Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ



Σήμερα, επηρρεασμένη από τη χθεσινή εθνική γιορτή, σκέφτηκα να σας δείξω άλλη μια ηρωϊκή μου προσπάθεια να ζωγραφίσω και μάλιστα ένα θέμα κατ΄εξοχήν ηρωϊκό....το στεφάνι (ναι....εμένα περίμεναν οι ήρωες για να τους στεφανώσω).
Κάθε δέκα χρόνια λοιπόν με έπιανε μια ακαταμάχητη επιθυμία να ασχοληθώ με τη ζωγραφική.  Δεν ξέρω για ποιο λόγο...αλλά όλο και το ανέβαλα. Υποψιάζομαι ότι η εν λόγω τέχνη διαισθανόταν τί την περίμενε....και με απέφευγε.
Τελικά όμως η καημένη η ζωγραφική δεν τα κατάφερε γιατί το πείσμα μου ήταν μεγάλο κι έγινε η μοιραία....μετωπική.
Στο μεταξύ εγώ όλο και προετοιμαζόμουνα για το.....έγκλημα και μόλις έβλεπα κάτι που μου κέντριζε το ενδιαφέρον και μου άρεσε εικαστικά, το έβαζα στα «υπ΄όψιν» μέσα σε ειδικό φάκελο για μελλοντική χρήση (έγκλημα εκ...προμελέτης).
Είχα κάνει λοιπόν μεγάλη συλλογή,  μέχρι τη μέρα που βρέθηκε το έργο που μου πήρε τα μυαλά. Ήταν ένα πανέμορφο μικρό στεφανάκι μέσα σε φλογερό πορτοκαλί φόντο, έργο μιας μοντέρνας, όπως έλεγε η είδηση, ζωγράφου (της Μαριλένας Λακιώτη, οφείλω να αναφέρω το όνομα...) που είχε εκτεθεί σε κάποια έκθεση. Μου φάνηκε ...ευκολάκι κι έτσι εγώ έλαβα το...βάπτισμα της νεόκοπης αντιγραφέως και η ζωγραφική τη...χαριστική βολή (Μαριλένα.....ας όψεσαι).
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας δείξω το πρωτότυπο....(αν προσέξετε θα δείτε και το βελάκι με το οποίο σημάδεψα το υποψήφιο...θύμα μου)
 
και μετά το μοιραίο αντίγραφο....

 
 
Εν τω μεταξύ, δεν φτάνει που αντέγραψα το έργο της ξένης...κοπέλας, δεν φτάνει που το εξευτέλισα πάνω σε...πιτσόκουτα,  είχα το θράσος να κάνω και μαζική παραγωγή. Ούτε Γραφείο Τελετών να είχα με τόσα στεφάνια.....
Ένα το κρέμασα στο σαλόνι μου (για να είναι ασορτί με τα νεκρικά πορτραίτα «τύπου» Φαγιούμ).....

Σε ένα άλλο του κόλλησα στο κέντρο και μια χρυσή μάσκα (σαν τη μάσκα του Αγαμέμνονα στο αρχαιολογικό μουσείο...)

Και στο τέλος, για μια πιο μοντέρνα εκδοχή, σκάρωσα κι ένα δίπτυχο.

Για να δείτε μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος μιας πεισματάρας γυναίκας....
Από σας δεν θέλω συγκρίσεις...το ξέρω ότι είστε φίλοι μου και την ψήφο σας την έχω στο τσεπάκι μου (!!!!!!!!!!).
Εγώ όμως νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την καλλιτέχνιδα που προανέφερα από το βάθος της καρδιάς μου, επειδή το συγκεκριμένο  έργο της μου έδωσε έμπνευση.....και μετά πήρα φόρα με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα (και ακόμη δεν είδατε τίποτα.....)
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε......πολλά φιλιά.
  

19 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω για ποιου τη δόξα ετοιμάζεις τα στεφάνια τα όμορφα, όμως τα κείμενα σου ξέρω, ότι έχουν σπιρτάδα και χιούμορ!

    Γεια σου Ελένη.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ Ζαμπία μου....κόλπο είναι....σας γράφω αστειάκια και δεν πολυκοιτάζετε τα έργα μου....φιλιά πολλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιά χαρά αντιγραφέα σε βρίσκω Ελενίτσα ! Υπέροχο το έκανες το στεφανάκι. Κι αυτή η πρώτη σου προσπάθεια μου αρέσει περισσότερο. Οσο για τα κείμενά σου, έχει δίκαιο η Ζαμπία, είναι απολαυστικά!!
    Φιλάκια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριάννα σ΄ευχαριστώ πολύ....δεν θα το πιστέψετε....ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ. πριν 4-5 χρόνια...και ζωγραφικές....και χαρτοπολτοί.....και ρομαντικά ρεσώ....ας είναι καλά η κοπέλα....φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ Η ΦΩΤΙΑ!!!!!!!
    ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!!!
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;;;
    ΕΣΥ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ;
    ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ
    ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!
    ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρένα μου, κάποια πράγματα τελικά είναι μοιραίο να συμβούν και να σου ανοίξουν νέους δρόμους....κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και για τη χρονική στιγμή που άρχισαν να μου συμβαίνουν όλα αυτά....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα υπάρχει κάτι που θα μας εμπνεύσει!
    Συνέχισε να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαντρίνα μου, αυτό λέω κι εγώ....και δεν αποκλείεται κι εμείς στο μέλλον να εμπνεύσουμε κάποιους άλλους...κάποια δικά μας που μπορεί και να τα θεωρούμε ασήμαντα...φιλιά πολλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλε με κατατρομαξες με το τιτλο!
    Ακου κλεμμενο στεφανι!Σα τιτλος νουβελας ακουγεται!
    Εισαι απολαυστικη στη γραφη και πολυταλαντη!Τα στεφανια σου,εμενα πολυ μου αρεσαν, ας τα κρινουν οι ειδικοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφρούλαααα.....κι εμένα για εξωσυζυγική σχέση μου έκανε....αλλά αφού όντως ήταν ένα στεφάνι που το έκλεψα ????.....Οι ειδικοί που θα κρίνουν τα στεφάνια μου θα είναι φαντάζομαι από γραφείο....τελετών...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ...ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ , ΤΟ ΔΙΠΤΥΧΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι όπως διάβαζα νόμιζα πως θα δω τέρατα...αλλά εσύ ζωγράφισες,κυριολεκτικά και μεταφορικά!Είπαμε η μετριοφροσύνη το έμβλημά μας!Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα στεφάνια σου,να το συνεχίσεις το άθλημα...όσο για το χιούμορ σου απολαυστικό.Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα πιτσόκουτα...αν κόψεις τις πίτσες τον χάνουμε τον καλλιτέχνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλεμμένο - ξεκλεμμένο, τα στεφάνια έχουν τη δικιά σου, πολύ όμορφη πινελιά. Να συνεχίσεις γιατί .... το 'χεις με τη ζωγραφική, περιμένουμε κι άλλα, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελένη μου το κείμενο σου είναι καταπληκτικό!! Γέλαγα για ώρα!! Τα στεφάνια όμως είναι πολύ όμορφα και να τολμήσω να πω ότι το πρώτο δίπλα στα Φαγιούμ είναι ωραιότερο του πρωτοτύπου. Συνέχισε την προσπάθεια!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εφη,
    Μαρία,
    Αννέτα...και
    Μάνια.....σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σχόλια και για την ενθάρρυνση να συνεχίσω τις απόπειρες....αλλά μη νομίζετε.....ο χωριάτης (εγώ...) δεν θέλει και πολλά για ν' ανέβει στο κρεβάτι....χα χα χα....φιλιά σε όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το χάρηκα πολύ το κείμενο σου, τον αυτοσαρκασμό σου.... είναι ο τρόπος γραφής - ζωής θα έλεγα - που λατρεύω. Όσο για "το έγκλημα", το βρίσκω "το τέλειο έγκλημα"!!!!!! Μ' αρέσουν πολύ τα στεφάνια σου, με το δίπτυχο να "απογειώνει" την έμπνευσή σου!!!! Τόχεις...... προχώρα!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλίαααααα.... ευχαριστώ πολύ....πολλά φιλιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλώς σε βρίσκω Ελενη!Πολύ όμορφα τα στεφάνια σου,και όσα άλλα είδα...όμορφος και ο τρόπος που τα παρουσιάζεις.Νάσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Xρυσούλα μου καλώς ήλθες στη σελίδα μου και σ' ευχαριστώ πολύ....να είσαι καλά....πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή