σαν γεγονός, απλά έψαχνα να βρω μια ευκαιρία να κοτσάρω κάποιες φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα για την αφεντιά μου......για να ικανοποιήσω τυχόν (λέω.....) περιέργειά σας για το πώς είναι η αφεντομουτσουνάρα μου. Μάλλον για το πώς ήταν κάποτε.....Σιγά να μη σας έβαζα σημερινές φωτό που έχω αρχίσει και σταφιδιάζω (χα χα χα ....). Ο άντρας μου πάντως λέει ότι και σήμερα είμαι μια χαρά. Κι αυτό βέβαια οφείλεται στον ίδιο. Σε ποιον άλλο ???.... Γιατί πάντα φρόντιζε να με συντηρεί καλά.....να μη με ζορίζει στην ανηφόρα.....να μου αλλάζει λάδια τακτικτά (λάδια και....πετρέλαια μου άλλαζε συμπληρώνω εγώ). Τελικά για τη γυναίκα του μιλάει αυτός ο άνθρωπος ????....ή για τ’ αμάξι του ???.....Αμάν αυτοί οι άντρες.....
O εν λόγω γάμος λοιπόν υπήρξε προϊόν προξενιού. Σιγά να μη μου επέτρεπαν οι εξ επαρχίας ορμώμενοι γονείς μου να...ερωτευτώ. Τα προξενιά πάμπολλα. Αρχισαν μόλις τελείωσα το λύκειο. Μόλις τελείωνα μία «συνάντηση» (έτσι τη λέγαν τότε...) μου είχαν έτοιμη την επόμενη. Το τί καφέδες ήπια με μερικούς....το τί τραπέζια μου έκαναν κάποιοι άλλοι....δεν περιγράφεται. Και βέβαια όλα αυτά γινόντουσαν με τις ευλογίες τους και τις ευχές τους (έφαγα βέβαια και ήπια κάποιους καφέδες κρυφά με κάποιους άλλους.......αλλά δεν χρειάζεται να το εξομολογηθώ γιατί τους έχω ικανούς να αναστηθούν και να με....κανονίσουν).
Ο πατέρας μου έτρωγε τα λυσσακά του που λένε......Ηθελα να ‘ξερα γιατί δεν αποφασίζει αυτό το κορίτσι .....ρώταγε συνέχεια τη μάνα μου. Μια χαρά παιδί είναι, πτυχιούχος, δημόσιος υπάλληλος, με περιουσία, χωρίς πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις. Αυτές ήταν οι προδιαγραφές που είχαν θέσει οι ίδιοι.....Οχι όμως εγώ (τώρα που το σκέφτομαι ούτε κι εγώ η ίδια ίσως δεν ήξερα τότε τί ήθελα......Κανονικά έπρεπε να παντρευτώ τώρα...που ξέρω τί θέλω...αλλά αυτό το έμαθα μέσα από την εμπειρία του γάμου...οπότε ??? Καλά να πάθω....αν έπαθα κάτι).
Οσον αφορά τη μάνα μου, αυτή ήταν σίγουρη ότι θα αποφάσιζα, όταν θα αποφάσιζε και η Ματούλα, η οποία ήταν μια ανύπαντρη επίσης,  δύστροπη γειτόνισσα  περίπου 40άρα.  Και δεν θα το πιστέψετε......Στις 6 Μαρτίου 1976 στη γειτονιά μας βγήκαν δυο κοπέλες, ντυμένες τα νυφικά τους, από τα πατρικά τους για να πάνε στην εκκλησία......Μαντέψατε ???.....Η Ματούλα κι εγώώώώώ......(εδώ πέφτει γέλιο...) Η μάνα μου από τότε κοκορευόταν για το προφητικό της ένστικτο κι έλεγε παντού ότι αφού παντρεύτηκαν αυτές οι δυο (Ματούλα κι εγώ...) καμιά κοπέλα δεν επρόκειτο να μείνει στο ράφι.....
Τεσπά, για να μη μακρυγορώ, τα θυμάμαι και...συγχύζομαι (τώρα τα λέω για πλάκα...τότε όμως ήταν πολύ ζόρικα τα πράγματα), βρέθηκε επιτέλους ο νέος εκείνος ο οποίος συγκέντρωνε όλες τις παραπάνω προδιαγραφές. Και των γονιών μου και τις δικές μου....Και είπα το «Ναι» που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία,  και πέρασαν αυτοί (οι γονείς) καλά κι εγώ......(θ’ αφήσω τον ιστορικό του μέλλοντος ν’ αποφασίσει.....).
Αυτό το κορίτσι λοιπόν....ποιος το πήρε ????????
Αυτός...ο άνθρωπος αυτός.....είναι ο άλλος μου εαυτός (Ρίτα.....)


 Αντε......και στα δικά σας οι λεύτεροι.....φιλιά πολλά....
(Είχα και άλλες φωτό καλύτερες...άμα τις βρω θα τις βάλω....να επανέλθετε)
 

15 σχόλια:

  1. Αχ βρε ατιμούτσικο πως τα λες!!!!!!!!!! Προξενιό-ξεπροξενιό...είμαι σίγουρη πως δεν κακόπεσες!!!! Οσο για τον "ούχο" σου, είμαι ακόμα πιο σίγουρη για την επιλογή που έκανε!!!! Χαλάλι σου βρε τα λάδια και τα πετρέλαια!!!!!!! Ελένη μου μ' έκανες και γέλασα!!! Να είσαστε καλά και να γιορτάσετε και τους πλατινένιους γάμους σας!!!!!! Να είσαι πάντα χαρούμενη!!!!! Φιλάκια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεν μου,να ζήσετε,πάντα ευτυχισμένοι!
    Έχεις δίκιο,τα προξενιά ήταν τότε στα φόρτε τους και οι πιέσεις στα κορίτσια-να δεις τι τραβούσα σαν μοναχοπαίδι,μα τους την έσκασα χιχι...Απολαυστική η περιγραφή!
    Ήσουν και παραμένεις κούλα και πολύ γλυκιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά θεία! Να ζήσετε τόσα κι άλλα τόσα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουκλάρα και τότε και τώρα! Νάστε καλά για πάντα μαζί!Ο καλός σύντροφος είναι πολύ σημαντικός στη ζωή μας! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλεν μου έχω ακούσει πολλές τέτοιες ιστορίες. Δύσκολα χρόνια βρε παιδί μου. Είσαστε όλοι σας ήρωες...
    Πάντως εύχομαι να είσαστε πάντα καλά κι ευτυχισμένοι και να περνάτε όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όμορφες φωτογραφίες.. στο σπιτάκι μου ένα παιχνίδι περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΕΝ, ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΟΛΥΜΙΛΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ...ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!!!!!
    ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ!!!!!ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ!!!!!!!
    ΕΓΩ ΜΕΤΡΩ 32 ΧΡΟΝΙΑ....ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΑ ΑΤΙΜΑ.....ΧΙ ΧΙ ΧΙ!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ ωραια αναρτηση γραμμενη με πολυ χιουμορ την απολαυσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ ωραια αναρτηση γραμμενη με πολυ χιουμορ την απολαυσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!
    ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ Η ΟΛΟΥΣ;;;;;
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΟΥΚΛΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ!!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ 37 ΤΟΝ ΜΑΙΟ!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!
    ΑΑΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΩΡΑ, ΠΡΟ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑ, ΤΙ ΑΛΛΟ, ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ!!!!
    ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ, ΕΦΡΙΞΕ!!
    ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ ΕΣΕΝΑ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ πολύ Ρένα μου...να είσαι καλά.....αααααα....γι' αυτό πονάνε τα πλευράκια μου απόψε????.....και είχαν κοκκινίσει και τ' αυτιά μου...φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ειστε παντα ευτυχισμένοι!!!Απολαυστική η αναρτησή σου και το προξενιο μια χαρά πέτυχε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σπυράκο μου, ευχαριστώ πολύ αγόρι μου να είσαι καλά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Effie...kai Pearls and threads....σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας....να είστε καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρίααααααα..... ( icon art)....θυμάσαι που μου είχες γράψει παλιά να ετοιμάσω το μάθημα για το χαρτοπολτό ?????.....για κράτα σημειώσεις παρακαλώ.....ευχαριστώ πολύ γι όλα....φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή