Κυριακή 7 Απριλίου 2013

KOYMΠΑΡΑΔΕΣ (για καλό σκοπό)



Όταν πρόκειται να χαρίσω κάτι από αυτά που φτιάχνω, πρέπει απαραίτητα να το ονοματίσω από την αρχή. Δηλαδή να ξέρω  για ποιον το ετοιμάζω. Διαφορετικά δένομαι τόσο πολύ μαζί του που θέλω να παραμείνει στη συλλογή μου.

Κι επειδή από την πληθώρα των έργων εδώ μέσα μοιάζει πλέον με μαγαζάκι  και όλοι μου βάζουν πάγο είπα να πάρω πάλι μέρος σε ένα παζάρι με καλό σκοπό για να τους βουλώσω το στόμα.

Οι κουμπαράδες λοιπόν που έφτιαξα θα σταλούν στο παζάρι του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος στην Πάτρα που θα γίνει τον προσεχή Μάϊο.

Μάλιστα κάθε κουμπαράς θα πρέπει να συνοδεύεται και από ένα καρτελάκι που θα γράφει ένα μικρό μήνυμα. Δεν φτάνει λοιπόν που έστιψα το μυαλό μου για την κατασκευή και τη διακόσμηση, έπρεπε να επινοήσω και μήνυμα. Όχι απαραίτητα σχετικό με την οικονομία και την αποταμίευση αλλά τέλος πάντων με κάτι πρωτότυπο που να εμπεριέχει και κάτι από τη σοφία της ζωής. Λόγια μεγάλων ανδρών που λένε......εεεε τώρα ήλθε και η σειρά των μεγάλων γυναικών (δεν πιστεύω να εννοούν μεγάλων σε ηλικία γιατί θα θυμώσω κι αυτοί οι κουμπαράδες θα παραμείνουν στη συλλογή μου).

Σκέφτηκα λοιπόν να γράψω....φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι. Κλασική αξία αξεπέραστη (μόνο που θα είναι γραμμένο πάνω σε άλλους 100 τουλάχιστον)

Μετά μου ήλθε στο μυαλό το......μάζευε κι ας ειν’ και ρόγες....παλιομοδίτικο αλλά με καθαρό αέρα εξοχής.

Ααααα....δε με βλέπω να τη βγάζω «καθαρή». Γιατί, όχι τίποτε άλλο, αλλά έκανα αρκετούς και καταλαβαίνετε πόση φαιά ουσία πρέπει να ξοδέψω από την ελάχιστη που μου έχει μείνει ....

Λέω να  κρατήσω κι έναν για μένα με στόχο ν’αποταμιεύσω τα τέλη του αυτοκινήτου στο τέλος του χρόνου....ή έστω κάνα χαράτσι. Θα δούμε.

Προς το παρόν θαυμάστε τους ....











.... κι ευχηθείτε τους  να πουληθούν όλοι για το καλό του ιδρύματος και στο τέλος του χρόνου να είναι γεμάτοι...


45 σχόλια:

  1. Είναι όλοι τους πολύ όμορφοι!Μπράβο για την προσπάθεια σου.Καλότυχοι να είναι και πάντα γεμάτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά λόγια. Μακάρι να έχουν καλή τύχη οι κουμπαράδες μας και να πουληθούν άπαντες. Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  2. Κουμπαράδες για καλό σκοπό και για όλα τα γούστα!!!!
    Δεν θα μπορούσε να λείψει και το .....αγαπημένο zentangle από τις τεχνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να σε φιλήσω και να σε καληνυχτίσω.
      Φιλιά καληνύχτας Ελενίτσα.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς που έχουμε και τα παζάρια με τους κουμπαράδες και με προκαλούν να κάνω διαφορετικά πράγματα στον καθένα. 'Ετσι βγάζω το άχτι μου. Το zentangle "παίζει" παντού. Το έκανα και σε μπουκάλι (νέα παρτίδα ετοιμάζω, έμαθα κι άλλες τεχνικές). Τα φιλιά και την καληνύχτα τα έλαβα και σου τα στέλνω κι εγώ....

      Διαγραφή
  3. Λενάκι μου οι κουμπαραδες σου με ξετρελαναν!!!!!!!!ασε που λεω να σου κλεψω την ιδεα και να φτιαξω ενα κουμπαρα σαν τον κοκκινο με το σπουργιτη και τις νότες που μαρεσει....δεν πειραζει ε;
    μπραβο σου!!!!!!και με τα ποιηματακια μια χαρα θα τα πας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ντέμη μου.....δε χρειάζεται να παίρνεις άδεια. Εδώ μέσα όλοι έτσι δουλεύουμε. Να τους κάνεις με την ευχή μου και να έχουν επιτυχία. Τα στιχάκια με απασχολούν ακόμα πάντως. Ευχαριστώ και φιλάκια (στη ζουζούνα επίσης....)

      Διαγραφή
  4. θα τα βγάλεις πέρα και με τα μηνύματα εσύ Ελενάκι, δεν σε φοβάμαι! Υπέροχοι οι κουμπαράδες, εγώ να δω τι θα φτιάξω, που όπια ιδέα μου΄ρθει στο μυαλό, μετά από πολύ στύψιμο, τσουπ, τη βλέπω υλοποιημ/ένη από κάποια άλλη γειτόνισσα!τους εύχομαι να γίνουν ανάρπαστοι και να είναι πάντα γεμάτοι! Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρετούλα, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Από αύριο θα ψάχνομαι για μηνύματα. Μακάρι να με φωτίσει ο Θεός να βρω κάνα γουστόζικο. Ξεκίνα να τους φτιάχνεις και τρώγοντας έρχεται η όρεξη (η έμπνευση ήθελα να πω....) Ευχαριστώ πολύ και πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ!!!!!
    ΨΑΞΕ ΣΤΟ GOOGLE, ΓΝΩΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ!!!!!
    ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΟΥ,ΟΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΛΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ Ρένα μου, δεν το είχα σκεφτεί και με βοήθησες πολύ. Χαίρομαι που σου άρεσε η παραγωγή. Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο βρε Φώφη....θα το γράψω. Ωραία ιδέα. Χαίρομαι που σου άρεσαν και σ'ευχαριστώ πολύ. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς σε βρίσκω Ελένη μου, ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο που άφησες στο σπιτάκι μου... μεγάλη είναι η χαρά μου να σε γνωρίσω.. πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου... μάλλον εσύ είσαι η χρυσοχέρα.. όπως βλέπεις γράφτηκα στους αναγνώστες σου ώστε να ενημερώνομαι πάντα όταν ανεβάζεις νέα έργα.. Θα τα λέμε συχνά.. Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Marsia...ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και που έγινες fan του ιστολογίου μου, Χαίρομαι που σου αρέσουν τα έργα μου κι εγώ θαύμασα τα δικά σου (αυτό το απίστευτο κρακελέ πώς το καταφέρνεις τόσο καλά ???...). Σίγουρα θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα. Καλή εβδομάδα και σε σένα και πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  9. Είναι πολύ όμορφοι οι κουμπαράδες σου! Μου άρεσε πολυ- πολύ αυτός με το ηλιοτροπαιο. Μπράβο σου!!!
    (Μου έβαλες ιδέες: Εχω ένα ξυλινο κουμπαρά, τον ειχα φτιαξει μπας και αποταμιέψω τιποτα... αλλά επειδή βλέπω πως δεν γεμίζει, σκεφτομαι να τον μεταμορφώσω και να τον στείλω στην Πάτρα. Εκεί και τόπο θα πιάσει και εγω θα γίνω πλούσια στην ψυχή απο το αισθημα της προσφοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Xris Kat. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και άμα ξανάλθεις θα σου μπουν κι άλλες νέες ιδέες. Τον κουμπαρούλη σου να τον μεταμορφώσεις και να τον στείλεις για τα παιδάκια του Ιδρύματος. Κι εμείς να είμαστε πάντα καλά και να δημιουργούμε για καλό σκοπό. Τα φιλιά μου....

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα!Θαρρώ πως επικρατεί ντελίριο δημιουργικότητας,αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια "παραγωγή"!Είναι όλοι τους υπέροχοι ,όσο και ο σκοπός για τον οποίο τους δημιούργησες!Μπράβο και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ντελίριο είναι αλήθεια ότι εδώ και ένα χρόνο που επανεργοποίησα το μπλογκόσπιτο...έχει βαρέσει "κόκκινο". Κοιμάμαι κι ονειρεύομαι διαρκώς νέα έργα. Χάρηκα που σου άρεσαν. Μακάρι να πουληθούν και να πιάσουν τόπο. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  11. Οταν έχεις φύλαγε, σαν δεν έχεις δούλευε.
    Ευρούλι το ευρούλι γεμίζει το σακούλι.
    Οποιος βγάνει και δεν βάνει, γρήγορα στον πάτο φτάνει.
    Βοήθησα καθόλου???Τέλειοι οι κουμπαράδες σου.
    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφούλα μου, μ'έσωσες. Από αύριο αρχίζω να γράφω καρτελάκια. Θα χρησιμοποιήσω όλα τα ρητά, να είσαι σίγουρη. Χαίρομαι που σου αρέσουν κι έτσι θα σε βγάλω ασπροπρόσωπη χα χα χα. Η βοήθεια αξεπέραστη....φιλιά πολλά Μαράκι μου, να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  12. Αν τσεκάρησες οτι δεν αφορά ηλικιακά μεγάλες γυναίκες να το ξανασκεφτώ,γιατί εκεί είχα κολλήσει κι εγω Ελένη μου,χαχαχα Δυστυχώς έχω κολλήσει με κόλλα τόσο δυνατή που ξεκολλημούς δεν έχω...θα δω...
    Οι δικοί σου πάντως είναι εξαιρετικοί! Οσο για τα αποφθέγματα ιδέες πήρες και...πήρα!
    Φιλάκια πολλά Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρό είναι το μάτι τους και μεγάλη η κεφάλα τους αν μας θεωρήσουν "μεγάλες". Εγώ δεν έχω τέτοια κολλήματα καθόλου. Αφού νομίζω ότι πέρυσι τέλειωσα το Λύκειο....κι εκεί θα μείνω χα χα χα. Μια χαρά γίνανε οι κουμπαράδες τελικά κι εγώ τους καμαρώνω. Και ας είναι καλά οι φιλενάδες που μου δώσανε "σκονάκια" για τα μηνύματα. Φιλιά και σε σένα και καλή εβδομάδα να περάσουμε Χαρά μου. Να είσαι καλά....

      Διαγραφή
  13. Είναι πανέμορφοι!!! Εύχομαι να πουληθούν όλοι και να'ναι καλογέματοι! Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Marie μου, να είσαι καλά. Μακάρι να πουληθούν και να γεμίσουν τα παιδάκια που θα τους πάρουν χαρτζηλίκι. Φιλιά πολλά και καλή βδομάδα και σε σένα.

      Διαγραφή
  14. Ελενιτσα,αφου ονοματιζεις απο την αρχη τον αποδεκτη,ευχομαι η εμπνευση και η αγαπη με την οποια εφτιαξες τους κουμπαραδες να σου γυρισει απο τη Πατρα πολλαπλασιασμενη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αφρούλα μου, μακάρι να έχει επιτυχία το παζάρι με τις πωλήσεις του κι εγώ ας κερδίσω μόνο τη χαρά της δημιουργίας. Σε φιλώ πολύ.

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραίοι! Θέλω και γω έναν!
    http://tailorspy.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά θα έπρεπε να σε στείλω στην Πάτρα να τον αγοράσεις αλλά επειδή σε λυπάμαι, άντε πέρνα από τον πάγκο μου να διαλέξεις μοντελάκι. Φιλάκια....

      Διαγραφή
  16. Μπράβο σου!
    Ειλικρινά εύχομαι να πουληθούν όλοι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ερμιόνη μου. Μακάρι να γίνει έτσι. Εμείς πάντως τους φτιάξαμε με όλη μας την αγάπη. Φιλιά πολλά...και στις ζουζούνες σου.

      Διαγραφή
  17. μπάβο Ελένη μου είναι πολύ όμορφοι όλοι. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κατερίνα, χαίρομαι που σου άρεσαν. Είχαν μπόλικη δουλίτσα γιατί είναι όλοι διαφορετικοί. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή


  18. Σκέτα κουκλια όλοι τους,όσο για τα μηνύματα κάτι θα σκεφτείς, σιγά μη κολλήσεις εσύ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, ευχαριστώ πολύ και σιγά που θα κωλώσω εγώ με κάτι τέτοια. Να απλά...κουράστηκα μέχρι να τους τελειώσω και μετά θυμήθηκα ότι θέλουν κι άλλη δουλίτσα με τα καρτελάκια. Ας είναι καλά οι φιλενάδες με τα "σκονάκια"....Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  19. Μπράβο Ελενίτσα παραγωγή!!!!!! Και βέβαια θα πουληθούν όλοι...... είναι πολύ ωραίοι!!!
    Τώρα, αν θα είναι γεμάτοι στο τέλος του χρόνου.... επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω!!!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι αλήθεια ότι αυτή την εποχή είμαι πολύ παραγωγική. Μονομανία έχουν καταντήσει οι πάσης φύσεως χειροτεχνίες μου. Και το άγχος για το blogging. Μήπως πρέπει να με δει κάνας γιατρός ????. Μωρέ αν αγοραστούν από παιδάκια...όλο και θα τους περιφέρουν όταν έχουν επισκέπτες. Τα ίδια κάναμε κι εμείς. Και σε ένα πιτσιρίκι δεν μπορείς να αρνηθείς τον οβολό σου...χα χα χα. Σε φιλώ Φιλία μου....

      Διαγραφή
  20. Πολύ καλόγουστοι οι κουμπαράδες σου, Ελένη! Να'σαι καλά! Και καλό Σαββατοκύριακο να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πέπη μου, χαίρομαι που σου άρεσαν. Κι εγώ τους ήθελα απλούς και καλόγουστους. Για τους πιο απλούς έχω και παραγγελίες (από το οικείο περιβάλλον φυσικά, μη φανταστείς...), Να είσαι καλά και καλό σ/κ και σε σένα....Φιλιά.

      Διαγραφή
  21. Από δουλειά είναι απόλυτα καλοφτιαγμένοι! Το κρακελέ, το ντεκουπάζ, οι φωτοσκιάσεις τα ασπρόμαυρα ζωγραφισμένα από σένα απογειώνουν το αποτέλεσμα της άψογης δουλειάς σου!!! Οι ευχές μου ενώνονται με τις δικές σου για καλύτερα αποτελέσματα Καλό σου απόγευμα και πολλά φιλάκια από την τρελογιαγιά της Αλκηστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Έφη μου κι ευχαριστώ για τα κομπλιμέντα. Μακάρι να έχουν και καλά αποτελέσματα, όπως ευχήθηκες κι εσύ. Σ'ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά, καλό σ/κ και πολλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μακάρι φίλη μου και σίγουρα θα πουληθούν το είδα εδώ στη πόλη μου αρκεί να βάλετε καλές τιμές όπως εδώ η Ρένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε, με όλη μας την καρδιά. Τις τιμές θα τις κανονίσουν οι Κυρίες των Πατρών και μακάρι να είναι προσιτές για να πουληθούν όλοι. Σε ευχαριστώ και σε φιλώ....

      Διαγραφή
  24. Πέρασα να ξαναδώ τους κουμπαράδες σου για τους οποίους μιλήσαμε στο τηλέφωνο -μπάς και αντιγράψω και καμμιά ιδέα γιατί έχω μείνει πολύ πίσω, χαχαχα!!!!! Αυτοί με τα στένσιλς είναι όντως πολύ σικάτοι!!
    Φιλάκια, Ελένη μου !!! Πέρνα να δείς τί έφτιαξα!!!!

    Α, θα το ξεχνούσα...το laptop μου είναι ΟΚ, μόνο το τροφοδοτικό είχε καεί. Παραγγείλαμε ένα από U.K. (!) στην μισή τιμή απ'ότι εδώ! Νά'σαι καλά που μου σύστησες τον νεαρό τεχνικό.
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε πάρω αύριο τηλ. γιατί έπαθα τενοντίτιδα και υποφέρω πολύ...και δε μπορώ να γράψω. Φιλάκια, καληνύχτα.

      Διαγραφή
  25. Ελενίτσα, μόλις τώρα είδα το μήνυμά σου αλλά είναι αργά για να σου τηλεφωνήσω.... περαστικά σου!!! θα σε πάρω αύριο! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή