Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ (DACHSHUND)



 Το Ντάτσχουντ είναι ένας μικρόσωμος σκύλος, με μυώδες, επίμηκες σώμα και πολύ κοντά πόδια, χαρακτηριστικά που του προσδίδουν μια ιδιαίτερη εμφάνιση και το παρατσούκλι «σκύλος λουκάνικο». Το κεφάλι είναι μακρύ και η μουσούδα επίσης ιδιαίτερα μακριά. Τα μάτια είναι οβάλ στο σχήμα, με χρώμα –συνήθως- σκούρο καστανοκόκκινο ή σκούρο καφέ. Η έκφραση εκπέμπει εξυπνάδα και φιλικότητα. Τα αυτιά είναι μακριά και πέφτουν δίπλα από τα μάγουλα.

Κατάγεται από την Γερμανία και η ιστορία του ξεκινά πολλές εκατοντάδες χρόνια πριν.

Χρησιμοποιείτο στο κυνήγι ασβών, όπως υποδηλώνει και το όνομά του (dachs στα γερμανικά σημαίνει ασβός). Τα κοντά του πόδια και το μακρύ σώμα του, αποτελούσαν τα κατάλληλα εφόδια για να τρυπώνει χωρίς δυσκολία στις φωλιές των  ασβών κάτω από τη γη.
Βολικό στο μέγεθος και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο, το Ντάτσχουντ θα σας κλέψει την  καρδιά. Γεμάτο ζωντάνια, με αστείρευτη όρεξη για βόλτες και παιχνίδι αλλά συνάμα πολύ χαδιάρικο και τρυφερό με τους οικείους του.

Και βέβαια το ιδιαίτερο σχήμα του, μου φάνηκε εύκολο και με προκάλεσε να το φτιάξω με χαρτοπολτό.

Είναι πια καιρός, να παραμερίσω για λίγο τις μεταμορφώσεις των επίπλων, και να γυρίσω στην παλιά μου τέχνη....κόσκινο.










Βέβαια το σχήμα του σώματος δεν μου βγήκε τόσο μακρουλό και ντελικάτο, σύμφωνα με τις περιγραφές που διάβασα, αλλά παρηγορήθηκα με την ιδέα ότι τα δικά μου σκυλάκια είναι μάλλον κουταβάκια που δεν έχουν πάρει το ώριμο και κανονικό σχήμα τους (πάντα βρίσκω μια δικαιολογία η πονηρή για να δικαιολογήσω τις αστοχίες μου χα χα χα...)

Επίσης, διάβασα ότι το χρώμα του κυμαίνεται από το σκούρο καφέ και το σοκολατί, μέχρι το μαύρο. Ποτέ δεν «βγαίνει» σε λευκό. Εγώ όμως, η αυθαίρετη καλλιτέχνις του έβαλα και άσπρο γιατί όταν τα έβαφα δεν ήμουν επαρκώς «διαβασμένη».
Επίσης θέλω να καταθέσω ότι τα εν λόγω συμπαθέστατα τετράποδα, με παίδεψαν πολύ, ιδίως τα αυτάκια τους, επειδή δεν ήθελα να είναι κολλημένα σταθερά στο κεφάλι τους, αλλά ήθελα και να κουνιούνται κιόλας. Δοκίμασα διάφορες πατέντες και στο τέλος τα μισοκατάφερα. 
Τα "καμάρια" μου μάλιστα  μου πρότειναν να επινοήσω έναν μηχανισμό που να τραβώ ένα κορδονάκι και να κουνιούνται χέρια, πόδια, αυτιά....δηλ. κοροϊδία εις τον κύβο (επειδή είναι 3 τα ...καμάρια και μη δούνε δημιουργία μου και να μη τη γελοιοποιήσουνε....ας είναι).
Πάντως, τώρα που τα καλοβλέπω από απόσταση, σαν σκύλος-γαρδούμπα μου κάνουν περισσότερο παρά σκύλος-λουκάνικο. Λέτε να έχουν δίκιο τα "καμάρια" μου....????.....χα χα χα.


Τις πληροφορίες μου τις άντλησα από το www.cypruspet.com.

Σας φιλώ.

18 σχόλια:

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ;;;;;;
    ΑΣΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ!!!!!!
    ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΥΛΩΝ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά η οικογένεια σκυλολουκανικακια που έφτιαξες, το ένα πιο όμορφο από το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελενη θελω κι εγω ενα ι δ ιο
    μαρια χριστινα


    Ελενίτσα μου τα σκυλάκια σου τα είδαμε μαζι με την μικρη μου ξετρελλαθηκε το κοριτσακι μου τι γλύκα που είναι τα σκυλολουκανικάκια ! !!με έβαλες σε δουλειά πρέπει να μάθω να φτιαχνω και γω !!!
    μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααα, είναι κουκλιά,
    έκανα και εγώ ένα σκυλάκι λουκάνικο, δες !
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρελές φατσούλες!
    Έκανες πολλή καλή δουλειά πάλι Ελένη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουταβάκια συμπαθέστατα και τρισχαριτωμένα είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελένίτσα δεν έχει σημασία που δεν μοιάζουν με τα σκυλιά αυτής της ράτσας, είναι δικά σου και είναι πανέμορφα. Ασε τα καμάρια σου να λένε. Νομίζω ότι σε καμαρώνουν και δεν το παραδέχονται. Εισαι η καλύτερη ΄που έχω δεί σε αυτή τη τεχνική.
    καλό βράδυ κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πάρα πολύ όμορφα! Καλύτερα που τους έβαλες και άσπρο χρώμα.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλέ τι ωραία λουκανικόσκυλα είν' αυτά!!!! Κουκλιά! Τον χαρτοπολτό τον δουλεύεις τέλεια Ελενίτσα.... με άψογο αποτέλεσμα! Τα καμάρια σου άστα να λένε.... είμαι σίγουρη πως τα θαυμάζουν! Εμείς έχουμε (δλδ ο εγγονός μου) ένα basset hound, ξέρεις αυτό με τα αυτιά σφουγγαρίστρες και είναι αξιολάτρευτο! Πολύ θάθελα να μπορούσα να του το φτιάξω σε μινιατούρα... αλλά δε!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ενα ..και δυο ..και τρια ..και τεσσερα γαβ γαβ!!
    Κουταβακια ειναι ,θα παιξουν ,θα κυλιστουν στο χωμα και θα σκουρηνουν!
    Εχω και το φοβο ,μη τα μυριστει ο Πακης και ζηλεψει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελένη μου γειά σου!Μ αρέσουν πολύ οι αυθαίρετοι καλλιτέχνες,αυτοί που παθιάζονται με την δημιουργία και δεν κολλάνε σε λεπτομέρειες.Σε φαντάζομαι να ψάχνεις τον τρόπο πως να τα κάνεις τ αυτάκια να κουνιούνται!!Αυτό μετράει για μένα!!Κατάφερες κι έκανες αυτό που φαντάστηκες κι έφτιαξες αυτά τα υπέροχα σκυλάκια που το λευκό χρωμα τα φωτίζει και μάλιστα απο ενα υλικό απλό και οχι και τοσο ευκολοδούλευτο.Μπράβο Ελενίτσα, μου αρέσουν πολύ τα έργα σου αλλά πιο πολύ αυτα απο χαρτοπολτό!!!Φιλάκια πολλα πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κορίτσιααααααααααααα.......
    Σας ευχαριστώ όλες και για την επίσκεψη αλλά και που θαυμάσατε τα κουταβάκια μου.
    Τα είχα κάνει εδώ και πολύ καιρό, τότε που είχα μανία να κάνω κυρίως ζώα (γάτες κλπ.). Τώρα για μένα αυτά θεωρούνται λίγο ξεπερασμένα, αλλά έπρεπε να τα τελειοποιήσω. Κάτι δηλ. που κάνω και με τα βιβλία....ακόμα κι αν δε μου αρέσει κάποιο που αγόρασα, πιέζομαι να το τελειώσω....χα χα χα. Μιλάμε για πολύ μεγάλη μαζόχα....
    Τώρα, αν με ρωτήσετε, μετά από 5 περίπου χρόνια εμπειρίας με τον χαρτοπολτό, θα προτιμούσα να κάνω κορμάκια και πρόσωπα.....μέχρι να τα βαρεθώ κι αυτά αν κάτι διαφορετικό κεντρίσει το ενδιαφέρον μου. Σας αγαπώ όλες και σας φιλώ...μία μία χωριστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν...συμπεθέρα μου.. γλυκια...οπως έβλεπα το σκυλακι που έφιαξες...και κατέβενα πιο κατω να διαβασω... βλεπω δύο σκυλακια... αααα λεω θα τις γραψω σχόλιο ενα μπράβο που του έφιαξε ενα αδελφακι....παω παρακατω και τί να δώ!!!!!!! ειναι φαινεται να μην πάρεις φόρα χ..χιχ..εσύ παιδί μου εκανες αλόκληρη σκυλοπαρέα.......την είδε ο Πακης μας να σου κανει ζήλειες;.....φιλακια ..πολλα ..και δεν έχει σημασία πότε τα εφιαξες.. γιατί ειναι όλα φατσούλες.....άσε που κουνανε και τα αυτιά..!!!!!!χι..χι.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πανέμορφη η σκυλο-οικογένεια!!! Μπράβο, Ελένη για την υπομονή και την αψογη τεχνική! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσύ έφτιαξες ολόκληρη οικογένεια!!!!
    Τώρα αν δεν σου θυμίζουν λουκάνικο αλλά γαρδούμπα, δεν πειράζει και τα δυό ....νόστιμα είναι.
    Όχι, όχι δεν υπαινίσσομαι τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σκυλολουκανικάκια, λουκανικοσκυλάκια...χαχαχα!!!!! Τέλεια είναι όπως και να τα λένε τα Dachshund, δηλαδή τα δικά σου εννοώ, γιατί εγώ από σκυλιά δεν ξέρω...!
    Καλή συνέχεια με τον χαρτοπολτό Ελενίτσα!
    Θαύματα κανουν τα χεράκια σου!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή