Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο ΜΑΙΟΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ


Ο Μάιος μας έφτασε.....

Εμπρός...βήμα ταχύ,
Να τον προϋπαντήσουμε,
Παιδιά, στην εξοχή.

Παλαιότατο άσμα, που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Τότε, που ξένοιαστη παιδίσκη, χοροπήδαγα σαν το κατσίκι στα άκτιστα ακόμα οικόπεδα και τις αλάνες της γειτονιάς μου και μάζευα παπαρούνες, χαμομήλια και μαργαρίτες....
Μάλιστα θυμάμαι πως όταν φορούσα ένα κατακίτρινο ζακετάκι, γέμιζε διάφορα πετάρια και μαμούνια γιατί  με περνάγανε για...λουλούδι (όχι ότι δεν ήμουνα κιόλας.....)
Και μακάρι και σήμερα να περιοριζόταν σ’ αυτή την ενόχληση ο κύριος Μάϊος.....Αλλά δυστυχώς το προχώρησε και κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τυραννάει με τις αλλεργίες του που δεν με αφήνουν να σηκώσω κεφάλι........Γιαυτό και η απουσία από τη σελίδα μου τόσες μέρες.....εγώ που ήμουν τακτικότατη και ήθελα να είμαι εντάξει με το αναγνωστικό κοινό μου. Αλλά δεν γινόταν να γράφω κείμενα με ένα κεφάλι καζάνι....’Αλλωστε τα ηλεκτρονικά τα πειράζει, εκτός από τη σκόνη, και η υγρασία....κι έπρεπε να προφυλάξω και το λαπιτόπι από τη μύτη μου που έσταζε σαν χαλασμένη βρύση.....
Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν, εγκατεστάθηκα στο εξοχικό με μία τρομερή όρεξη για πάσης φύσεως δουλειές, με ιδιαίτερη προτίμηση  στην αγαπημένη μου κηπουρική, χωρίς όμως να υπολογίσω τις ελιές τις....ευλογημένες που αυτή την εποχή τυγχάνει να είναι και ανθισμένες και είναι η κύρια αιτία της αλλεργίας μου.
Μετά την εμφάνιση της καταρροής, οι πάσης φύσεως εργασίες σταμάτησαν, και άρχισαν τα αντιισταμινικά.
Για να μην σας αφήσω όμως παραπονεμένους δέστε κάποιες φωτό από τα άνθη μου, που εγώ τα απολαμβάνω μέσα από τα παράθυρα του σπιτιού....











Και μια τελευταία φωτό, που την αγαπώ πολύ....με κηπουρό τη φύση.

Πολλά ευωδιαστά φιλιά.....

10 σχόλια:

  1. Ελενιτσα,το Μαη σε στειλαμε να προυπαντησεις και μας αρρωστησες!!Μπηκε ομως ομορφα..δε μπορεις να πεις!Με τον ηλιο του ,τον καθαριο ουρανο,τη ζεστασια του..
    Αντε να συνελθεις..γιατι ο πανεμορφος
    κηπος σου εχει απαιτησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά σου Ελενίτσα ! Κι εσύ αλλεργική ?? Τα λουλούδια σου είναι πανέμορφα, τι κρίμα να τα κοιτάς από μέσα ! Τα λέμε.....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελένη μου, κατ΄αρχάς τα λουλούδια σου υπέροχα ξετρελάθηκα, εγώ δεν μπορώ να βάλω λουλούδια στην αυλή μου, παρά μόνο σε γλάστρες λόγω σκυλιών που μου τα χαλάνε.
    Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τις ανθισμένες ελιές. Τελευταία μετά απο συμβουλές γιατρού αλεργιολόγου, έχω μεγάλη ύφεση των συμπτωμάτων μου και η ζωή μου έγινε καλύτερη.
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι Αφρούλα μου.....όπως τα λες....τώρα χαπακώνομαι κάθε βράδυ με ένα αντιισταμινικό κι έτσι τη βγάζω τη μέρα.....και όντως ο κήπος μου που είναι παρατημένος από τον περασμένο Οκτώβρη έχει πολλές απαιτήσεις....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριάννα μου, είμαι αλλεργική τα τελευταία τριάντα χρόνια....κυρίως στο περδικάκι και την ελιά....αλλά είναι κάτι το αναμενόμενο πλέον...θα τα πούμε....πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Μαρία μου....έχω λουλούδια και στο χώμα αλλά και σε γλάστρες...το σκυλάκι είναι μικρό και δεν τα πειράζει....το πολύ πολύ να κατουρήσει καμιά γλαστρούλα. Η αλλεργία με βασανίζει 3ο χρόνια τώρα....ξέρω τί πρέπει να κάνω αλλά καμιά φορά δεν παίρνω από βραδίς το χάπι μου και την άλλη μέρα το πληρώνω ακριβά....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα κι από μένα!! Τι υπέροχα λουλούδια είναι αυτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη μου, καλό μήνα ! Μην ανησυχείς, κι εγώ έχω αλλέργία και ..φταρνίζομαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! Είναι απίστευτα κουραστικό! Αλλά αυτά έχει η ομορφιά των λουλουδιών και της Ανοιξης! Οι δε φωτο είναι τελειες! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχομαι να είσαι καλύτερα με την αλλεργία ..τι κακό κι αυτό ...εγώ εχω στα απορυπαντικα και στις ντομάτες..τα λουλούδια σου ειναι τέλεια!!!τα λατρεύω!!!!!!!!!!!!Θαυμασα τις φωτογραφίες σου ειναι καταπληκτικές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφα τριανταφυλλα κ λουλούδια,και μένα μου αρέσουν τα παχυφυλλα,και όντως οι κακτοι εχουν εντυπωσιακα άνθη.Ενω έχω χώρο Δυστυχώς η μέση μου δεν με αφήνει και κάποιοι Άλλοι λόγοι,όμως πραγματικά το να φροντιζειςεναν κήπο σου προσφέρει πολλά..Ευχομαι μια μέρα να τα κααταφερω λιγάκιΕΧεις σταματήσει να αναρτεις;Απο σένα έμαθα την τσιτσιμπυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή