Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Εγώ το καλοκαίρι το πέρασα στο εξοχικό του παππού και της γιαγιάς στην Παλιά Φώκια.  Εκεί οι παππούδες μου έχουν ένα μεγάλο σπίτι με μεγάλο κήπο και μου αρέσει να πηγαίνω κάθε καλοκαίρι.
Το πρωϊ δεν σηκωνόμαστε πολύ νωρίς γιατί η γιαγιά μου είναι πολύ μαχμουρλού και αργεί να ξυπνήσει. Πάντως μας ετοίμαζε ένα ωραίο πρωϊνό, και αφού έκανε τις πρωϊνές δουλειές της, πηγαίναμε στη θάλασσα που απέχει από το σπίτι περίπου ένα χιλιόμετρο.
Στη γιαγιά μου άρεσε να κολυμπάει με βατραχοπέδιλα γιατί έτσι έχει συνηθίσει από τότε που ήταν νέα αλλά και γιατί με αυτά έκρυβε  την κοιλιά της μέχρι τη στιγμή που θα βυθιζόταν στο νερό. Επίσης την ώρα που είναι στη θάλασσα φοράει απαραιτήτως γυαλιά ηλίου (μυωπίας) για να βλέπει πού έχουμε αφήσει τα πράγματά μας  και καπέλο για να μην κάψει ο ήλιος το πρόσωπό της.
Μετά γυρίζαμε σπίτι, τρώγαμε και ξαπλώναμε γιατί η γιαγιά μου έλεγε ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι πολύ ωφέλιμος για την επιδερμίδα της, γιατί θέλει να φαίνεται νέα και ωραία (ακόμα....).
 Η γιαγιά μου σχεδόν κάθε απόγευμα  μπλεκόταν με τα λάστιχα του κήπου και πότιζε ενώ ο παππούς μου καθόταν σε μια πολυθρόνα και όλο  μουρμούραγε για το λογαριασμό του νερού.....
Στο πίσω μέρος του σπιτιού είχε φτιάξει κι έναν μικρό λαχανόκηπο αλλά φέτος δεν είχε καθόλου επιτυχία η παραγωγή της γιατί μάζεψε μόνον ένα μικρό αγγούρι και η γιαγιά μου (που της αρέσουν πολύ τα αγγούρια....) ήταν έξω φρενών και ορκίστηκε ότι άλλη χρονιά δεν θα ξαναφυτέψει τίποτα.....και γκρίνιαζε για το νερό που χάλασε.



Μερικές φορές έμπαινε και σε ένα μικρό δωμάτιο της αυλής που το έλεγε «ξενώνα» κι έκανε τα καλλιτεχνικά της. Πάντως αυτό το δωμάτιο μόνον ξενώνας δεν ήταν γιατί  εκεί μέσα γινόταν της μουρλής από τα πράγματα που έχει μαζέψει η γιαγιά μου για τις καλλιτεχνίες της και ο παππούς μου τα έλεγε «σαβούρες».

Τις καθημερινές η γιαγιά μαγείρευε απλά φαγητά και κυρίως σαλάτες για να έχει περισσότερο χρόνο αλλά το Σαββατοκύριακο που μαζευόντουσαν όλα τα παιδιά της έκανε κάτι ταψάρες με παστίτσιο ή γεμιστά και κρέατα στο φούρνο και παγωτά και γλυκά ψυγείου. Μετά την έπιαναν οι τεμπελιές της και μας νεροπέρναγε εμένα και τον παππού μου με σαλάτες και ομελέτες.....

Πάντως τον ελεύθερο χρόνο της έκανε πολλά πράγματα από αυτά που κάνει κάθε καλοκαίρι. ‘Εκανε, ας πούμε, πολλά λικέρ, φράουλα, βύσσινο, βερύκοκκο και δυόσμο. Τα έβαζε σε μεγάλες γυάλες στο ταρατσάκι της αυλής για να τα βλέπει ο ήλιος και να ωριμάζουν σιγά σιγά.



‘Εκανε και ωραία σπιτική λεμονάδα από τα λεμόνια του κήπου της.
Επίσης έκανε και πολλές μαρμελάδες.....φράουλα, βερύκοκκο, ροδάκινο που τις τρώγαμε στο πρωϊνό μας αλλά και χάριζε στις φίλες της.



 Γλυκά του κουταλιού έκανε μόνον νεραντζάκι πράσινο από τα δέντρα της αλλά, αυτή τη φορά, δεν το ξεπίκρισε πολύ και είπε ότι δεν την πειράζει γιατί κάνει καλό στο στομάχι της και μάλλον θα το φάει μόνη της σιγά σιγά. Πάντως ο παππούς μου που το δοκίμασε, μετά το έφτυσε και μετά έπινε όλο νερό και μασούλαγε καραμέλες για να συνέλθει από την πίκρα.....



Τον Αύγουστο μαζέψαμε και τα σύκα από την συκιά μας  αλλά δεν μπορέσαμε να μαζέψουμε και τη γιαγιά από τα σύκα γιατί δεν πρέπει να τρώει πολλά γιατί της κάνουν κακό στην υγεία της.
Μετά ήλθε ο καιρός να μαζέψουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα. Αυτά τα περιποιήθηκε ιδιαιτέρως ο παππούς μου γιατί τον βάζαμε να τα καθαρίζει κι αυτός τα έτρωγε και η γιαγιά γκρίνιαζε γιατί τα ήθελε για τα γλυκά της.....

Κάθε απόγευμα πηγαίναμε βόλτα με τον Πάκη, το σκυλάκι της γιαγιάς, που είναι πολύ χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο και ο παππούς μου του έχει μεγάλη αδυναμία.

 

   
Τα βράδια καθόμαστε στην αυλή που η γιαγιά μου την έχει φτιάξει πολύ όμορφη και την έλεγε «καλοκαιρινό στέκι» και ακούγαμε μουσική και βλέπαμε και τηλεόραση. Μάλιστα η γιαγιά μου, αργά το βράδυ, έβλεπε κι ένα τούρκικο σήριαλ που της άρεσε πολύ αλλά χαμήλωνε την ένταση για να μη την ακούνε οι γείτονες και μου έλεγε να μην λέω σε κανέναν ότι το βλέπει.



Μόλις τελείωνε το έργο της καθόταν στο κομπιούτερ της κι έγραφε μηνύματα στις φίλες της και μετά έπαιζε και κάτι παιχνίδια που έσπαγε κάτι φούσκες (μεγάλη γυναίκα....) και νικούσε τις φίλες της και χαιρόταν πολύ. Στο μεταξύ ο παππούς ροχάλιζε στην πολυθρόνα του κι εγώ στον καναπέ και μετά μας έβαζε στο σπίτι για ύπνο....σηκωτούς.

‘Ετσι πέρασα το καλοκαίρι μου στο εξοχικό των παππούδων μου και θα περιμένω με χαρά το επόμενο καλοκαίρι για να το περάσω πάλι μαζί τους. Γιατί η γιαγιά μου έχει μεγάλη πλάκα....και πέρασα όμορφα.

(Κι εγώ θα περιμένω τον καιρό που θα αποκτήσω εγγόνι για να γράφει τέτοιες εκθέσεις.....γιατί, για όσους δεν με ξέρετε καλά.....σας την έσκασα)

Φιλιά πολλά, καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά που σπουδάζουν.

49 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πω στο εγγονι σου οτι του βαζεις στο στομα του λογια δικα σου και τοτε θα δεις ...κακουργα....
    την απολαυσα την εκθεση
    να εισαι καλα , φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι ν' αποκτήσω εγγόνι Ειρήνη μου, και μέχρι ν' αρχίσει να καταλαβαίνει και να διαβάζει....θα με έχει συγχωρήσει.....ή θα έχω συχωρεθεί εγώ χα χα χα....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eλενιτσα,ευχομαι να γινεις συντομα μια γλυκεια.. αδιορθωτη γιαγια!!!
    Αν ο Πακης ειχε μιλια και γραφη αυτη θαταν η εκθεση του!Αυτα βλεπει καθε μερα το ..παιδι!!Μπανια ομως ..καθημερινα, διακρινω μια υπερβολη??
    Με τη Σωσω, μηπως φοιτησατε στην ιδια σχολη οικοκυρικης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμμαθήτρια της Σωσούς, εσυ ή ο Πάκης; που είναι και γαμπρός, να του βγει τ όνομα να μην τον θέλει η νύφη οτι είναι γέρος!
    Τι θυμηθήκατε νυχτιάτικα;φάγατε τίποτα βαρύ και σας πείραξε;Εμείς πάντως την απολαύσαμε την έκθεση σας μανδάμ!!!
    Τώρα πάω σαν καλό (λέμε τώρα...)παιδί για νάνι.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΚΗΗΗΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίτα Αφρούλα μου....αν είχα εγγόνι και μου το φέρνανε για διακοπές, σίγουρα θα είχα ένα παραπάνω κίνητρο για περισσότερα μπάνια. Κι αφού ο αφηγητής είναι ανύπαρκτος....γράφω ό,τι θέλω. χα χα χα. Δεν νομίζω ότι μόνον εγώ και η Σωσώ είμαστε της ίδιας σχολής....όλες πάνω-κάτω τα ίδια κάνουμε. Τώρα πια με το ιντερνετ και τις εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση....γίνανε νοικοκυρές και οι πιο ακαμάτρες....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ Χαρά την έκθεσή μου την είχα γραμμένη από καιρό σε ειδικό φάκελο που τον ονομάζω Blogging. Οταν έχω έμπνευση για μια μελλοντική ανάρτηση στρώνομαι, γράφω κι αποθηκεύω γιατί αν δεν το κάνω....πάει....πέταξε το πουλάκι (καιροφυλακτεί και το γνωστό...emmental). Απλά περίμενα τις μέρες που θ' αρχίσουν τα σχολειά για να είναι κάπως επίκαιρη.
    Αλλά επειδή τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται....έτυχε να εμπνευσθούμε κάτι παρόμοιο.
    Οσον αφορά τη συμμαθήτρια.....δεν τη φτάνω εγώ ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι. Αυτή καταπιάνεται με δύσκολα και ασυνήθιστα πράγματα.....εγώ είμαι του απλού και του ευκολακίου. Μικρή είμαι ακόμα....όταν μεγαλώσω θα μάθω. Σ' ευχαριστώ και φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σαν φιλόλογος που είμαι θα σε βαθμολογήσω με 20!!!!!
    τέλεια η έκθεσή σου και εύχομαι να γίνουμε όλες σαν τη γιαγιά σου!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελενίτσα το "εγγονάκι" σου έγραψε ότι θα ήθελα να γράψει μελλοντικά το δικό μου εγγονάκι. Ακόμα και για το τούρκικο τα ίδια θα έγραφεχιχιχιχ
    φιλάκια γλυκειά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νάσια, ευχαριστώ πολύ αλλά οι ευχές σου καλά θα ήταν να "πιάσουν" στη μελλοντική εγγόνα μου. Αν όμως είναι νεαρός ??????????.....φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ Μαρία μου.....ιδίως για την "κατανόηση"...χα χα χα...φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεία Λένα διαμαρτύρομαι. Χτες μαύρα μεσάνυχτα άφησα το σχόλιο μου. Μπήκα τώρα να δω την απάντηση σου και το σχόλιο είναι άφαντο!!!!!! Δεν πιστεύω να έβαλε το χεράκι του το εγγόνι σου γιατί θα του τραβήξω τ' αφτί!!! Ακούς θράσσος!!!!!!!! Τώρα εδώ που τα λέμε με τη νύστα που είχα ή το μετάνιωσα και το άφησα για σήμερα ή ξέχασα να κάνω κλικ στην "δημοσίευση".....Μη ρωτάς τι σου έγραψα χτες...κάτι είδα να γράφεις για emmental πιο πάνω!!!!! χαχααα!!!! Ωραίες εκθέσεις γράφει το εγγόνι σου!!!! Εμοιασε στη γιαγιά του!!!!!!!!!!.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Σταυρουλίνι μου...δε χρειάζεται να θυμηθείς τί έγραψες στο σχόλιό σου. Είμαι σίγουρη ότι ήταν πολύ επαινετικό όπως πάντα. Το εγγόνι πάντως υπάρχει μόνο στη φαντασία και στα όνειρά μου...αν κι εδώ που τα λέμε οι συνθήκες της ζωής μου είναι πολύ δύσκολες και ίσως γι'αυτό δεν λέει να φανεί.....Σ' ευχαριστώ γλυκιά μου, σ' αγαπώ πάντα και σε φιλώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελένη εύχομαι το εγγόνι να ερθει σύντομα για να σε χαρει και να το χαρείς!!Θα έχει πολλά να μάθει απο την άξια γιαγιά του!!!Γειά στα χέρια σου για όλα!!!φιλια και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελένη μου, αριστα μα τόνο στην έκθεση! Και έχεις να διηγείσαι τόοοσα πολλά στα εγγόνια σου!
    Να'σαι καλά, καλό φθινόπωρο να'χεις!
    ΥΓ Με αυτές τις "φούσκες" , έσκασα στα γέλια!! Χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό φθινόπωρο,Έλεν!

    Α,αυτή η γιαγιά για όλα φροντίζει,τυχερό το εγγονάκι της!
    Ένα γεμάτο καλοκαίρι πέρασες-εύχομαι γρήγορα με το εγγόνι σου,για να μη μας τη σκας...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο ολα βλεπω ειχε ο μπαξες το καλοκαιρι εκτος απο ζαρζαβατικα,αλλα δεν βαριεσαι... ειχε ο μαναβης απο αυτα.Απο τα λεγομενα ομως του εγγονιου, μια χαρα ηταν το καλοκαιρακι σου.Και του χρονου με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kαι του χρόνου να είσαι καλά!!!Ο Πάκης πολύς όμορφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ ,θέλω κι εγώ μια γιαγιά Ελένη.....να με παίρνει τα καλοκαίρια στο εξοχικό της και να περνάω τόοοοοσο όμορφα....
    Αλλά μάλλον εγγόνι δεν υπάρχει ....με δέχεσαι για εγγονή σου?
    χαχαχαχα
    Καλήμέρα και καλή Εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχουουουου τι ωραία που πέρασες....
    Εμένα η δική μου γιαγιά δε μας παίρνει μαζί της στο καλοκαιρινό σπίτι της γιατί, λέει, δε θέλει μπελάδες! Θέλει, λέει, να κάνει τα μπάνια της, να μπαίνει και να βγαίνει ό,τι ώρα θέλει και να χαλαρώνει. Κι' όχι να μας κυνηγάει στους δρόμους και στις πλατείες! Γι' αυτό μας έχει "πετάξει" δυο σπιτάκια - τρύπες σ'ένα νησί που το λένε Αλόννησο και όλο εκεί πάμε. Από τότε που αρχίσαμε να πηγαίνουμε εκεί, εκείνη δεν ξαναπάτησε!
    Α, ναι, και η δική μου γιαγιά έχει ένα δωμάτιο όλο σαβούρες και κομπιούτερ κι' ο παππούς μου όλο γκρινιάζει που όλο μ' αυτά ασχολείται και ούτε μαγειρεύει.
    Σιχτίρ.... γιαγιάδες είν' αυτές;
    Άντε και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτή τη γιαγιά πολύ θα ήθελα να την υιοθετήσω...ή να με υιοθετήσει εκείνη....μιάς και οι δύο πραγματικές δικές μου έχουν προ πολλού μετοικήσει στας αιωνίους μονάς....
    Αυτή η γλαφυρή γεμάτη χιούμορ αφήγηση με συγκίνησε και ανέσυρε πολλές παιδικές αναμνήσεις...εύχομαι όλες όσες είμαστε στο ίδιο κανάλι... ( με ενήλικα παιδιά και με προσδοκία για εγγόνια...)να αξιωθούμε να διαβάσουμε μια παρόμοια έκθεση γραμμένη απο το δικό μας εγγόνι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άριστα κι από μένα για την έκθεση Ελένη μου!Χαχα...έχω πεθάνει με την απάντησή σου στην Ειρήνη...χαχα...τι λες παιδάκι μου;Κι εγώ θέλω να γίνω εγγόνι σου αλλά μιας και δεν είναι εφικτό και θα γελάει ο κόσμος, αν το πούμε πουθενά, θα σου δώσω ένα Σ/Κ το τερατάκι μου να κάνεις εκπαίδευση...μετά δεν ξέρω αν θα θέλεις ακόμη εγγόνι...Φιλιά πολλά κοριτσάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χααααα!!!! Έχω τρελαθεί στα γέλια!!! Σε καλό σου!!! Απίθανη έκθεση (αυτό με τα βατραχοπέδιλα, το κάνω και 'γω!!!) Να είσαι καλά και του χρόνου Ελενίτσα μου, καλό υπόλοιπο, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νάσια, σ΄ευχαριστώ πολύ.Τώρα τί θες να τους λέω..."κάντε μου κάνα εγγόνι τώρα που είμαι νέα και μπορώ ????"Ασε...κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο που λένε, για να κερδίσω χρόνο. Μέχρι να έλθουν τα εγγόνια να τελειώσω τα μισοτελειωμένα έργα, ων ουκ έστιν αριθμός. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαρία, ευχαριστώ. Οσον αφορά τα τούρκικα σκέφτομαι να κάνω μια πολύ χιουμοριστική ανάρτηση για το θέμα, όχι τίποτ' άλλο....ν' απενοχοποιηθούμε λίγο βρε παιδί μου. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πέπη, σ' ευχαριστώ πολύ, επίσης καλό φθινόπωρο. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελενάκι μου, σ΄ευχαριστώ πολύ. Εσύ πάντως την πήρες τη "δόση" σου από το εγγονάκι. Τώρα στρώσου για δημιουργίες. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημιουργία, σ' ευχαριστώ πολύ. Ναι καλέ, σιγά που θα σκάσω, γεμάτες οι λαϊκές...αλλά να....είχα ένα ωραίο κομμάτι γης, έτοιμο με τα ποτιστικά του και είπα να ξαναδοκιμάσω....Και μη νομίζεις ότι θα βάλω μυαλό. Τώρα κάνω ετοιμασία για να φυτέψω μαρούλια....αν τ' αφήσουν οι κάμπιες. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ Πινελιά μου. Επίσης να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου. Ο Πάκης σε χαιρετά...γαβγαβ...φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευθυμία μου...θα μου πεις πρώτα την ηλικία σου και μετά θα δω αν είναι συμβατή να με έχεις γιαγιά....χα χα χα...πλάκα κάνω. Θα σου κλείσω θέση για το επόμενο καλοκαίρι γιατί έχω.....μεγάλη ζήτηση. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φιλίαααααααα.....είδες τί όμορφα θα μπορούσες να γράψεις κι εσύ κάτι παρόμοιο ???...Πολύ γέλασα με την απάντηση. Καλά τους κάνεις και τους στέλνεις στις τρύπες.....Να πάνε με τη μάνα τους και τον πατέρα τους. Να χορτάσουν αγάπες μεταξύ τους. Και ν΄αφήσουν τη γιαγιά στις βόλτες της και τις μπιρίμπες της....'Αντε και στις βίδες της με τα παξιμάδια για να κάνει βραχιολάκια....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κλαυδία μου, σ' ευχαριστώ πολύ.....Μόνο κάτι σαν κι εσένα με καταλαβαίνουν (της ιδίας κλάσεως...καταστάσεως κλπ. κλπ. ) Κι εδώ θα τεθεί θέμα ηλικίας για να δούμε ποιά θα κάνει τη γιαγιά της άλλης χα χα χα χα....κατουρήθηκα από το γέλιο...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βιλλιωτάκι μου, σ'ευχαριστώ. Στείλε μου εσύ το μοντελάκι και άμα γυρίσει πίσω και δεν το παίζει junior Chef...να με φτύσεις. Ασε τα βότσαλα που θα σου κουβαλήσει...δεν ξέρω μη μάθει και τίποτα τούρκικες λέξεις....χα χα χα...Φιλιά πολλά (γελάσαμε πάλι.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αννέττα....με αντιγράφεις νομίζω..ή μου φαίνεται ????. Θέλω και μπικίνι τρομάρα μου τώρα που αδυνάτισα. Αλλά πρέπει να καμουφλάρουμε και την "κλαπατσούρα" της κοιλιάς χα χα. χα. Ασε που χωρίς βατραχοπέδιλα θα με διαβάσετε στην αρχική σελίδα του facebook...Θεός φυλάξοι....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ...Αχ θα περιμένω με αγωνία το χιουμοριστικό με τα τούρκικα....Νομίζεις πως εγώ πάω πίσω????? Βλέπω κι εγώ τρομάρα μου...Καλό ξημέρωμα Ελένη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μιά χαρά καλοκαίρι πέρασε το εγγονάκι σου Ελένη μου! Κάποια μέρα νά'σαι σίγουρη ότι κάπως έτσι θα τα γράψει στην έκθεσή του ! Τώρα πότε θα έρθει εκείνη η μέρα.....το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ! Πολλά φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπέροχη, απολαυστικότατη η ανάρητση σου!Εύχομαι πάντα να περνάτε τόσο καλά και σύντομα με το δικό σου εγγονάκι!Φιλάκια πολλά και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σταυρούλα, έχω κάτι υπό την υποψία μου, που έλεγε και η Βασιλειάδου....μη μου βάζεις κι άλλες ιδέες...φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μαριάνναααααααα........από τις πολλές φορές που αναφέρεται το υποθετικό εγγόνι μου.....στο τέλος θα το πιστέψω σαν αληθινό...χα χα χα ...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σπυριδούλα, σ' ευχαριστώ πολύ. Ευτυχώς και φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να το ευχαριστηθούμε το εξοχικό μας (και να μου φύγει ο πάτος.....) και θα προσπαθήσουμε να το τραβήξουμε όσο πάρει. Αν εξαιρέσεις το φόβο που αισθάνομαι κάποια βράδια....μια χαρά περνάμε. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Άκρως απολαυστική ανάρτηση! Ήμουν με ένα διαρκές χαμόγελο όση ώρα τη διάβαζα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ερμιόνη μου, σ΄ευχαριστώ πολύ...να χαίρεσαι το Φιφίνι σου και καλή λευτεριά κορίτσι μου. Οι συνταγές σου υπέροχες....σε παρακολουθώ από καιρό. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπημένη μου συμμαθήτρια.
    Όπως είπες τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν.
    Δεν δέχομαι την ανομοιότητα , ούτε με το μικρό μου δαχτυλάκι.
    Και οι δυό μας εκτονωνόμαστε με τα καλλιτεχνήματά μας.Όπως και οι υπόλοιπες συμμαθήτριες , άλλωστε.
    Μπορεί να ζηλεύεις αυτά που φτιάχνω, αλλά να ξέρεις ότι και εγώ με την σειρά μου, ζηλεύω τις δικές σου κατασκευές και το εννοώ.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και η γιαγιά σου νομίζει οτι κάνει διακοπές ,απλά οι πολλές δουλειές είναι φορτωμένες και με μπάνια....
    Οι διακοπές πρέπει να είναι διακοπές από όλα ,και το λέω γιατί και εγώ ένα από τα ίδια και με πραγματικό εγγόνι
    που θέλει μόνο κανάκεμα!!!Ελένη μου καλό φθινόπωρο και καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το άριστα, το είχε εξασφαλισμένο το εγγόνι σου!!!!Το μόνο επικίνδυνο ήταν η δασκάλα να είχε γλυκαθεί τόσο πολύ με όλα τα γλυκά, τα λικέρ και τις μαρμελάδες, που να ζητούσε "δωράκι".
    Άραγε πως θα είναι, να είμαστε γιαγιάδες, πρώτα ο Θεός και να διαβάζουμε εκθέσεις των εγγονιών μας?Μεγάλη ευλογία! Ας μας αξιώσει, να το ζήσουμε@Γλυκά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εντάξει βρε Σωσώ...άντε και οι δυο καλές μαθήτριες είμαστε...όμως εγώ επειδή είμαι αρκετά μεγαλύτερη πρέπει να έχω μείνει στην ίδια τάξη γι' αυτό τα έμαθα τόσο καλά χα χα χα Σ' ευχαριστώ και φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εφηηηηη....οι νοικοκυρές όπου και να πάνε είναι δούλες και κυρές που λένε....Μόνο αν αράζαμε σε κάνα ξενοδοχείο θα τα είχαμε όλα έτοιμα.....Αλλά ποιός πληρώνει για 3 μήνες ?????? χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αρμονία, σ' ευχαριστώ πολύ.....κάποια στιγμή πιστεύω θα το αποκτήσουμε. Αλλά και αυτό το μεσοδιάστημα, χωρίς παιδιά στο σπίτι, είναι μια χαρά. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Περασα να σου ευχηθω ενα ομορφο και καλο φθινοπωρο,γεματο υγεια και πολυ δημιουργια και ευχομαι συντομα 2-3 εγγονακια χιχιχι !πολλα φιλιιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή