Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ


Κάποτε, γυρίζοντας τα τέκνα από διακοπές, μου έφεραν έναν μελωδό……ξέρετε από εκείνα τα κρεματζούλια που τα κουνάει ο αέρας κι αλληλοχτυπιούνται βγάζοντας διάφορους ήχους. 

Όμορφο ήταν, όμως με τον καιρό ξεχαρβαλώθηκε γιατί κούνα-κούνα, φαγώθηκαν τα σκοινάκια του, και τα πήλινα φυλλαράκια που τον στόλιζαν άρχιζαν να πέφτουν ένα ένα και να γίνονται κομμάτια και θρύψαλα.

Όμως, η μεγάλη μαϊμού-αντιγραφέας σκέφτηκε να το αντιγράψει, με δικά της υλικά φυσικά και να το ξανακρεμάσει.

Χρησιμοποίησε λοιπόν πηλό αυτοξηραινόμενο (πρώτη φορά τον δούλεψαν τα μαγικά της χέρια) κι έφτιαξε τα ίδια ακριβώς φυλλαράκια που είχε και ο προηγούμενος, τα έβαψε με μεταλλιζέ χρώματα, τα ξανάδεσε…..κι έτοιμος ο νέος μελωδός.

Θαυμάστε τον…..



Πήρε λοιπόν τη θέση του στο καλοκαιρινό στέκι, και για να συμπληρωθούν οι καλοκαιρινές διακοσμητικές πινελιές, κρεμάστηκαν απέναντι και δύο πιάτα από χαρτοπολτό, στολισμένα με εκτύπωση το ένα και χαρτοπετσέτα το άλλο (άντε και λίγη ζωγραφική τριγύρω….).








  Τώρα που η μαϊμού πήρε φόρα, ετοιμάζει κι άλλα κρεματζούλια, αυτή τη φορά από ζύμη, γιατί της ταιριάζει πολύ ο πλάστης και προτιμάει να καλλιτεχνίζεται με τα ζυμάρια, αντί να στρωθεί και να κάνει καμιά κολοκυθοτυρόπιτα.


Κρατείστε λοιπόν την περιέργειά σας και την αγωνία σας…..μέχρι να ετοιμαστούν τα έργα και η νέα ανάρτηση.

Μέχρι τότε, σας ασπάζομαι και σας εύχομαι καλά μπάνια…..

47 σχόλια:

  1. ΠΟλύ όμορφα το στόλισες το στέκι σου Ελένη μου ! Ο μελωδός έγινε καταπληκτικός και με ξεσήκωσες να φτιάξω κι εγώ έναν πολύ όμορφο που μου είχε φέρει η κόρη μου από την Γαλλία, του οποίου κάποια από τα κεραμικά έχουν σπάσει. Τον έχω χρόνια φυλαγμένο με σκοπό κάποια στιγμή να τον φτιάξω αλλά πάντα έμενε στο συρτάρι. Τώρα το πήρα απόφαση !! Ξέρεις, ο Νίκος έχει πραγματική 'λόξα' με τους μελωδούς...έχουμε καμμιά τριανταριά κρεμασμένους και μερικές φορές με πιάνει πονοκέφαλος από τους συνεχείς ήχους τις μέρες πού έχει δυνατό άνεμο !
    Και τα πιάτα σου όμως έγιναν πολύ όμορφα !
    Καλό ξημέρωμα !!!!
    Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενιτσα, η γωνια σου απεκτησε χρωμα
    και στα καθετα στοιχεια! Α! και ηχητικα εφε με το μελωδο!!
    Ελπιζω η σκηνοθετικη σου ματιά να εμεινε ικανοποιημενη(η δικη μου ναι)! Τι αλλο, ειπαμε, οτι θα κανεις?Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Μαριάννα μου....έγινε όντως όμορφος...τώρα έκανα ζύμη με αλάτι, την έχω στο ψυγείο και αύριο σκέφτομαι να κάνω κάτι. Θα ήθελα να κάνω τα δελφινάκια σου. Τα έχω αποθηκεύσει για αντιγραφή. Φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Άφρα νυχτοπούλι....χαίρομαι που σου άρεσαν. Είπα ότι έκανα ζύμη με πολύ αλάτι για να αντικαταστήσω τον έτοιμο πηλό. Τώρα ψάχνω σχέδια. Είμαι περίεργη όταν στεγνώσει πώς θα είναι. Θα δούμε. Αύριο παίρνω πλάστη και ανοίγω....φύλλο χα χα χα. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα Ελεν!Πολυ ομορφες οι κατασκευες σου!!Δεν καταφεραμε να ειδωθουμε απο κοντα ακομη!!Την αυλιτσα σου την εχης πολυ ομορφα φτιαγμενη!!Σου εστειλα προσκληση για Παραθυρο με θεα στην προηγουμενη αναρτηση σου!!Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Ελένη μου! Πολύ όμορφα τα'φτιαξες κορίτσι τα στολίδια σου! Περιμένουμε και τη συνέχεια...Πότε τα ''μαγικά'' σου χεράκια θα πιάσουν και κανέναν πινελάκι; Ζωγραφιές περιμένουμε!!!Τι έγινε τις κόψατε τις πίτσες; Τέλειωσαν τα πιτσόκουτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Δημητρούλα μου...σ' ευχαριστώ πολύ. Οταν γυρίσεις από τις διακοπές θα συναντηθούμε οπωσδήποτε. Μέχρι τότε εγώ όλο και θα στολίζω την αυλή. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Βιλλιωτάκη μου....ευχαριστώ πολύ. Είναι αλήθεια, τώρα τελευταία το έχω ρίξει στα "ευκολάκια". Υπάρχει τεράστιο στοκ από πιτσόκουτα, μην ανησυχείς. Κι έχω κουβαλήσει και τα μπλοκ και τα τελάρα μου. Προσεχώς θα με θαυμάσεις χα χα χα χα..Τρέμε Βιλλιώτηηηηηηηηηηηηηη.....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τέλειο αλλά και τα πιάτα δεν πάνε πίσω!Μπράβο και καλή συνέχεια και στις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αυλή συνεχίζει να στολίζεται όμορφα
    μπράβο Ελένη!!
    Με την ζύμη μπορείς να φτιάξεις πανέμορφα πράγματα, εμένα μου άρεσε πολύ σαν υλικό!
    Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου και θα περιμένουμε να τις δούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο έχω ξαναπεί, τα έργα σου με χαρτοπολτό είναι για έκθεση μοντέρνας τέχνης. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις μια καινούργια καριέρα.
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ ομορφος μελωδος!!!!Τωρα που πηρες φορα φτιαξε κι αλλααα!Την ζυμη μην την φοβασαι,μπορεις να κανεις πολλα με αυτην!
    Πειραματισου,εκφρασου και δημιουργησε!!!!Να σαι καλα και να περνας ομορφααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ!! αυτή η γωνίτσα σου η όμορφη, που όσο πας την ομορφαίνεις παραπάνω!!! Ωραία ιδέα Ελενίτσα, στα υπόψιν για αντιγραφή!!!! φιλάκια και καλές βουτιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιες κολοκυθόπιτες κορίτσι μου;
    Εδώ έχουμε την καλλιτέχνιδα!
    Θα μου επιτρέψεις να τα αντιγράψω γιατί είμαι δηλωμένη ζηλιάρα και δεν το κρύβω!
    Και τα πιάτα πολύ όμορφα!

    Τοίχο τοίχο και γωνιά γωνιά ...κατά το άσμα τα μετατρέπεις σε μαγικές εικόνες!!!!!

    Ελενάκι μου σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μμμ απο κακουργα εγινες κλεφτρα μαιμου???? ομορφα τα αντεγραμμενα σου αν και εσυ δεν εχεις αναγκη , το κεφαλι σου εχει χιλιαδες ιδεες
    πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Pinelia μου, σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια. Σε φιλώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Μαντρίνα.....απόψε θ' ανοίξω φύλλο στα σίγουρα. 'Εχω έτοιμα 3 μεγάλα....χατζημπαλάκια (κατά το ανέκδοτο...) στο ψυγείο να παγώνουν και κάτι θα κάνω. Νομίζω ότι κι αυτά ξεραίνονται από μόνα τους....χωρίς ψήσιμο έτσι ????...Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία, τα συγκεκριμένα είναι πανεύκολα. Πήρα μια πιατέλα...την έντυσα με μεμβράνη....έστρωσα τον χαρτοπολτό μου....κι έτοιμα τα πιάτα. Μετά αφήνεις τη φαντασία σου να οργιάσει....φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μισιρλούκα μου.....το τελευταίο θα γίνει το δικό μου moto....πειραματίσου, εκφράσου και δημιούργησε. Επίσης καλές διακοπές. Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αννέτταααααααααααααα.....σήμερα με τον δυνατό αέρα, η γωνίτσα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Το πρωϊ μάζευα τα χάρτινα πιάτα μέσα από τα.....λάχανα...τα μαξιλάρια σπαρμένα στο χωράφι...το φωτιστικό δαπέδου ανάσκελα......'Άσε....μόνον ο μελωδός έμεινε στη θέση του. Φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πες τα βρε Αντιγόνη μου....γιατί εδώ μέσα μερικοί μερικοί με καρφώνουν λέγοντας....κάνα φαϊ θα φάμε σήμερα ????...εννοώ την οικογένεια. Αλλά τώρα που ασχολούμαι και με πλάστες θα τους περιποιηθώ καταλλήλως αν με ξανα-κογιονάρουν....Σ' ευχαριστώ και φιλιά.....Κάνε όποια αντιγραφή γουστάρεις.....ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστώ πολύ Ειρηνάκι μου....αυτό είναι αλήθεια.....η κουρούπα μου είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη από ιδέες, που εκτός από δημιουργικές είναι και ....ψυχοφαρμακευτικές...ξέρεις εσύ....φιλάκια πολλά....και στα Νικολάκια σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βρε τι κατεβάζει αυτή η κουρούπα!!!!!!!!!! Μπράβο θεία Λένα...φτιάχνε εσύ γιατί εμένα μου έχουν τύχει πολλές αναποδιές τις τελευταιες εβδομάδες και δεν στρώνομαι να φτιάξω τίποτα....Στο τέλος θα πάθω κατάθλιψη. Εξω από δω και μακριά......Φιλιααααά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαίρομαι για τη γνωριμία Ελένη καλλιτέχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Edw kori kallitexnidas. Tiis proalles ena leyko mpalaki perastike gia tyri sto psygeio...pali kala pou zoyme akomi...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι όλα υπέροχα!!!!!!
    Μπράβο μπράβο μπράβο Ελενάκι μου!
    Μάγεψέ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελένη μου έκανες πάλι τα θαύματά σου!!!!!!!!!
    Τα πιάτα υπέροχα!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά, σου "πάει" πολύ και ο πηλός και ο χαρτοπολτός!! Τι να πω, Ελένη μου!! Πολύ όμορφα και τα πιάτα, και "μελωδικότατος" ο μελωδός!! Καλό βράδυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σιγά σιγά την έφτιαξες την γωνίτσα σου.Και τι όμορφη που έγινε!!!
    Κοίτα που τώρα όλες θα ξεθάψουμε τους σπασμένους-κρυμμένους μελωδούς εξ αιτίας σου.μελωδικά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σταυρουλίνι μου, σ΄ευχαριστώ πολύ. 'Εχω βάλει στόχο....κάθε μέρα και μια δημιουργία....Κουράγιο σε σένα...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να σου πω εσένα....ανώνυμη κόρη καλλιτέχνιδας με τα Greeklish....και τί θα πάθαινες δηλαδή ????....αλατισμένο ζυμαράκι είναι....βάζει η μάνα σας στο ψυγείο επικίνδυνα πράγματα ???....'Αντε ένα πακετάκι χαρτοπολτό στο κρίσπερ...κι ένα μπωλάκι με έτοιμη γλουτολίνη στα ράφια.....Όλα πρέπει να τα δοκιμάζετε ????....τέτοια λιγούρα ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χριστίνα, σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και χάρηκα κι εγώ για τη γνωριμία. Πέρασα φευγαλέα από το σπιτάκι σου και ξετρελάθηκα από τα πανέμορφα κοσμήματα που κάνεις. Φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Decofairoula μου...
    'Εφη μου...
    Πέπη μου....
    και Σωσώ μου, σας ευχαριστώ πολύ....'Ο,τι μπορεί κάνει η πτωχή πλην τιμία καλλιτέχνις, για να σκοτώνει την ώρα της....και να μη σκοτώσει κάνα άνθρωπο....χα χα χα....Φιλιά πολλά σε όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χωρίς ψήσιμο υποθέτω ότι θα ξεραθούν αλλά το αποτέλεσμα δεν το ξέρω, δεν το δοκίμασα έτσι ποτέ Ελένη.
    Εάν το δοκιμάσεις πες μας το αποτέλεσμα εάν σου βγήκε καλό, κυρίως όσον αφορά τα σκασίματα. Ίσως και να είναι καλύτερα εκτός φούρνου.
    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαντρίνα....κι εγώ τα σκασίματα φοβήθηκα και τα έβαλα σε δίσκους στον αέρα.....που μας πήρε και μας σήκωσε....πιστεύω θα στεγνώσουν γρήγορα....ευχαριστώ και φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΟΥ!!!!!!
    Ο ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΩΔΟΥΣ ΜΕ ΝΑΝΟΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ!
    ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ, ΤΕΛΕΙΑ!!
    ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΑΡΤΙΑ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ!
    ΕΧΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τι όμορφο κρεματζούλι/ντλιν-ντλον!

    Η γωνιά του πανέμορφη για ώρες άπειρης ξεκούρασης!

    Φιλιά σου Ελένη, πολλά!:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ελένη πολυτάλαντη, ευρηματική και πρωτοποριακή μας έχεις ξετρελάνει με τα έργα σου και τα απολαυστικά κείμενά σου!
    Απο Σεπτέμβρη ελπίζουμε να γνωριστούμε απο κοντά για να σου απονείμουμε τον τίτλο της Χρυσομέλισσας και να σε παρακαλέσουμε να μας μυήσεις στα μυστικά του χαρτοπολτού όπου είσαι κορυφαία!!!
    Προς το παρόν απόλαυσε την αυλή σου, γέμισε τις μπαταρίες σου και κάνε μία επίσκεψη στο σπιτάκι μας για ενημέρωση xrysomelisses@blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΛΟΙΠΟΝ, ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟΥ!!!
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ!!
    ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΑΖΕΥΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΓΚ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΤΟΛΜHΣΩ!!!!
    ΠΕΡΙTΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΓΕΜΙΣΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΜΟΥ!!!
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ, ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ!!!!
    ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΥ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ!!!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝTAΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ "ΧΑΙΡΕΤΕ" Ο ΟΥΧΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. τι τελεια που τα στολισες.μικρος παραδεισος ειναι
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λενάκι μου η γωνίτσα σου όμορφαίνει όλο και περισσότερο με τα καινουρια σου στολιδια!!!!!υπέροχα τα φυλλαράκια και τα πιατα σούπερ!!!
    Εχουμε φτιάξει και μεις διαφορα με πηλό αλλά και αλμυρό ζυμάρι..της αρέσουν πολυ της μικρής μου να ''ζυμώνει''
    :ο))περιμένουμε και τα υπόλοιπα!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρένα προχώρα....και VIVA RENA....Καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια. 'Ο,τι χρειαστείς εδώ είμαι εγώ. Μη διστάσεις, στείλε μήνυμα με απορίες. Αν και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις. Φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ζαμπία μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Πολλά φιλιά και σε σένα και καλές διακοπές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χρυσομέλισσες λοιπόν.....καλέ τί ωραία κορίτσια είστε εσείς ???....σας έκανα μια επίσκεψη-αστραπή και είδα και φωτό σας από περίπατο. Γελαστές, ζουμπουρλούδικες, όλο κέφι και δράση. Αχ βρε κορίτσια......οι γυναίκες κρατάνε τον κόσμο ολόκληρο....να το ξέρετε. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε το φθινόπωρο.....Φιλιά πολλά σε ΟΛΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ευχαριστώ πολύ Έφη μου...να είσαι καλά θα τα ξαναπούμε....φιλιά πολλά.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γεια σου Ντέμη μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Φιλιά σε σένα και τη ζουζούνα σου. Στο ΤΖΑΜΠΟ Λαυρίου πήρα τον ωραίο, φτηνότατο πηλό που έκανα το κρεματζούλι. Φιλάκια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πανέμορφα τα δημιουργήματα σου.. και ο μελωδός και τα πιάτα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή