Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

2.000 ώρες.......



Ήταν οι ώρες  που ζήσαμε μαζί το τελευταίο οκτάμηνο. Και μάλιστα  νοσοκομειακές ώρες……χωρίς να υπολογίσω τις ώρες που ζήσαμε, σχεδόν αυτοκόλλητοι, τα τελευταία 8-10 χρόνια…..



Φαίνεται πως η μοίρα μας το φύλαγε για το τέλος το πεσκέσι της. Σου λέει….καλά περάσατε 30 χρόνια μαζί…. μεγαλώσατε τα παιδιά σας….. δημιουργήσατε…..δε σας έλειψε τίποτα……πάρτε  κι ένα χρόνιο, ανίατο νόσημα να ‘χετε να πορεύεστε…….Έτσι λοιπόν….για να μη λέτε ότι περάσατε απ’αυτή τη ζωή «αβρόχοις ποσί»…..


Φορτωθήκαμε λοιπόν κι εμείς το σταυρό που μας έλαχε στην πλάτη και ζήσαμε έτσι άλλα 10 περίπου χρόνια. Μέχρι τη μέρα που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση….και ζήσαμε μαζί τις τελευταίες 2.000 περίπου ώρες που σας έλεγα, στο νοσοκομείο…….και στις 9 του Οκτώβρη η ψυχούλα του εγκατέλειψε το ταλαιπωρημένο κορμί του και πέταξε σε άγνωστα ύψη…….

Σ’αυτό το λόγο λοιπόν οφείλεται και η πολύμηνη απουσία μου από το μπλογκόσπιτο (αρκετοί φίλοι το ήξεραν ήδη…..) και θέλω να επισημάνω δύο πράγματα  που έχουν σχέση με τη διαδικτυακή μου δραστηριότητα.

Αυτό το blog γεννήθηκε μέσα από δύο μεγάλες απώλειες……
Η πρώτη ήταν της μάνας μου, που ήταν η αιτία να ξεκινήσω αυτό που διαβάζετε τώρα……
Η δεύτερη του άντρα μου (του …ούχου μου, από το συνταξιούχος όπως σας έλεγα και γελούσαμε).


Οτιδήποτε καλλιτεχνικό έχω δημιουργήσει μέχρι σήμερα, οφείλεται στις ατέλειωτες μέρες και νύχτες που ζήσαμε μαζί την τελευταία δεκαετία. Καθόταν λοιπόν με τις ώρες δίπλα μου και παρακολουθούσε τον καλλιτεχνικό μου οίστρο…..πολλές φορές με βοηθούσε κιόλας…..τα περισσότερα από τα ρόδια με χαρτοπολτό που έκανα είναι παραγεμισμένα με μπαλάκια εφημερίδων που μου προετοίμαζε εκείνος με τα χεράκια του…..και άπειρα άλλα πράγματα που δημιουργούσαμε μαζί.
Μακάρι να μην αρρώσταινε ποτέ…….ο καθένας μας το απεύχεται.
  Αφού όμως του έπεσε το μοιραίο λαχείο δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι αν δεν συνέβαινε αυτό …..μπορεί αυτή τη στιγμή να μην επικοινωνούσαμε……και όμορφα πράγματα που πάντα λαχταρούσα να κάνω με τα χέρια μου…….να έμεναν θαμμένα μέσα μου. Τον ευγνωμονώ λοιπόν ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ…… 
  Όμως, επειδή η ζωή συνεχίζεται…..και μας συμπαρασέρνει στους αέναους κύκλους της, εύχομαι και πιστεύω ότι θα συνεχίσω όπως παλιά να δημιουργώ, γιατί αυτή η δημιουργία με βοήθησε να ανέβω το Γολγοθά μου και είμαι σίγουρη ότι θα με βοηθήσει και να ξεπεράσω την απώλειά μου…..

Θα προσπαθήσω σύντομα να εμφανιστώ πάλι…..και μέχρι τότε σας στέλνω τα φιλιά μου και μια μεγάάάάλη αγκαλιά.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ……ΓΙΑ ΟΛΑ.


58 σχόλια:

  1. Ελένη μου θέλω πολύ να σου μιλήσω αλλά για λίγο καιρό δεν θα σε ενοχλήσω γιατί ξέρω πολύ καλά πως τώρα έχεις ανάγκη για λίγο να μείνεις μόνη σου!!!! Τα παιδιά σου θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την απώλεια και κάποια στιγμή θα βρεις πάλι το δρόμο της δημιουργίας....Να ζήσεις να τον θυμάσαι.... σε φιλώ Καλή σου νύχτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σταυρουλίνι μου.....θα σε πάρω τηλ. μια απ'αυτές τις μέρες. Ξέρω πως με καταλαβαίνεις. Η απώλεια του συντρόφου είναι πολύ βαρύ πράγμα. Με θλίβει που δεν θα γεράσουμε μαζί. Φιλάκια πολλά.....

      Διαγραφή
  2. Πριν οκτώ χρόνια ήμουν στην ίδια θέση με σένα και ξέρω πως νιώθεις γι αυτό σου λέω πως δεν θα σε ενοχλήσω για λίγο. Ομως κάποια στιγμή θα τα πούμε..... Ελένη μου είσαι δυνατή και πάνω απ' όλα αν εξαιρέσουμε τους τελευταίους μήνες ή και τα τελευταία χρόνια έχεις τόσο όμορφες στιγμές να θυμάσαι από τον σύντροφό σου που θα σε βοηθήσουν έτσι κι αλλιώς να επανέλθεις στην καθημερινότητά .... και πάλι καλή σου νύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρούλα μου....κάτι ο χαρακτήρας μου.....κάτι τα παιδιά μου.....και οι δημιουργικές μου ανησυχίες, πιστεύω θα με βοηθήσουν να επανέλθω σύντομα. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Εύχομαι να ναι καλό και ήρεμο αυτό το τελευταίο του ταξίδι.... και εσύ να είσαι πάντα καλά για να τον θυμάσαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου. Ήταν κατά βάση αγνός και χαρούμενος άνθρωπος και είμαι σίγουρη πως θα πάει σε καλή θέση. Σε φιλώ.....

      Διαγραφή
  4. Ελενη μου με συγκινουσε η πενα σου τοτε που δεν σε ηξερα ,με συγκινει και τωρα που θα ηθελα να ημουν κοντα σου και να σου κρατω το χερι
    μια μεγααααλη ζεστη αγκαλια κι απο μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνάκι μου, πιστεύω πως σε ξέρω πολύ καλά και ας μας χωρίζει μεγάλη απόσταση. Τα λόγια σου είναι αρκετά για να με παρηγορήσουν. Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  5. Εζησα πρόσφατα την απώλεια του μπαμπά μου και βιώνω καθημερινά την απώλεια μέσα απο τη μαμά μου. Αβάσταχτο,για ζευγάρια που έζησαν τόσα πολλά χρόνια αυτοκόλλητοι (62 οι δικοί μου!)
    Ομως η ζωή αλλιώς τα φέρνει απο όπως εμείς τα υπολογίζουμε και δυστυχώς το τέλος όλων μας είναι αναπόφευκτο.Το κακό είναι οτι οι περισσότεροι τυρρανιόμαστε μέχρι να λευτερωθεί η ψυχή,όπως δυστυχώς κι Εκείνος
    Ελένη μου η απουσία σου ήταν πολύ αισθητή αυτούς τους μήνες και αναρωτηθήκαμε και μάθαμε μέσες άκρες,μόνο που δεν πίστευα οτι ήταν μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μας έλειψε η δυναμικότητά σου,το χιούμορ σου ,οι έξυπνες δημιουργίες σου, ο καλός σου λόγος.
    Είμαι σίγουρη οτι θα βρεις τη δύναμη να ανακάμψεις,γιατί το οφείλεις και σ Εκείνον που πίστευε τόσο σε σένα,το οφείλεις στον εαυτό σου και στα παιδιά σου.
    Θάναι πάντα εκεί για σένα,επειδή ακριβώς ήταν τόσο κοντά σου εν ζωή.
    Καλή συνέχεια λοιπόν, καλή δύναμη και εμείς θα σε περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες.
    Μη ξεχνάς οτι η δημιουργία είναι ψυχοθεραπεία!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά και παρήγορα λόγια σου και την πίστη σου σε μένα. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι εκ φύσεως αισιόδοξο άτομο....αλλά και νιώθω πως έχω την υποχρέωση να συνεχίσω έτσι όπως με ξέρετε....για τους λόγους που πολύ σωστά επεσήμανες. Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  6. Τα λόγια μου θα είναι πολύ φτωχά οπότε θα αρκεστώ να σου πω ότι λυπάμαι. Ελπίζω να ξαναδιαβάζω σύντομα τις αναρτήσεις σου. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενία μου, ευχαριστώ πολύ για την συμπόνια σου. Σίγουρα θα τα λέμε συχνότερα στο μέλλον. Φιλάκια πολλά και σε σένα.....

      Διαγραφή
  7. Λυπάμαι πολύ και σου εύχομαι να ζήσεις να θυμάσαι τις ωραίες στιγμές που ζήσατε μαζί και καλό κουράγιο
    Σου στέλνω μια αγκαλιά καλή μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου και κυρίως για την αγκαλιά σου. Φιλιά πολλά, να είσαι καλά.....

      Διαγραφή
  8. Τα συλληπητηρια μου Ελενη. Καλη αναπαυση να εχει και εσυ να εισαι γερη να τον θυμασαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου. Εύχομαι υγεία και σε σένα. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  9. Ελένη μου θα ήθελα να σου πώ τόσα πράγματα αλλά ξέρω πώς αυτήν την στιγμή ίσως και να ήταν ανώφελα θα πρέπει όμως να κάνεις κουράγιο και να συνεχίσεις την ζωή για τα παιδιά σου και για κείνον.Πάλι θα σου κρατά συντροφιά όπως τόσα χρόνια,θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και θα σου σταθεί δίπλα σου όπως του στάθηκες και εσύ και ας μην τον βλέπεις η ψυχή σου όμως θα είναι γεμάτη από την παρουσία του.Τώρα είναι όλα δύσκολα αλλά θα δείς ότι αυτός θα σε βοηθήσει να επανέλθεις γιατί του το χρωστάς όπως στάθηκες δυνατή για εκείνον να σταθείς τώρα δυνατή και για σένα.Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και την ευχή ότι όλα θα γίνουν σιγά σιγά όπως ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα παρήγορα λόγια σου. Τα ίδια λέω και στα παιδιά μου. Θα ζει μέσα από μας και η παρουσία του θα είναι πάντα έντονη. Θα είναι πάντα ο μπαμπάς μας.....Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  10. Είναι πολύ δυσκολες αυτές οι στιγμές, το καταλαβαίνουμε όλοι.
    Ευχομαι να έρχονται στο νου σου οι όμορφες στιγμές και να αφήσεις πίσω τις δύσκολες του τελευταίου καιρού. Μακάρι η δημιουργία και ίσως η δική μας παρέα εδώ πέρα να σε βοηθήσουν να συνεχίσεις, όπως θα ήθελε κι εκείνος.
    Φιλιά πολλά και μια μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Νίκη μου.....ίσως βιάστηκα λίγο να γυρίσω στην αγκαλιά σας πάλι αλλά το ένιωθα σαν ανάγκη αλλά και σαν υποχρέωση. Μεγάλη παρηγοριά οι καλοί φίλοι. Φιλάκια....

      Διαγραφή
  11. Ελενάκι μου να σκέφτεσαι ότι ξεκουράστηκε. Καλό θα ήταν να μην είχε αρρωστήσει αλλά γιαυτό άλλος αποφασίζει . Πάρε δύναμη από τις κόρες σου και τις δημιουργίες σου. Η ζωή συνεχίζεται και αυτό θα ήθελε και εκείνος. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου...εύχομαι και σε σας να έχετε πάντα την υγειά σας. Σίγουρα λυτρώθηκε γιατί ήταν άδικο να βρίσκεται σ'αυτή τη μη αναστρέψιμη κατάσταση. Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  12. Ελένη μου πολύ λυπήθηκα για το χαμό του !!!
    Μας έλειψες πολύ, αλλά ξέραμε ότι ήσουν ακοίμητος φρουρός στο πλάι του!!!!
    Οι δημιουργίες θα σε βοηθήσουν να ξεφεύγεις και ίσως και η δική μας παρέα!!
    Εκείνος θα είναι πάντα δίπλα σου και μέσα σου και θα σε οδηγεί, το πιστεύω ακράδαντα!!!
    Να είστε γεροί να τον θυμόσαστε και καλη δύναμη!!!!!
    Μια ζεστή αγκαλιά και πολλά φιλιά!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, πολλά πολλά ευχαριστώ για τα λόγια σου ....και τώρα καταλαβαίνεις γιατί δεν εμφανίστηκα στις μεγάλες χαρές σας. Σε παρακολουθούσα όμως κι ευχόμουν τα καλύτερα. Θα τα πούμε και στο τηλέφωνο. Φιλάκια πολλά......είστε η καλύτερη παρέα του κόσμου......

      Διαγραφή
  13. Ελένη μου ξεκουράστηκε. Οι αγαπημένοι μας ποτέ δεν φεύγουν από κοντά μας.
    Να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη και να σκέφτεσαι τις όμορφες στιγμές που ζήσατε.
    Καλό βράδυ!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου, να είσαι καλά. Όντως ξεκουράστηκε γιατί βασανίστηκε πολύ με την αρρώστια του. Εμείς πάντως, περιέργως πως....τον θυμόμαστε όπως όταν ήταν γερός. Φιλιά .....

      Διαγραφή
  14. Γνωρίσαμε έναν γλυκό και χαμογελαστό άνθρωπο, κι έτσι θα τον θυμόμαστε, Ελένη μου.
    Καλή ανάπαυση να έχει, κι εσύ και τα παιδιά σας να έχετε υγεία και να τον θυμάστε πάντα με αγάπη.
    Την αγκαλιά μου σου την άνοιξα από κοντά, να ξέρεις ότι και η πόρτα μου θα είναι πάντα είναι ανοικτή, γειτόνισσα!
    Φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαριάννα μου.......Δεν χρειάζεται να με διαβεβαιώσεις για τίποτα. Σε πιστεύω.....πολλά φιλιά σε σένα και τον Νίκο σου. Η παρουσία σας με συγκίνησε ιδιαίτερα....να είστε πάντα καλά.

      Διαγραφή
  15. Ελένη μου στεναχωρήθηκα πάρα πολύ,αναρωτιόμουν γιατι χάθηκες,σου ευχομαι ολόψυχα να εισαι γερη να τον μνημονευεις..
    Θα σε περιμένω εδω..
    Σε φιλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Τάνια μου, να είσαι καλά πάντα. Να με περιμένεις.....θα επανέλθω γιατί το έχω ανάγκη....και τη δημιουργία αλλά κι εσάς. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  16. Ν α θυμάσαι Ελενη μου μονο τις όμορφες στιγμές σας... . η απώλεια του... ας γίνει δύναμη για σενα να συνεχίσεις ψυχή μου για τους υπόλυπους αγαπημένους σου.... αυτό θα ήθελε και εκείνος εκεί που βρίσκεται ... πιστευω οτι θα σας προσέχει από εκει ψηλά... καλό παράδεισο να έχει...
    Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την λύπη σου .. μακαρι τα λόγια να είχαν την δυναμη να τα αλλάξουν όλα.... εδώ θα είμαστε αν μας χρειαστείς ....μια μεγαλη αγκαλιά σου στελνω με τα φιλιά μου..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρουλάκι μου αγαπημένο.....ευχαριστώ πολύ για όλα.....και για τα λόγια και για την αγάπη αλλά και για την αγκαλιά. Είστε όλες εξαιρετικές και εννοείτε αυτά που λέτε. Κι εγώ έτσι αισθάνομαι για σας.....και μου έλειψε η επικοινωνία μας....αλλά οι συνθήκες βλέπεις ήταν πολύ σκληρές. Θα τα ξαναπούμε σύντομα ελπίζω. Σε φιλώ πολύ.....(τα παιδιά μου λένε ότι τώρα έμεινε και ο Πάκης ορφανούλης...γιατί του είχε τρελή αδυναμία.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να του δείχνετε πολύ αγάπη γιατι τα ζωντανα μας καταλαβαίνουν τα πάντα...Ελενη μου..φιλώ σε..

      Διαγραφή
  18. καλησπερα σας.εγω δεν σας γνωριζω ομως σερφαροντας ειδα την αναρτηση σας την διαβασα και ενοιωσα την αναγκη να σας συμπαρασταθω στο πονο σας.ισως επειδη εχω βιωσει και εγω το πονο χανοντας δικους μου ανθρωπους.να αναπαυθει η ψυχουλα του και ο θεος πια να σας δινει δυναμη.σας συλληπουμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Λίτσα μου, να είσαι καλά. Δεν έχει σημασία που δεν γνωριζόμαστε (θα γνωριστούμε όμως.....) αλλά φαίνεται πως οι δύσκολες στιγμές μας ενώνουν περισσότερο. Φίλοι και γνωστοί που έχουμε πολλά χρόνια να επικοινωνήσουμε με παίρνουν διαρκώς τηλέφωνο και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με συγκινούν αλλά και χαίρομαι που θέλουν να επανασυνδεθούμε. Φιλιά και σε σένα.....

      Διαγραφή
  19. Οι όμορφες στιγμές που ζήσατε μαζί να σε συντροφεύουν στις δημιουργικές δικές σου στιγμές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πέπη μου....αυτό θα κάνω για να πάρω και πάλι μπροστά. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  20. Ελενη λυπόμουν για τον αγώνα σου να είσαι κοντά του τις περισσότερες ώρες της ημέρας και χαιρόμουν για τη δυνατή αγάπη που έτρεφες και τρεφεις φυσικά για τον σύντροφό σου, τις προσπάθειες σου να απαλύνεις την ταλαιπωρία του στο νοσοκομείο με όλα τα παραλειπόμενα ... σε σκεφτόμουν συχνά αλλά δεν ήθελα να σε ενοχλώ και όταν μία φορά αποφάσισα να σε τηλεφωνήσω διαπίστωσα πως έχασα τον αριθμό σου διότι αμέλησα να τον γράψω στο μπλοκάκι μου..... Ευχομαι ο καιρος και τα παιδιάσου να βοηθήσουν να μαλακώσει ό πόνος και να συνεχίσεις την ζωή σου λαβωμένη μεν δυνατή και γερή δε διότι η λέξη "γιαγιακα" ευχομαι να είναι κοντα και να σου χαρίζει τα διαφορετικά χαμόγελα ευτυχίας...... Σου στέλνω την αγάπη μου και την συμπαράστασή μου και είμαι κάπου εκεί σε μιά γωνιά αναμένοντας να βγούν τα υλικά για δημιουργική απασχόληση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Έφη μου....για τα αισθήματά σου δεν έχω καμιά αμφιβολία και όντως τα λόγια σου είναι πάντα παρήγορα για μένα. Πιστεύω πως είμαι αρκετά δυνατή αλλά και...φιλοσοφημένη, οπότε....κάτσε στη γωνία σου και περίμενε τα έργα. Σε φιλώ.....

      Διαγραφή
  21. καλησπερα ελενη μου.σημερα διαβασα την απαντηση σου διοτι ελειπα σε ταξιδι.ειχα παει αθηνα να δω τον γιο μου.σιγουρα θα τα λεμε και ισως καποτε να γνωριστουμε.φιλια πολλα και να σας μαθαινω χαρουμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρώ πολύ αν κάποτε καταφέρουμε και συναντηθούμε. Σε φιλώ.....

      Διαγραφή
  22. Δυστυχώς είναι αβάσταχτη η απώλεια αυτή,ελπίζω να βρεις μέσα σου δύναμη να την ξέπεράσεις χωρίς να ξεχάσεις, η σκέψη μου είναι μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δέσποινα. Να είσαι καλά που με σκέφτηκες. Πολλά φιλιά.....

      Διαγραφή
  23. Εύχομαι να είσαι καλά και να παίρνεις δύναμη και κουράγιο από τις ώρες ,τις ημέρες και τα χρόνια που ζήσατε μαζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελένη για μια ακόμη φορά με τον γραπτό σου λόγο ένα δυσάρεστο γεγονός το απαλύνεις. Όλον αυτόν τον καιρό σε σκεφτόμουν συμπάσχοντας. Το μεγάλο κενό κατά πολύ καλύπτεται από τα 3 παιδιά σου (σ' αυτό σε ζηλεύω) και ο "ουχος" από κει ψηλά θα σου κρατάει συντροφιά και θα σου φτιάχνει χάρτινες μπαλίτσες... γι' αυτό αν μια μέρα βρεις μια μπαλίτσα στο βάθος κάτω από τον καναπέ να ξέρεις: εκείνος την έριξε... γ' αγαπώ πολύ πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλή χρονιά να έχεις Ελένη υγεία πάνω από όλα. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου.....να είσαι καλά......υγεία πάνω απ'όλα, όπως είπες. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  27. μας ειχατε υποσχεθει πως θα τα λεμε συχνα.ελπιζω να ειστε καλα.σας ευχομαι χρονια πολλα και καλη χρονια.με υγεια και δυναμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά είμαι Λίτσα μου, κι ετοιμάζω νέα ανάρτηση οσονούπω.......Με συγκινεί το ενδιαφέρον σου και σου στέλνω κι εγώ τις ευχές μου και τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  28. από σπόντα έφτασα εδώ και στεναχωρήθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και σε στενοχώρησα Μορφέα μου, με την ανάρτησή μου....ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Αλλά έτσι είναι η ρημάδα η ζωή. Με τα καλά και τα άσχημα. Σημασία έχει να στεκόμαστε πάλι γερά στα πόδια μας και να την παλεύουμε.....όσες φορές κι αν μας ρίχνει κάτω. Φιλιά και καλή χρονιά.....

      Διαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Τώρα τί να του απαντήσω αυτουνού του ....μη Χριστιανού, που δεν καταλαβαίνω γρί....και γράφει και πολλά ο άτιμος....και μετά λένε ότι είναι δύσκολα τα ελληνικά.....Ας είναι καλά πάντως που μου έγραψε από την άκρη του κόσμου.....όποιος (ή όποια...) κι αν είναι.....

      Διαγραφή
    2. Eλένη μου καλή χρονιά!
      πρώτον να είστε όλοι γεροί να θυμάστε τον....ούχο σας, όπως είπες.Αλλά Ο ΘΕΌΣ μόνο αποφασίζει για τον καθένα απο μας, και ουτε ενα φυλλαράκι απο το δέντρο δεν πέφτει αν δεν το επιτρεψει Εκείνος.
      ΌΣΟ για το παραπάνω κινέζικο κείμενο, αν το αντιγράψεις στη μετάφραση με αναγνώριση γλώσσας, θα καταλάβεις τι ειναι..περίπου.
      Καλή χρονιά!
      Η αληθεια είναι οτι δεν γνωριζα τον λόγο της απουσίας, ισως ο δρόμος μου να μην με ειχε φερει απο εδω,αυτό το χρονικό διάστημα, και για δες.....μετρωντας σημερα μου βγαινουν 3 μηνες...ακριβως....
      Να είστε όλοι γεροί και να τον θυμόσαστε με αγάπη.Αλλωστε τα λόγια ειναι πάντα φτωχά, ο καθένας πρέπει να βρίσκει εσωτερική δύναμη για τις απώλειες και μόνο η σκέψη και η πεποίθηση οτι απλά μεταβέβηκε στην αιώνια ζωή,αυτό μόνο μας παρηγορεί σαν ανθρώπους.....φιλια!

      Διαγραφή