Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ…..(για δύο)


Για απόψε, λέω να σας προτείνω μια ρομαντική βραδιά….Πάρτε το αγόρι σας, τον καλό σας, τον σύντροφο ή τον …..ούχο σας  (αυτόν δεν σας τον δίνω…..είναι δικός μου, ούχος από το….συνταξιούχος, έτσι για συντομία) και ετοιμάστε το ποτάκι σας.  Αν όντως  είναι …ούχος σαν τον δικό μου και πίνει τίποτα χάπια, λόγω ηλικίας ή προβλημάτων, δώστε του καλύτερα ένα ποτήρι ζεστό γάλα…..να γλαρώσει ….και να μην αρχίσει να σας ζητάει τίποτε «αθλοπαιδιές» αργότερα.
 Αυτά για μας τους μεγαλύτερους……Οι νεότεροι μπορείτε να απολαύσετε όποιο ποτό θέλετε, ώστε λίγο αργότερα το ήσυχο ρομαντικό τετ-α-τετ να μετατραπεί σε μια βραδιά…..τούρμπο (η ευθύνη …..δική σας).
Πριν πάρετε το ταίρι σας και καθήσετε στους καναπέδες,  επιβάλλεται να ετοιμάσετε  και το ανάλογο ρομαντικό σκηνικό. Αγαπημένη χαμηλή μουσική, χαλαρή κουβεντούλα και απαλό, ατμοσφαιρικό φωτισμό.
Αλλες οδηγίες δεν μπορώ να σας δώσω, γιατί αν συνεχίσω, θα γίνω σαν τη δόκτορα Ρουθ (τη θυμάστε τη γιαγιάκα που μας συμβούλευε για πράγματα από τη.....μέση και κάτω???) και το έργο μπορεί να γίνει  «ακατάλληλο δι’ ανηλίκους».
Μπορώ όμως κάλλιστα να φροντίσω για τον «ατμοσφαιρικό» φωτισμό που λέγαμε….
Σε ανύποπτο λοιπόν χρόνο, πηγαίνετε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας και αγοράζετε χαρτί με ίνες σε διάφορα χρώματα. Είναι ένα μαλακό χαρτί σε φύλλα που όταν το σηκώσεις στο φως διαφαίνονται διάφορες ίνες που μοιάζουν με τα νεύρα σας όταν δεν είναι …τεντωμένα.
Πριν φύγετε από το χαρτοπωλείο, βουτήξτε και μία κόλλα διάφανη (…μη ξεχάσετε να την πληρώσετε) σαν την ατλακόλ την κρυσταλιζέ. Εγώ αγοράζω πάντα την UHU, GLUE & VARNISH, που όταν στεγνώνει γυαλίζει κιόλας. Δοκίμασα και με την κρυσταλιζέ που σας είπα αλλά δεν με ικανοποίησε.
Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια δικά σας απλά, διάφανα ποτήρια τύπου ουϊσκυ (αν είναι και λίγο τσουγκρισμένα .....ακόμα καλύτερα) ή ν’ αγοράσετε μια πάμφθηνη συσκευασία από το εμπόριο (πενήντα κορίτσια θα είχα προικίσει με τις εξάδες που έχω αγοράσει κατά καιρούς,  γι΄αυτό το σκοπό...)
Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Θα μπορούσα να την προτείνω και σε παιδάκια του δημοτικού αλλά τότε δεν θα μου δινόταν η ευκαιρία να γράψω τον παραπάνω πρόλογο.....
Σκίζετε λοιπόν με το χέρι σας μικρά ακανόνιστα κομμάτια από το χαρτί με ίνες και τα κολλάτε επάνω στα ποτήρια. Το κάθε νέο κομματάκι πρέπει να επικαλύπτει λίγο το προηγούμενο.  Φροντίστε μόνο στη γραμμή του χείλους και στον πάτο του ποτηριού να τοποθετείτε κομμάτια από την ούγια του χαρτιού (το ίσιο...).
Οταν καλυφθεί όλο το ποτήρι, το αφήνουμε να στεγνώσει καλά και το ξαναπερνάμε, ολόκληρο πλέον, με την κόλλα που έχουμε. Όταν τελειώσουμε και με αυτό το χέρι, στεγνώνουμε καλά και περνάμε κι ένα χέρι ακρυλικό βερνίκι νερού γυαλιστερό (glossy) ή με ένα ανάλογο spray.....
Μπορούμε να τα αφήσουμε σκέτα ....να τα κάνουμε με δύο χρώματα χαρτιού.....ή να τους κάνουμε decoupage…….Για ρίξτε μια ματιά να δείτε τί εννοώ.....
                                                                                 


Εγώ πάντως την ιδέα μου....σας την έρριξα.
Φρόντισα και για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της βραδιάς.
Τα υπόλοιπα δικά σας.......
Να περάσετε καλά....πολλά φιλιά....
                                                                                        

29 σχόλια:

  1. Ελενάκι μου η άνοιξη βλέπω σε επηρέασε σε όλους τους τομείς, εεεε? χιχιχιχι...για τη δημιουργικότητα λέω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Decofairoula μου και Ίριδα....ευχαριστώ για την επίσκεψ....είδατε πώς σας φροντίζω ??? Εγώ είμαι στην κατηγορία ούχος-γάλα-χάπι-γλάρωμα-κρεβάτι....και μετά κάθομαι με τα κεράκια μου και βλέπω καμιά ταινιούλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΧΟ ΣΟΥ!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!!!!
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΚΑΝΕΣ!!!!!!!
    Ο,ΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ!!
    ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΟΥ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Ρένα....άκου....το ούχος έχει ιστορία. Ενας γείτονας από τότε που πήρε σύνταξη είναι διαρκώς στη βεράντα με τους αγκώνες κολλημένους στα κάγκελα και παρακολουθεί τους πάντες. Και είπε μια μέρα η μικρή που είναι μεγάλη χιουμορίστα ότι μοιάζει σαν να του έχουν βάλει στα χέρια κόλλα uhu...και αρχίσαμε να τον λέμε ...ούχο και είδαμε ότι ταιριάζει και στον...συνταξιούχο....φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "θεία Λένα"...δεν παραλείπω να διαβάσω τα κείμενά σου, γιατί είμαι ΠΑΝΤΑ σίγουρη πως θα μου φτιάξουν το κέφι!!!!!! Φιλιάαααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Σταυρουλίνι μου......χαίρομαι που τα καταφέρνω αφού λίγο πολύ όλοι το έχουμε ανάγκη....φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Ελενίτσα, τα έχεις κάνει τόσο όμορφα, κρίμα είναι να την περάσετε με ζεστό γάλα!!!!! Μου άρεσε πολύ και η περιγραφή, ακόμα γελάω, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως ...ούχος κι εγώ εκτίμησα ιδιάιτερα, την πρότασή σου με τις θαυμάσιες δημιουργίες σου. Με τέτοιες ομορφιές γύρω μου θα ξεχάσω ότι είμαι ουχος (συντ) και νιώσω ουχος (εκατομυρ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστόφορέ μου....ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Το όνομά σου, αν και κάπως ασυνήθιστο "παίζει" πολύ στην οικογένειά μας. Χριστόφορος ο παππούς και κάποια από τα εγγόνια του...τώρα προς τιμήν του βγάζουμε και τα δισέγγονα.
    Διάβασα τη σελίδα σου από την πρώτη ανάρτηση. Συναρπαστική η ιστορία της οικογενείας σου.....Περιμένω και τη συνέχεια....Σε χαιρετώ....καλό βράδυ.
    (υστερ. το ούχος παίρνει πολλές ερμηνείες....Ανάλογα ποια σε αντιπροσωπεύει....Διαλέγεις και παίρνεις.......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αννέτααααααααα......το γαλατάκι για τον "ούχο".....για μένα ποτάκι....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο δικός μου ούχος δεν παίρνει από ατμόσφαιρες..... ζει στη δική του στρατόσφαιρα!!!! Ούτε που θα τα έβλεπε τα ντεκουπαρισμένα ουισκοπότηρα!!!!!! Θα τα φτιάξω όμως, για μένα και θα προσπαθήσω να τα κάνω τόσο τέλεια όσο εσύ!!! Όσο για την υπόλοιπη βραδιά, ας είναι καλά ο "Compy" μου (computer)!!!!! Εκεί, τουλάχιστον υπάρχει επικοινωνία....
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mπράβο Φιλία μου......έχεις βρει τις εναλλακτικές σου....είναι πανεύκολα και θα χαρείς για το αποτέλεσμα....φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τέλεια τα ποτηράκια για ρεσό...μακάρι να "πιάσουν" τόπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λιγο κρασι,λιγο θαλασσα..συγνωμην λιγο φως απ τα κερακια και τ΄αγορι μουουου!
    Ετσι οπως αχνοφεγγουν με τα ρεσο τους ειναι πανεμορφα!
    Λες να τη φτιαξω την ατμοσφαιρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νά'σαι καλά Ελενάκι κι εσύ και ο ούχος σου !!! Πολύ έξυπνα προέκυψε το "ουχος"...η πεθερά μου είναι 'μανούλα' στα παρατσουκλια, χαχαχα! Τι ωραία πράγματα μας έδειξες πάλι! Τελικά, με όλα καταπιάνεσαι εσύ !!! Εγώ, αυτήν την UHU την ψάχνω από καιρό αλλά δεν την βρίσκω (έχω βρεί άλλες μάρκες) πού την αγοράζεις εσύ ? Φιλάκια και καλό ξημέρωμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καταπληκτικό αποτέλεσμα με απλά υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατερίνα, σίγουρα σε σας τους νεότερους "θα πιάσουν τόπο"...σας το εύχομαι...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αννέτα, ευχαριστώ πολύ.....η τέχνη και το χιούμορ βοηθούν πολύ να περνάμε τα δύσκολα....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου Κατερινάκι....ευχαριστώ πολύ....πραγματικά δεν στοιχίζουν σχεδόν τίποτα.....φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Μαριάννα....λοιπόν κι εγώ την τελευταία φορά που πήγα να πάρω την κόλλα την έχουν αλλάξει...λοιπόν είναι πάλι UHU και γράφει servietten-technik lack-Κόλλα για παζλ και χειροτεχνίες....Colle-Vernis...την έχουν όλα τα βιβλιοπωλεία....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφρούλααααα.....εσύ έχεις αποτελέσματα και χωρίς κεράκια....έτσι σε έχω "κόψει"...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kαλημέρα Ελένη, χαμογέλασα με το τρόπο που περιγράφεις τη ρομαντική βραδιά, να σαι καλά! Και η ιδέα σου με το χαρτί φαίνεται καταπληκτική. Ελπίζω να μου πετύχει και μένα η τεχνική αυτή. Γεια χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο!πολύ μ' αρέσανε οι κατασκευές σου!!! και πολύ που με νοιάζει αν θέλουν οι άλλοι ρομαντισμό, αρκεί που θέλω εγώ. θα τις φτιάξω, θα ανάψω τα κεριά και θα πάρω και το λικεράκι μου και το κομπιουτερ παρεϊτσα να τις χαρώ εγώ. τώρα για τα υπόλοιπα βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. To SearchReadShare......εύχομαι να
    σου πετύχει...είναι πανεύκολο, σχεδόν ανέξοδο...αλλά με πανέμορφο αποτέλεσμα....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ris.....και πολύ καλά κάνεις...ακόμη και με τέτοιες, μικρές, απολαυστικές λεπτομέρειες.....δείχνεις ότι για τον εαυτό σου επιφυλάσσεις τα καλύτερα....κι εγώ έτσι κάνω...φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπράβο Ελένη μου, έχεις όμως ενα τρόπο να μεταδίδεις τις ιδέες σου φοβερό!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Eλα Τάνια.....μα είπαμε....δεν θέλει κόπο...θέλει τρόπο...σ΄ευχαριστώ και φιλιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή