Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

KOYTI - KAΡΔΙΑ (και όχι...κουτή καρδιά)



Γιορτές και πανηγύρια τέλος.....

Επιστροφή στην αγαπημένη μου καθημερινότητα και τις λατρεμένες μου καλλιτεχνικές ενασχολήσεις. Γιατί για ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο (και βάλε....) το είχα ρίξει στο φαϊ, στο ποτό και στα γλυκά κι ευτυχώς που δεν συνηθίζουμε στο σπίτι τις χαρτοπαιξίες γιατί μπορεί ακόμα να με βρίσκατε στην πράσινη τσόχα....Αυτά μας κάνουν οι γιορτές και παρασύρουν κι εμάς τις πτωχές πλην τίμιες καλλιτέχνιδες στον όλεθρο.


Πριν λίγες μέρες λοιπόν, έπεσε στα ανήσυχα χέρια μου ένα μεγαλούτσικο κουτί σε σχήμα καρδιάς που πρέπει να ήταν ξύλινο από μέσα αλλά απ’έξω ήταν βαμμένο με ένα υπέροχο πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα σαν παχιά λάκα.




Επειδή είχε κάποιες φθορές και το αρκετά παχύ στρώμα χρώματος σε αρκετά σημεία είχε φύγει, αλλά (κυρίως....) επειδή μ’ έτρωγαν τα χέρια μου, είπα να το βάλω στον πάγκο μου και να εφαρμόσω κάποιες τεχνικές, με τις οποίες είχα εν τω μεταξύ πλουτίσει τις γνώσεις μου.

Στην αρχή το αστάρωσα με ακρυλικό αστάρι νερού και μετά το έβαψα με χρώμα μαυροπίνακα (chalk paint).

Επειδή είχα βρει μια καταπληκτική εικόνα σε σχήμα καρδιάς και ήθελα να την κολλήσω στο καπάκι του κουτιού, σκέφτηκα να κάνω κάποιες φωτοσκιάσεις στα χρώματα της εκτύπωσης (ροζ και μπεζ, για να ταιριάζουν και με το φόντο του κουτιού,  που ήταν ένα μπεζουλί-σαμπανί (δικές μου αλχημείες....και δικές μου ονομασίες).



Το κόλλημα της εκτύπωσης στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και για να μην είναι τόσο σκέτο, κόλλησα και μερικά τριανταφυλλάκια που ταίριαζαν κάπως χρωματικά με τα τριαντάφυλλα της κυρίως εικόνας (όποιος έχει πολύ πιπέρι...ρίχνει και στα λάχανα....ξέρετε εσείς).


Με τις φωτοσκιάσεις όμως δεν είμαι ευχαριστημένη. Φοβόμουν μήπως το πασαλείψω και τις έκανα πολύ ανεπαίσθητες. Μου φαίνεται ότι πρέπει να πάρω μερικά μαθήματα γι’αυτό.....

Πάντως, νομίζω ότι έγινε αρκετά όμορφο.

Σας στέλνω τα φιλιά μου......και περιμένω την κριτική σας.


28 σχόλια:

  1. Ελενιτσα,θα σου βαλω τεσσερα αστερακια για το εργο,και ενα επειδη σ αγαπω,ισον πεντε!!max.βαθμολογια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aφρούλα μου, το έργο είναι από μόνο του αγαπησιάρικο...γιατί αφορά μία καρδιά. Τί άλλο θα μου έβαζες. Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πως ο νέος χρόνος ήταν γραφτό να ξεκινήσει με κουτιά!!!!!
    Πολύ ωραία η καρδιά σου Ελένη μου, πραγματικά την μεταμόρφωσες με την όμορφη εκτύπωση και την αλλαγή χρώματος!
    Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κουτιά τα βρήκα και στην Marie-Anne!
    Εισαστε καταπληκτικές και όχι μόνο!
    Ζηλεύω..καμαρώνοντας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καρδιά - κουτί δεν είναι καθόλου κουτή!!! Αντιθέτως, είναι πανέμορφη και πολύ πολύ ρομαντική!
    Αχ, με τις φωτοσκιάσεις έχω κι' εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα... ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΘΕΣ ΠΟΝΗΡΟΥΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!!!!!ΦΙΛΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελένη μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα!!!Μπράβο σου!!! μ`ότι και να καταπιαστείς θα τα καταφέρεις!..
    Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν τάξει...το ντεκουπαζ το έχεις!!!!! αχ !!! και ποτε θα γινω και εγω ντεκουπατζου;....το κουτί καρδουλα θα ειναι τωρα που άλαξε όψη πολύ χαρούμενο Συμπεθέρα μου....και τοσο ρομαντικό!!! τωρα θα θελει το ταιρι του.... για σκεψου το!!!χι..χι.. αντε κορίτσι μου καλή αρχή με τις δημιουργίες...σου τις όμορφες... φιλακια...πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μεταμόρφωση πέτυχε, και μάλιστα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία! Πολύ όμορφη η καρδούλα, Ελένη μου!
    Καλή χρονιά και ευτυχισμένη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η τελευταία φωτογραφία έχει διαφορετικό χρώμα από τις υπόλοιπες.
    Ποιό είναι το πραγματικό;
    Αλλά τι ρωτάω, που όποιο και να είναι πολύ του .....πηγαίνει!!!!
    Και πες της Άφρας να μην είναι ....τσιγκούνα. Τι θα της κοστίσουν 2-3 αστεράκια πάρα πάνω;
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mαριάννα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Αν το κουτί δεν είχε κάτι απαίσια τσουγκρίσματα και φαγώματα θα το κρατούσα όπως ήταν. Αλλά τώρα έγινε πιο όμορφο. Κι άμα μάθω καλά τις φωτοσκιάσεις θα το ξαναπιάσω....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιγόνη μου, να καμαρώνεις για τις φιλενάδες σου μ'αυτά που κάνουν τα χεράκια τους. Όπως κι εμείς καμαρώνουμε την καταπληκτική πένα σου (εκτός των καλλιτεχνικών που είδα ότι κάνεις). Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλία μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Λοιπόν άκου....είδα βιντεάκια....πήρα retarder για να επιβραδύνεται το στέγνωμα των χρωμάτων....πήρα την ειδική δακτυλήθρα με το σφουγγαράκι.....ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑ...μάλλον φοβάμαι να τολμήσω πιο έντονα. Αμα τα μάθω, το κουτί θα το ξαναπιάσω στα χέρια μου. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρίτα μου, ευχαριστώ για τις ευχές. Καλή χρονιά και σε σένα, με ό,τι επιθυμείς. Καλούτσικη έγινε η καρδιά. Και όποτε θέλω την επιδιορθώνω. Με τις ψεύτικες είναι εύκολο. Με τις αληθινές καρδιές όμως...ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?????....χα χα χα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρυσούλα, σ'ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. Χαίρομαι που σου άρεσε. Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρουλάκι, σ'ευχαριστώ πολύ. Μας φτάνει που αρέσουν σε μας και περνάμε το χρόνο μας δημιουργικά. Δεν θα τα στείλουμε και στην 'Εκθεση..... Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πέπη, σ'ευχαριστώ πολύ. Καλή χρονιά και σε σένα. Να είμαστε όλοι καλά και να δημιουργούμε όμορφα πράγματα. Σε φιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σωσώ, η φωτό με το κοντινό πλησιάζει την πραγματική εικόνα. Εύχομαι να την δεις κι από κοντά (και να μου δώσεις τα πολύτιμα φώτα σου....). Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελένη μου, καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία, χαρά και πολλές δημιουργικές στιγμές!

    Το κουτί σου μου φαίνεται υπέροχο! Πολύ ωραίο το θέμα που επέλεξες!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτές οι άτιμες φωτοσκιάσεις με ταλαιπωρούν κι εμένα, βρε Ελενάκι ! Αχχχχ, για να μην πω γι΄αυτό το πιτορίκο, πως το λένε, που δεν το έχω τολμήσει καν ! Πού θα πάει μέχρι το ... 2014 κάτι θα έχουμε καταφέρει χαχαχχα
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ και ευχές μέσα από την καρδιά μου για μια ΗΣΥΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ και ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΧΡΟΝΙΑ ! Σου αξίζει να σε αγαπούν, Ελενάκι μου, γιατί είσαι τόσο μα τόσο γενναιόδωρη ! Ξέρω εγώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ερμιόνη μου, ευχαριστώ για τις ευχές. Καλή χρονιά και σε σας οικογενειακώς. Χαίρομαι που σου άρεσε το κουτάκι. Και βλέπω ότι τα πάτε μια χαρά με την προσαρμογή. Υπομονή. Οταν μπει η Άνοιξη κι αρχίσετε τις βόλτες όλα θα είναι πιο εύκολα. Θα το δεις. Θ'αλλάξει η ψυχολογία σου εντελώς. Φιλιά στις ζουζούνες και σε σένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φανούλα μου, ευχαριστώ για το σχόλιο. Με συγκινείς και με κολακεύεις πολύ. Μακάρι να έχουμε το ίδιο κέφι για δημιουργία και φέτος. Σ'αγαπώ και σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλώς σε βρίσκω Ελένη! Μπήκα τυχαία το απόγευμα στο σπιτάκι σου και δεν χορταίνω να το σεργιανίζω, να θαυμάζω τις δημιουργίες σου και να σε διαβάζω.Τόση αμεσσότητα , τόσο αυτοσαρκασμό, τόσο πηγαίο χιούμορ σε συνδυασμό με τόσα ταλέντα και ικανότητες δύσκολα συναντάς!Θα χαρώ πολύ να τα λέμε! Να'σαι καλά και να δημιουργείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα Αρετούλα μου. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια. Δημιουργούμε και αυτοσαρκαζόμαστε για να μην τρελαθούμε εντελώς....'Οντως θα χαρώ κι εγώ πολύ να τα λέμε. Και αν έχεις κάποια απορία σχετικά με τις κατασκευές μου να μη διστάσεις να με ρωτήσεις....Να ξέρεις ότι στην παρέα μας, μπορεί να είμαστε όλες "τρελές" με τις δημιουργίες αλλά βοηθάμε πολύ η μια την άλλη...και κάνουμε και τις πλάκες μας. Αυτά...και σου στέλνω τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελένη μου επειδή κι' εγώ την ίδια τρέλλα κουβαλάω με τις δημιουργίες κι' επειδή πιστεύω ότι την ψυχική και πνευνατική μου ισσοροπία την κρατάω(όσο την κρατάω) με την απάσχόλησή μου αυτή, όταν βγεις βόλτα στην blogογειτονιά πέρνα κι' απ' το δικό μου σπιτάκι να πιάσουμε την κουβεντούλα. Επειδή είδα ότι στο σχόλιό μου δεν το έβγαλε(ίσως από λάθος δικό μου)στο αναφέρω.aretiboboti.blogspot.gr Θα χαρ'ω να σε υποδεχτώ! Όσο για τα έργα σου είναι όλα εξαιρετικά. Μ΄' αρέσει που καταπιάνεσαι με πολλά και δεν αφήνεις τίποτα να πάει χαμένο.Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ελένη μου επειδή κι' εγώ την ίδια τρέλλα κουβαλάω με τις δημιουργίες κι' επειδή πιστεύω ότι την ψυχική και πνευνατική μου ισσοροπία την κρατάω(όσο την κρατάω) με την απάσχόλησή μου αυτή, όταν βγεις βόλτα στην blogογειτονιά πέρνα κι' απ' το δικό μου σπιτάκι να πιάσουμε την κουβεντούλα. Επειδή είδα ότι στο σχόλιό μου δεν το έβγαλε(ίσως από λάθος δικό μου)στο αναφέρω.aretiboboti.blogspot.gr Θα χαρ'ω να σε υποδεχτώ! Όσο για τα έργα σου είναι όλα εξαιρετικά. Μ΄' αρέσει που καταπιάνεσαι με πολλά και δεν αφήνεις τίποτα να πάει χαμένο.Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αχ αυτές οι φωτοσκιάσεις που έγιναν η αιτία να μου φύγει το κέφι για το ντεκουπάζ. Δύσκολο για μένα που δεν τα καταφέρνω καθόλου με τη ζωγραφική. Η καρδούλα σου όμως έγινε τέλεια και ας γκρινιάζεις για τις φωτοσκιάσεις.
    Θα γίνω κουραστική αλλά εσένα η ειδικότητά σου είναι ο χαρτοπολτος. Φτιάχνεις αριστουργήματα.Θυμάμαι την ωραία των Αθηνών!!Τέλειο!!!! Περιμένω καινούργια έργα!!!!!!!! Εχω χάσει μήπως επεισόδια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τελειο!μπραβο ελενη!πετυχημενη μεταμορφωση!πολυυυ δημιουργικα μπηκε ο καινουργιος χρονος!!!!καλη εβδομαδααα και πολλα φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή