Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΚΑΜΠΟ



Αυτό κι αν ήταν σούργελο. Απορώ ακόμα με τις κόρες που το περιμάζεψαν και μου το κουβάλησαν στο σπίτι. Εγώ δεν θα το έρριχνα ούτε μέσα στη φωτιά. Θα πρόσβαλα το τζάκι μου και την αισθητική του.





Όμως, επειδή αν δεν το αποδεχόμουν για αποκατάσταση θα ήμουν σαν «τον δάσκαλο που δίδασκε και  νόμο δεν εκράτει»....και για να μη δώσω το κακό παράδειγμα κι απογοητεύσω τα τέκνα μου, στρώθηκα και το έφτιαξα.

Κατ’ αρχήν έπρεπε να αναπληρώσω το σανιδάκι που του έλειπε. Το βρήκα από ένα παλιό συρτάρι και ταίριαξε...γάντι μιλάμε.

Μετά το πέρασα ένα χέρι με υγρό για τα γνωστά μαμούνια που έτσι κι εγκατασταθούν στο σπίτι σου μπορεί να σου ροκανίσουν ολόκληρη την επίπλωση και τέλος το αστάρωσα με βελατούρα κι έβαψα και τα ποδαράκια του.



 Στη γωνία του σπιτιού μου βρίσκεται το εργαστήρι ενός εξαιρετικού, νεαρού ταπετσέρη. Πέρασα μια μέρα και του κλάφτηκα κι αυτός με λυπήθηκε και μου έδωσε δυό τρία αφρολέξ που είχε βγάλει από έπιπλα προς επισκευή και τα είχε για πέταμα. Να  θυμηθώ  να του πάω ένα δωράκι για ευχαριστίες και καλόπιασμα γιατί από τις συχνές επισκέψεις μου καμιά μέρα μπορεί να καλέσει την ...Αστυνομία. Άσε που μπορεί στο τέλος να με δει και ανταγωνιστικά....

Στη συνέχεια, σειρά είχε το κουκούλωμα των αφρολέξ με το ειδικό μαλακό υλικό που τυλίγουμε τα μαξιλάρια.




 Στη φωτό βλέπετε την επισκευάστρια με φιλοδοξίες....ταπετσέρη (και βάλε...)






Στο τέλος, το έντυσα με ένα πολύ αγαπημένο μου ύφασμα που μου είχε περισσέψει από άλλα μαξιλάρια και σκέφτηκα να μην το καρφώσω μόνιμα αλλά να το ράψω σαν καλυμματάκι για να βγαίνει και να πλένεται (σιγά που θα αγόραζα τα ειδικά για έπιπλα καρφάκια –καμπαράδες λέγονται- για το σούργελο του πεζοδρομίου...χα χα χα).



 Νομίζω ότι απέκτησε μια αρκετά αξιοπρεπή εμφάνιση, την καλύτερη που του άξιζε. Ενώ ο Πάκης δεν έχασε την ευκαιρία να κατσικωθεί επάνω του και να το εγκαινιάσει......φορώντας το χειροποίητο πλεκτό ζακετάκι του επειδή προσφάτως κουρεύτηκε.....και ντρέπεται να κυκλοφορεί γυμνός.


Σας φιλώ και οσονούπω ετοιμάζονται κι άλλα αξεπέραστα κομμάτια.

41 σχόλια:

  1. οι κόρες είχαν δίκιο ο πάκης συμφωνεί και εμεις το ίδιο.
    κάνε και μια ανάρτιση για το πλεχτό του νεαρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα, σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη και χαίρομαι που σου άρεσε. Για το πλεκτό του Πάκη σκέφτηκα να το προαναγγείλω στη σημερινή ανάρτηση αλλά δεν είμαι έτοιμη ακόμα. Η συλλογή του περιλαμβάνει κι άλλα κομμάτια....χα χα χα. όλα πλεκτά αλλά σκέφτομαι να του κάνω και κάτι σε μακό....υψηλή ραπτική μιλάμε. Σε φιλώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκανες το θαύμα σου και πάλι!!!!! Το ύφασμα είναι υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά εσύ συμπεθερα...πας να μας τρελανεις....ξεπερασες και τον συμπεθερο.. στις επιδιορθώσεις....καλέ;;; αυτο αγινε αγνώριστο!!!!!με την καλή εννοια... να μην το δει ο Σμαραγδακης....και μου πεί... ορίστε προκομενες γυναικες... οχι σαν και σενα.... που μονο ξερεις να πλεκεις...χι..χιχ..αλλα και ο Πακης συνφωνει απολυτα νομιζω...αφού στρώθηκε να παρη πόζα επανω στο καινούργιο απόκτημα......κουκλος ειναι ...δωστου ενα φιλακι .. πολλα φιλακια και απο μενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι απαιχτη. Και ταπετσέρισα!!!!!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας. Περιμένω καινούργια κατορθώματα με αγωνία.
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σούργελο ,σούργελο, το έκανες όμως ωραιότατο!!!!!Συμφωνεί μάλλον κι ο Πάκης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελένη μου άπαιχτη η μεταμόρφωση!!! το ύφασμα ωραιότατο αλλά θα το προτειμούσα με γκρί πόδια το σκαμνάκι σου γειά στα χέρια σου!!!!Μ άρεσε που σε είδα όμορφη και κομψή να δουλεύεις!!! Ο πάκης κουκλί και το πλεκτό του πολύ όμορφο!!!Πολλά φιλάκια χρυσοχέρα και καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!!!
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ , ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΜΑΣΤΕΡ!!
    ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
    ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελένη μου τι έκανες πάλι!!!!
    Μου αρέσει και το ύφασμα πολύ!
    Ο Πάκης εγκρίνει ανακύκλωση, δικός μας είναι κι αυτός!!!!!!!Δώς του ένα φιλάκι από εμένα και την Μπέλλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αααα...φιλεναδα σημερα εσκισες!!
    Οσο εβλεπα τα ..αιωρουμενα, ξεφτισμενα ξυλα, ελεγα..να δουμε πως θα τα σουλουπωσει!!Που να φαντασθω την εξελιξη!!Παντως εχω την υποψια οτι το τραπεζακι ηταν ηδη μεταλλαγμενο,γιατι ειδα ωραιοτατα ποδια,που δεν συνδυαζονταν με την επιφανεια!Το μυαλο σου ομως βρηκε τη λυση!!Ξεπερασες και τη Χρυσανθη στο ταπετσαρισμα!!Ειδες που διατηρεις σιλουετα με τοση ασκηση!!Το ..σφυροδρεπανο γιατι μας το κουνας απειλητικα;;Εμεις απλα σε θαυμαζουμε..και το Πακη βεβαιως ,βεβαιως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή κι αν είναι μεταμόρφωση!!
    Αγνώριστο έγινε κι ας είχε τα χαλια του, μαλλον θα πρεπει να ανησυχεί ο ταπετσέρης!
    Καλά το μοντέλο με το πλεκτό του είναι κουκλί!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίο το σκαμπό. Ποιός να ήξερε τι έκρυβε στο....βάθος του , αν δεν μας το έδειχνες.
    Και επιτέλους, ετοιμάσου και μην κάνεις προαναγγελίες.
    Όλοκληρη την νέα γκαρνταρόμπα θέλουμε με ή χωρίς το μοντέλο.
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χμ, μάλλον πρέπει να ανησυχεί ο ταπετσέρης!! Αλλά και ο επιπλοποιός, και ο μπογιατζής, και..και....!!! Τι να πώ, Ελένη, το'κανες κουκλί το σκαμπό!! Και απ'ότι διαπιστώνω την ίδια γνώμη έχει και ο Πάκης!! Φιλιά και καλή εβδομάδα να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευγενία μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Το ύφασμα είναι το γνωστό από το ΙΚΕΑ, το οποίο υπάρχει και σε μονόχρωμο αλλά και με ασπρόμαυρα λουλούδια. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρουλάκι μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Παλιότερα και ο δικός μου ο Σμαραγδένιος έκανε....παπάδες. Τώρα τους παπάδες τους ανέλαβε η..."παπαδιά" (ή σιγανοπαπαδιά....) που τόσα χρόνια δεν είχε βάλει ούτε ένα καρφί στον τοίχο αλλά η ανάγκη την έκανε ν'ασχολείται με τα πάντα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρία....τί να σου πω....με πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες που λένε κι έχω άπειρες προτάσεις για αναπαλαιώσεις. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Marileni....μια χαρά έγινε το σούργελο και βολικότατο. Πάει παντού γιατί είναι και ελαφρούλι. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νάσια....Αν τα έβαφα σκούρα τα ποδαράκια θα ήταν πολύ μουντό το σύνολο. Σκέφτηκα ότι ανοιχτόχρωμα θα ταίριαζαν με το λευκό του μαξιλαριού. Όσο για την κομψότητα ένα θα σου πω. Πριν μερικά χρόνια που πήγα να μαζέψω κάτι ελιές στην Κρήτη, στις φωτό η πέρλα ήταν πάλι παρούσα. Και είχε πέσει πολύ γέλιο...Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρένα.....αυτό το τελευταίο με προβληματίζει. Δε με σταματάει τίποτα ομολογουμένως, με αποτέλεσμα να είμαι μέσα σε ένα πέλαγος ιδεών και κατασκευών....Λίγο από δω, λίγο από κει....ημιμαθής σε όλα. Σε φιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου Έφη μου. Κι εμένα μ'αρέσει το ύφασμα. 'Εχω βάψει και 2-3 τοίχους με το φόντο αυτό. Είναι το αγαπημένο μου. Χαίρομαι που σου άρεσε και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Το λίφτινγκ στο σκαμπό πέτυχε εκατό τοις εκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άφρα.....ένα καφάσι ανάποδο ήταν φαίνεται (σαν ανάποδο...γαμώτο που λένε και οι νέοι) και του είχαν κοτσάρει τέσσερα ποδαράκια. Τη δε Χρυσάνθη δεν την ξεπερνάει κανείς. Μιλάμε...επιστήμονας η γυναίκα. Η κομψότης οφείλεται στα κεφαλοκλειδώματα που κάνω κατά τη διάρκεια των κατασκευών...αλλά και σε πολλά άλλα. Το σφυροδρέπανο το κράδαινα μάλλον προς το γιο που με φωτογράφιζε. Ο Πάκης μάλλον δεν θαυμάζει τις δημιουργίες της κυράς του γιατί δε βρίσκει εύκολα την ευκαιρία να κουρνιάσει στην ποδιά της. Το σκαμπώ όπου νάναι θα...κατουρηθεί για εκδίκηση. Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νίκη, σ'ευχαριστώ πολύ. Στον ταπετσέρη είπα ψέμματα ότι θέλω να κάνω ένα μαξιλάρι για να ξεκουράζω τα πονεμένα πόδια μου. Σιγά να μη του έλεγα ότι θέλω τα αφρολέξια για το σκαμπώ. Το μοντέλο Πάκης κάνει ό,τι μπορεί για να με μπερδεύει με τις φωτογραφήσεις....σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σωσώ, το σκαμπώ είναι απ' έξω κούκλα και από μέσα...πανούκλα. Η κολλεξιόν του νεαρού μου είναι έτοιμη από πέρυσι...απλά καλά θα ήταν να δώσω και μερικές οδηγίες για το πλέξιμο. Πάντως, για σένα που ξέρεις, ξεκινάω από το λαιμό, όπως κάνουμε τα μπεμπέ ζακετάκια και το κάνω ρεγκλάν. Κάποια στιγμή θα το αποφασίσω να το παρουσιάσω με οδηγίες. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σου Πέπη μου. Μωρέ όλες οι ειδικότητες πρέπει να μου γυρίσουν την πλάτη που τους παίρνω τις δουλειές. Ηλεκτρολόγος πάντως δεν πρόκειται να γίνω ούτε στη μέλλουσα ζωή. Το τρέμω το ρεύμα.....σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δημιουργία μου....το λίφτινγκ του σκαμπώ μια χαρά έγινε και μάλιστα τζάμπα. Αν είχα λεφτά θα έκανα κι ένα για μένα...χα χα χα. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εισαι θεα!Την μεταλαξη του σκαμπο να θαυμασω!Το στυλ στο καρφωμαμε το κολιε?η το μοντελο με το χειροποιητο πουλοβερ [σκετος γλυκας]να εισαι καλα φιλακια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπορεί να μη χαράμιζα ούτε ματιά στο ανακυκλωμένο αλλά τελικά δικαίωσες τις επιθυμίες των ρακοσυλλακτών και θριάμβευσες! Τώρα περίμενε τη συνέχεια...
    Αφού εγκρίνει ο Πάκης (Θεός!),σιγά μην υστερούσα εγω!
    Φιλάκια πολλάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μα τι γίνεται με σένα βρε Ελένη!
    Ότι πιάσεις το κάνεις αγνώριστο και πάντα προς το καλύτερο!
    Μπράβο σου για ακόμα μια φορά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τί σούργελο, παιδί μου ;;; Αυτό έγινε υψηλής αισθητικής έπιπλο !!! Και ταπετσέρης μου έγινες τώρα ! Βρε κάνε κράτει ! Τί θα γίνει ο νεαρός ταπετσέρης της γειτονιάς ! Καλά, εκεί που είπες ότι θα φωνάξει την ... Αστυνομία, έβαλα κάτι γέλια !!! χαχαχαχαχα Σε μεγάλο κίνδυνο σε βάζει η ανακυκλωτίτιδα !!!! Φιλιά πολλά, πονήρω μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΧ βρέ Ελένη με τις υπέροχες δημιουργίες σου !!! Το σκαμπώ το μεταμόρφωσες με τόση τέχνη και μαστοριά που έγινε έπιπλο περιωπής και υψηλής αισθητικής, το εκτίμησε δεόντως και ο γλύκας ο Πάκης!!!Τώρα οι κόρες μας θέλουνε να μας κουβαλήσουνε μισοχαλασμένα έπιπλά για ολοκληρωτική αναμόρφωση και τα τετράποδά μας απαιτούν γκαρνταρόμπα "σαν του Πάκη" Παρακαλούμε για οδηγίες βήμα-βήμα το συντομώτερο... γιατί εσύ άναψες τις φωτιές, εσύ πρέπει να τις σβήσεις....Φιλιά πολλά χρυσοχέρα μαστόρισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σου Ρίτα μου....ναι, ολόκληρο το πακέτο είναι τέλειο ομολογουμένως....με τον Πάκη πάντως να κλέβει την παράσταση...χα χα χα. Χαίρομαι που σου άρεσαν όλα και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεια σου Χαρά μου. Πρόεδρος των απανταχού ρακοσυλλεκτών και σκουπιδιαραίων μπορώ να πω ότι θα γίνω στο τέλος. Αντί να κάτσω να ασχοληθώ με κάτι πιο ευγενές....το έχω ρίξει στα "σκληρά" τελευταίως. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ερμιόνη μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Είναι αλήθεια ότι έχω πάρει μεγάλη φόρα. Σε φιλώ και δώσε φιλάκια και στα ζουζούνια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φωτεινούλα μου, ο ταπετσέρης είναι φίλος απ'τα παλιά, τότε που δεν τολμούσα να καταπιαστώ με τέτοια πράγματα και του είχα δώσεις πολλές δουλειές για ταπετσάρισμα. Γι΄αυτό έχω το θάρρος. Τώρα φαίνεται έδωσε μεγάλο θάρρος στο χωριάτη....κα να τα αποτελέσματα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρυσομέλισσες.....
    Μόλις ετοιμάσω για φωτογράφηση την γκαρνταρόμπα θα κάνω και την ανάρτηση. Το μοντέλο πάντως τρελαίνεται να ποζάρει. Περιμένετε στο ακουστικό σας....σας φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα Ελένη!!Τέλεια η μεταμόρφωση στό σκαμπώ!Το ύφασμα πανέμορφο!! Ο Πάκης,ένας κούκλος!!Βρήκε τήν θέση του!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα και σε σένα Ντίμη μου...πραγματικά έγινε πολύ νόστιμο το σκουμπουδάκι. Το ύφασμα μου αρέσει και μένα πάρα πολύ και ο Πάκης τα θέλει όλα δικά του....Σε φιλώ...φιλιά και στη ζουζούνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κούκλα Ελένη, αριστουργημα το εκανες το σκαμπουδακι!!!!!!!!!!!!!!!μπραβο και το σκυλάκι σου ειναι γλυκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολυ ωραι η ανανεωση. Και ευκολο για καποιους που εχουν μερακι και δεν πετουν αγαπημενα αντικειμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή