Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ....



Εδώ και λίγο καιρό, ο σκυλούκος μας άρχισε να βαριέται την ξηρά τροφή και άρχισε απεργία πείνας. Βλέπετε αυτός δε χαμπαριάζει από ...οικονομική κρίση και περικοπές εξόδων κι έτσι, επειδή τον λυπηθήκαμε, αναγκαστήκαμε, μαζί με τα δικά μας φαγητά να του δίνουμε και κάποια σε κονσέρβα. Ευτυχώς που υπάρχουν αρκετές σε πολύ οικονομική τιμή κι έτσι δεν μας στοιχίζει και πολύ. Εμένα στο μεταξύ μου ερχόταν συνέχεια στο μυαλό το γνωστό δημώδες άσμα του ’21...ολίγον παραλλαγμένο βέβαια και συγχωρέστε με γι’αυτό....

Για δες καιρό που διάλεξε
Ο σκύλος μας ν’ αλλάξει
Διατροφικές συνήθειες
Τώρα που τα μνημόνια
Μας έχουν...ξετινάξει.

Οι άδειες κονσέρβες λοιπόν, στην αρχή έπαιρναν την άγουσα για τον κάδο ανακύκλωσης (διότι τυγχάνω φανατική του εν λόγω σπορ) αλλά μια μέρα, καθώς τις ξέπλενα πριν τις πετάξω, κάποια χάρτινη ετικέτα ξεκόλλησε και μου άρεσε πολύ το ωραίο inox κουτάκι που κρυβόταν από κάτω και που μέχρι τότε δεν το είχα προσέξει καθόλου. 


 Τώρα όμως, που το super υποψιασμένο και παμπόνηρο  μάτι μου γυαλίζει σε κάθε τί που με προκαλεί και με εμπνέει, δεν μου πάει η καρδιά να τα πετώ, αντίθετα τα κρατώ για διάφορες χειροτεχνίες αφού πρώτα καθαρίσω καλά τις κόλλες από τις ετικέτες τους με βενζίνη ή ασετόν και κατόπιν τα ασταρώσω με αστάρι νεφτιού για μέταλλα.


Εχω μαζέψει τόσες τενεκεδένιες κονσέρβες....που άνετα θα μπορούσα να φτιάξω μια ολόκληρη τενεκεδούπολη (αυτό γράφτηκε για να δικαιολογήσω τον τίτλο της σημερινής ανάρτησης χα χα χα.....τί σου είμαι η πονήρω.....ή όπως αλλιώς πέστε με....έχετε το ελεύθερο...)
Ήδη έχω αρχίσει και μεταμορφώνω κάποιες απ’αυτές με ντεκουπάζ.....


,






Σε κάποια άλλα, σκέφτηκα να πλέξω με το βελονάκι θηκούλες (καιρό είχα  να το πιάσω στα χέρια μου....) και μερικές τις άφησα σκέτες ενώ κάποιες άλλες τις στόλισα με διάφορα στολίδια έτσι...για γούστο)





Όπως θα διαπιστώσατε, τα έργα της σημερινής ανάρτησης ήταν πολύ πολύ εύκολα και ολίγον παιδικά......αλλά τί να κάνουμε ????.....μερικές φορές πρέπει να εκφράζεται και το παιδί που κρύβω  πάντα μέσα μου (όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο).

 Σας χαιρετώ και σας στέλνω τα φιλιά μου......
 
 




44 σχόλια:

  1. Αν ο Πακης, που αγαπα πολυ τη κυρα του, υποψιαζοταν οτι οι κονσερβες του θα ερεθιζαν το δημιουργικο της ενστικτο και θα μετατρεπονταν σε πανεμορφα εργα τεχνης,...θα τις ειχε αποζητησει νωριτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι λέω, ευτυχώς που ο σκυλούκος σου άλλαξε διατροφικές συνήθειες εν καιρω κρίσης, γιατί διαφορετικά το μάτι σου δεν θα ήταν τόσο υποψιασμένο και εμείς δεν θα απολαμβάναμε, εκτός από το χιούμορ σου, και τα όμορφα δημιουργήματα σου.Καλό βράδυ και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νά`ναι καλά ο σκυλούκος σου!...Χάρη σ`αυτόν γίνανε όλα αυτά τα έργα!...
    Πολύ όμορφα Ελένη μου όλα!...και είμαι σίγουρη ότι θ`ακολουθήσουν κι`άλλα πολλά!
    Όμορφη Κυριακή να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''κακουργα '' μου χρυσοχερα τιποτα δεν σου ξεφευγει ,το μετατρεπεις και του δινεις μια δευτερη ευκαιρια ζωης
    σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφα έγιναν τα τενεκεδάκια σου Ελένη μου!
    Από τότε που μου είπες για τις κονσέρβες, είχα αρχίσει κι εγώ να μαζεύω από τις γατοτροφές (εγώ δεν έχω Πάκη!!!). Και μου πιάνουν μια ολόκληρη γωνιά!!! Αλλά ψιλοβαριέμαι να τις φτιάξω....πόσες να κάνω και πού να τις δώσω? Για πές καμμιά ιδέα ..τί τα έκανες τόσα πολλά που έφτιαξες???
    Φιλιά και καλή Κυριακή !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφρούλααααα.....λες ο Πάκης να το είχε διαισθανθεί ότι η κυρά του έψαχνε υλικό για ανακύκλωση ???....ικανό τον έχω πάντως....χα χα χα. Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρμονία μου, πες το ψέμματα.....δεν ήταν τυχαίο, αλλά μοιραίο φαίνεται. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρυσούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σου άρεσαν. Πολλά οφείλονται στον σκυλούκο τα τελευταία τρία χρόνια που τον απόκτησαν...και δεν αφορούν μόνο τενεκέδες....Φιλιώ πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειρήνη μου....αυτό δεν είναι χόμπυ αλλά πάθηση βαριάς μορφής. Πουθενά δε λέω να σταχτοκωλιάσω η άτιμη....χα χα χα. Σαν την πεταλούδα, λίγο από δω...λίγο από κει. Πολλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαριάννα....έχουν φύγει αρκετά κομμάτια. Πήραν τα παιδιά μου για μολυβοθήκες, πινέλα κλπ. Κάποια άλλα θα πάνε για "αγαθοεργίες". Πρέπει να κλείσω θέση και στον Άγιο Πέτρο....χα χα χα....Κάποια θα τα παω στο εξοχικό εντελώς άβαφτα και θα τα βάλω στο παράθυρο της κουζίνα με αμάραντους κλπ.....και άμα συναντηθούμε θα πάρεις κι εσύ το κατιτίς σου....(έχεις λαμβάνειν και τα περσυνά που σου έταξα...δεν τα ξεχνώ) Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά τα χεράκια σου Ελενίτσα μου τι φτιάχνουν.!!!!Μήπως να αλλάξω και εγώ διατροφή στα σκυλιά μου, που τα έχω σε δίαιτα με την ξηρά τροφή??
    ΄καλημέρα καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Ελένη μου!!! μου άρεσε πολύ το ποιηματάκι σου πολυ πλάκα!!!Βάζεις και μια κουταλιά ελαιόλαδο στο φαγητούλι του εεε;;;; Τα κουτάκια σου είναι πολύ όμορφα καλά λές είναι κρίμα να τα πετάμε αφού μπορούν να μεταμορφωθουν και να γίνουν και χρηστικά.Γειά στα χέρια σου!!!φιλάκια και καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άάάάάάάλλα μικρόβια βγήκαν ....τσάρκα στην γειτονιά και δεν εννοώ το βελονάκι.
    Όσες πιστές ....προσέλθετε!!!
    Ήδη η μία το μαρτύρησε.Και γιατί όχι.
    Μπορεί εσύ να τα χαρακτηρίζεις παιδικά -τα τενεκεδοκουτάκια-είναι όμως ευπαρουσίαστα, καλαίσθητα και σε βοήθησαν να.....εκτονώσεις τον καλλιτεχνικό σου οίστρο.
    Λέω ψέμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρία μου, φαντάζομαι ότι εσύ θα χρειαστείς μεγάλα κουτιά για σκύλους. Εχω κι εγώ αρκετά απ'αυτά αλλά επειδή σκέφτομαι να τα κάνω ανθοδοχεία θα ακολουθήσω άλλες τεχνικές και περίμενε να πάρεις ιδέες..... Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν. Σε φιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νάσια, σ'ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου άρεσαν. Και βέβαια μπαίνει λαδάκι και μάλιστα κρητικό, δικό μας. Σε φιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σωσώ μου, χαίρομαι που σου άρεσαν και να ξέρεις το εκτιμώ πολύ γιατί είσαι....εγνωσμένου καλού γούστου, κυρία μου. Πάντως το βελονάκι το απόλαυσα. Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φανταστική η μεταμόρφωση στα κουτάκια απο τις κονσέρβες!Απίθανα έγιναν!Μπράβο!Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραία η ανακύκλωση των κουτιών, είδες; όταν η ζωή σου βέρνει κουτιά, πρεπει να ανταποκρίνεσαι!
    Αν συνεχίσει να έχει τις ίδιες προτιμησεις στο φαγητό του, το καλοκαιρι να κάνεις μερικά φαναρακια τρυπώντας τα και φτιαχνοντας σχέδια με μια προκα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντε από κει εσύ και το θεότρελο παιδί που κρύβεις μέσα σου!!!!!! Μας έχεις τρελάνει πια με τις ιδέες σου!!!!!!Ωρες είναι να με κάνεις να ξαναπιάσω το βελονάκι...... Μ' αρέσει που για όλα ευθύνεται ο Πάκης!!!!!!χοχοοοο!!!!!! "Τενεκεδούπολη" είσαι ωραία τρανή....τενεκεδούπολη σε αγαπάμε πολύυυυυυυ!!!!!!!Φιλιααααά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σπυριδούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σου άρεσαν κι εσένα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νίκηηηηηη....άντε, τα ίδια sites βλέπουμε μου φαίνεται. Τα έχω υπ'όψιν μου αυτά με τις πρόκες και θα τα κάνω οπωσδήποτε. Σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχ βρε Σταυρουλίνι μου, με έκανες και γέλασα. Γιατί ????.....μήπως με τον χαρτοπολτό δεν παίζω ωραία ???....Τελικά οι χειροτεχνίες μου φαίνεται ότι είναι παλιμπαιδισμοί και οι καλλιτέχνες (σαν εμάς τρομάρα μας...) είναι πάντα μεγάλα παιδιά. Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ ομορφα Ελενη μου ,μπράβο σου ,όταν υπάρχει φαντασία..
    Φιλιά!!
    Καλή εβδομαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ομορφες, καλαίσθητες οι τενεκεδένιες δημιουργίες σου! Καλή εβδομάδα να'χεις και καλές τενεκεδοδημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τάνια και Πέπη...
    Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και χάρηκα πολύ που σας άρεσαν και τα βρήκατε καλαίσθητα. Σας φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ μου άρεσε συμπεθερα ..που εγινε ο γαμπρούλης μας εκλεκτός στα φαγητα..χι.χ.ιχ..αυτο θα πεί οτι εχει καλή ανατροφή..χι.χ.ι.. ασο για τις παιδικέ δημιουργίες σου οπωα λές...(εγώ δεν τις βλεπω ετσι) δεν μου λές;; αν δεν παιξουμε τωρα που ειμαστε παιδια πότε θα παιξουμε;;; χι..χι..υ.γ. τα ντεκουπαζ σου εξοχα....σνιφφφφφ ..εγω πότε θα μαθω;;;φιλώ σε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εσάς ο σκυλούκος εμείς με τόσες γάτες αν μη τι άλλο είμαστε πλούσιοι σε κονσερβουκούτια. Πολύ όμορφα όλα και καλή συνέχεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βρε Ελενάκι μου... Το έκανες το θαύμα σου πάλι! Λάτρεψα την πεταλούδα!Την καλημέρα μου και μια όμορφη εβδομαδα να εχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άσε παιδί μου ελεύθερη την παιδικότητα σου να αποδώσει....., προσωπικώς εντυπωσιάστηκα απ' το ντενεκεδομάνι!!! Έγιναν πανέμορφα και είναι πολύ ωραία για δωράκια με ένα μικρό φυτούλι μέσα. Άκρως δημιουργικά τα χεράκια της Ελένης μας!!!!!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Tέλεια, τέλεια, τέλεια !
    Τι παιδικά λες, πολύ καλόγουστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρουλάκι μου, είναι γεγονός ότι τώρα τελευταία ο Πάκης έχει γίνει δύσκολος κι εκλεκτικός. Εγώ έκανα προσπάθειες να τρώει απ'όλα...μέχρι κρεμμύδια ξερά να πιάνει στον αέρα. Αλλά δεν τα κατάφερα και φοβάμαι ότι η "νύφη" εμένα θα κατηγορήσει στο μέλλον...κι όταν του δίνει κονσέρβες θα της λέει όλο νοσταλγία.....Μου θυμίζεις τη μάνα μου....χα χα χα. Κι αυτή θα του πετάει το κονσερβοκούτι στο κεφάλι, και πολύ καλά θα κάνει χα χα χα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σου Φώφη μου.....άσε...μας φάγανε και τις δυό μας τα φιλοζωϊκά αισθήματα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανναστέλλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου άρεσαν τα έργα του....νηπιαγωγείου. Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ελευθερία μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Να είσαι καλά. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φιλία μου, όντως "Τα παιδία παίζει"....τί άλλο μπορούσα να κάνω με τα κονσερβάκια ????....Τα υπόλοιπα άβαφτα που έχω λέω να τα δωρήσω στον παιδικό σταθμό της γειτονιάς μου για να τα στολίσουν. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σοφία μου, σ'ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου άρεσαν. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κατερίνα (Κυκλάμινο), σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και χαίρομαι που σου άρεσαν τα τενεκεδάκια μου. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ελένη ευρηματική και ατελείωτηη!!! Υπέροχα τα αξιοποίησες τα τενεκεδάκια και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσεις και με άλλες τεχνικές, ο σκυλούκος να είναι καλά και να μην αλλάξει σύντομα διατροφικές συνήθειες, γιατί αν το ρίξει , ας πούμε, στα ζυμαρικά;;;;Τί γίνεται:::
    Φιλάκια πολλάααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σας Χρυσομέλισσες...τί κάνετε κοριτσάκια μου ????...χαίρομαι που σας άρεσαν τα τενεκεδάκια. Αν το ρίξει στα ζυμαρικά, το πολύ πολύ να σας γράψω συνταγές μαγειρικής για σκυλάκια με βάση τα ζυμαρικά. Σιγά να μην κολώσω σε κάτι τέτοια....χα χα χα. Σας αγαπώ και σας φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και δε με λες πονηρο-πονήρω μου ! Το ντεκουπάζ έγινε με χαρτιά δικής σου εκτύπωσης ;;; Διότι πολύ το κατέχεις βλέπω το άθλημα ! Και βελονάκι βλέπω ε ;;; Τί είσαι εσύ βρε παιδί μου !!! Αστείρευτη !!!!! Φτου φτου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα Φωτεινάκι μου....τα χαρτιά είναι δικής μου εκτύπωσης, σε inkjet printer, σε χαρτί 60 γραμμαρίων και ψεκασμένο με λακ πριν το κολλήσω. Το βελονάκι που θαύμασες είναι...αστείο ποσόν. Εχω κάνει παλιότερη ανάρτηση με δαντέλλες και κοφτά που είναι...αριστουργήματα. 'Οχι παίζουμε....Χαίρομαι που σου άρεσαν. Να αναμένεις κι άλλες πονηριές στο μέλλον, με άλλες τεχνικές. Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Είσαι καταπληκτική ......συγχαρητήρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή