Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ......



Δεν πρόκειται να κάνω γκρίνιες για την οικονομική κρίση και την κακή ψυχολογική μας διάθεση. Όοοοοοχιιιιιι......δεν πρόκειται να τους κάνω το χατήρι. Έτσι κι αλλιώς εμένα τα Χριστούγεννα μου προκαλούσαν πάντα μια ελαφρά μελαγχολική διάθεση και μάλιστα από τότε που μεγάλωσαν τα παιδιά μου, δεν είχα και σπουδαίο κίνητρο για δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας.
Αυτό που θυμάμαι πάντα ήταν το πολύ τρέξιμο, τα έξοδα, τα ψώνια, τα δώρα και το άγχος να τους ευχαριστήσω όλους.
Τώρα όμως που έχω απλοποιήσει τα περισσότερα πράγματα της ζωής μου, αρκούμαι σε έναν απλό στολισμό του σπιτιού μου και στη διοργάνωση των οικογενειακών τραπεζιών. Αυτά έτσι κι αλλιώς δεν τα γλυτώνω με τίποτα.....
Πιστεύω όμως πως όταν ο Θεός με αξιώσει ν’αποκτήσω εγγόνια, οι χαρούμενες γιορτινές μέρες θα έχουν άλλη διάσταση. Η παρουσία μικρών παιδιών σε συμπαρασύρει να βλέπεις τις γιορτές με άλλο μάτι.....Όσοι έχουν μικρά παιδάκια ή εγγονάκια, σίγουρα καταλαβαίνουν τί εννοώ.....
Όμως, έτσι «για το καλό» που έλεγε και η μάνα μου (εκεί να δείτε με τι φωταψίες και....βεγγαλικά γιόρταζε τα Χριστούγεννα και απορούσαμε πού έβρισκε το κέφι) κάθε χρόνο κάνω κάποια extra πράγματα για να είμαι κάπως στο πνεύμα των ημερών.

Ετοιμάζω λοιπόν ένα μίνι λευκό (και φαλακρό) δεντράκι που το έχω πολλά χρόνια αλλά εμένα μ’αρέσει πολύ (στο τέλος διπλώνει και μαζεύεται μαζί με τα φιογκάκια του στο πιτς...φυτίλι).





Στολίζω τις πιατέλες μου με τα ρόδια μου και τις  μπάλες μου που έχω κάνει από χαρτοπολτό.....







Ανάβω τα ρεσώ μου μέσα στα ποτήρια που έχω κάνει με ριζόχαρτο......



Κι ενώ όλος ο κόσμος κοντεύει να ...πτωχεύσει, εγώ φέτος απόκτησα κι ένα ολόκληρο χωριό και καταπάτησα και το δασάκι που ήταν από πίσω του......



Οι κόρες κάνουν ωραία μελομακάρονα κι εγώ κουραμπιέδες (αλλά κρατάνε μέχρι να βγάλω τη φωτογραφία.....μετά μετατρέπονται σε  «μαγική εικόνα», δηλ. εξαφανίζονται).



Τελικά μου φαίνεται ότι κάνω αρκετά πράγματα για τα Χριστούγεννα. Μήπως είμαι......Τραβάτε με κι ας κλαίω ??????......
Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλά. Με Υγεία, Αλληλεγγύη και κυρίως Ελπίδααααααα.....
Και του χρόνου να είμαστε ακόμα καλύτερα.

26 σχόλια:

  1. Ελενιτσα μου ,ευχομαι να ελθουν συντομα τα Χριστουγεννα που νεες φωτογραφιες θα πλαισιωσουν τις ηδη υπαρχουσες ομορφιες,τα πιο πετυχημενα δημιουργηματα σου!!Τοτε να δω κουραση, αλλα θαναι..γλυκεια η ατιμη!
    Η ατμοσφαιρα με τα ρεσω, πολυ μου αρεσει,ιδανικη για αποσυμπιεση και εμπνευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟ!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφρούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Όσον αφορά τα ρεσώ καλά είναι όταν μπορώ κι αράζω στον καναπέ μου....αλλά προτιμώ το τραπέζι με το δυνατό φως για να κάνω τις δημιουργίες μου. Πολλές ευχές και φιλιά και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένα μου "δευτεράκια"....χαίρομαι που σας άρεσε το χωριό μου (έχω κάνει ήδη ξεχωριστή ανάρτηση με εικόνες και οδηγίες...) και σας στέλνω πολλές ευχές και φιλιά για τις γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νένα, σ'ευχαριστώ πολύ. Μακάρι και του χρόνου να είμαστε καλά και να ξαναστολιστούμε. Πολλές ευχές και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρά μου...σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου τις έμμετρες. Να είσαι καλά και χρόνια πολλά και καλά και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΓΙΑ , ΝΑ ΣΤΟΛΙΖΩ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!!!
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
    ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΛΟΓΟΔΙΑΡΡΟΙΑ!!
    ΤΑ ΡΟΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΛΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ!!
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΕΙΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΕΤΟΙΜΟΥ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟΥ;
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!
    ΑΑΑΑ!!!!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και του χρόνου με υγεία, χαρά και ευτυχία, Ελένη μου! Να'σαι πάντα καλά! Το χωριό είναι όνειρο! Τελικά έφτιαξα κι εγώ !!!
    Πολλά φιλάκια και ευχές μέσα απ΄'την καρδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια Πολλά Ελένη μου!!!!!!! Θα έρθουν και τα εγγονάκια και τότε ποιος σε πιάνει!!!!!!Φιλιάαα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρένα μου γεια σου, χρόνια πολλά και καλά. Τα εγγονάκια ας έλθουν όποτε αποφασίσουν τα παιδιά μας και ο Θεός.
    Μερικά από τα ρόδια μου τα έχω στοκάρει πάρα πολύ καλά και τα έχω τρίψει επίσης. Σε μερικά έχω βάλει μια λεπτή στρώση από έτοιμο χαρτοπολτό. Επίσης σε μερικές μπάλες δοκίμασα και χαρτί με ίνες και μετά βάψιμο. Αλλά τώρα κάνω και νέες δοκιμές με άλλο χαρτοπολτό. 'Εσο έτοιμη για οδηγίες. Ευχές και φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέπη μου, ευχαριστώ για τις ευχές, αντεύχομαι και σε φιλώ. Θα σε επισκεφτώ για να δω αν ανέβασες κι εσύ το σπιτάκι σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σταυρούλα μου, χρόνια πολλά και καλά. Όταν έλθουν τα εγγονάκια να δούμε ποιός θα τα κυνηγάει να τα πιάσει....Οπότε τέρμα οι καλλιτεχνίες. Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελένη μου Χρόνια Πολλά κορίτσι μου, εύχομαι κάθε καλό για σένα και την οικογένειά σου.
    Με το καλό θα έρθουν και τα εγγονάκια. Εγω ένα περίμενα και μας ήρθαν δύο!!!!! χαχα Πράγματικά άλλα Χριστούγεννα περάσαμε φέτος. Στο εύχομαι απο καρδιάς τουχρόνου να έχετε μωράκια στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαράκι μου γλυκό....εκεί που ζεις στα ξένα, Χρόνια Πολλά και Καλά, να ζήσουν τα ζουζούνια σας και του χρόνου θα έχεις τους καλύτερους βοηθούς στο στόλισμα του δέντρου (χα χα χα...σαν να σας βλέπω). Μακάρι κι εμείς του χρόνου μαζί με τα κάλαντα να έχουμε τίποτα νανουρίσματα. Καλές γιορτές, φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημιουργία μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Πολλές ευχές και σε σένα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι περισσότερα στολίδια θα ήθελες από αυτά που έχεις ; Λίγα , καλά και χειροποίητα.Μην ξεχνάμε και τα ....καταπατημένα.
    Χρόνια πολλά Ελένη, με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σωσώ μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Να ευχηθούμε και για τους Μανώληδες (εμένα ο γιος μου). Χρόνια τους πολλά. Νομίζω Μανώλη λένε και τον συζυγάτο σου....ή κάνω λάθος. Σε φιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτο το λές λίγο στολισμα;;ολα τα εκανες μονη σου... τι καλήτερο...και εγώ μια απο τα ίδια ειμαι ..ενα δεντρακι μικρό μια σταλιτσα που το βαζω στην κουτα οπως ειναι και το βγαζω την επόμενη χρονια...τωρα πια που τελειωσε ο γλυκος βάσανος των εγγονιών....4 μεγαλωσα... χαλαλι τους...και τωρα που μαζευόμαστε όλοι 10 ατομα στο συνολο....Χριστουγεννα και πρωτοχρονια λεμε ιστορίες απο τα μικράτα τους τι ζημιες κανανε τα πρωτα τους λογάκια ..οταν τα πήγαινα και τα 4 στην εκκλησία να τα κοινωνήσω...χι..χι.. και τωρα δεν πατανε...τα σκασμενα...για τα εγγονια ελεγες και κοιτα πωα παρασύρθηκα...χι..χ το ιδιο θα παθενεις... να μου το θυμασαι...συμπεθερα....μου... να χερεσαι το γιό και να ειναι πολύχρονος....ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.....φιλώ σε γιορτινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια Πολλά Ελένη μου!...και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!Και ναι !!Τραβατε με κι ας κλαιω εισαι κι εσυ κι ολες εδω μεσα.Δεν καθομαστε καθολου.Εμενα αν με βαλεις να καθησω χωρις να ασχολουμε με κατι ΠΕΘΑΝΑ.Ελενη μου να ειμαστε καλα να χαιρεσαι την οικογενεια σου και του χρονου με υγεια.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και ευτυχία μαζί με τους αγαπημένους σου!!! Το χωριουδάκι σου το έχω ξαναθαυμάσει σε προηγούμενη ανάρτηση αλλά και όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ όμορφα...Και του χρόνου!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελένη μου Χρόνια Πολλά...
    Υγεία, δύναμη κι' ελπίδα σε σένα και τους αγαπημένους σου!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!!!!ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ελένη μου,Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να περάσεις τις γιορτές με αγάπη και υγεία!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή